Ухвала
від 23.04.2024 по справі 187/2391/23
ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПЕТРИКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 187/2391/23

2/0187/87/24

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

"23" квітня 2024 р. смт. Петриківка

Петриківський районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючої судді Іщенко І.М., за участю секретаря судового засідання Клисак Н.Г., представника позивачки - адвоката Бурдік В.І., який приймав участь в режимі відеоконференції, розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В

12.12.2023 року до суду звернувся представник позивачки ОСОБА_1 , яка діє в інтересах малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , - адвокат Бурдік В.І. з позовом до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою судді Петриківського районного суду Дніпропетровської області від 19.12.2023 року відкрито провадження у справі та призначено до підготовчого розгляду за правилами загального позовного провадження.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає за необхідне залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Службу у справах дітей Кам`янської міської ради, оскільки вирішується питання про позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно малолітньої дитини ОСОБА_3 , який проживає разом з матір`ю ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 , та після винесення судом рішення у позивачки може виникнути право заявити вимогу до Служби у справах дітей Кам`янської міської ради про вирішення питання пов`язаного з позбавленням батьківських прав.

У зв`язку із залученням третьої особи, суд вважає продовжити підготовче провадження на тридцять днів, надавши Службі у справах дітей Кам`янської міської ради ознайомитися із позовними вимогами та підготувати відзив на позов.

Представник позивачки - адвокат Бурдік В.І. не заперечував проти залучення в якості третьої особи Служби у справах дітей Кам`янської міської ради та заявив клопотання про продовження підготовчого провадження для отримання позивачкою висновку Органу опіки та піклування Кам`янської міської ради про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 .

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до положеньст.189ЦПКУкраїни підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше, ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Враховуючи вищевикладене, з метою дотримання встановлених законодавством строків проведення підготовчого провадження, повного та об`єктивного розгляду справи, для недопущення порушення прав сторін у справі, суд вважає необхідним залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Службу у справах дітей Кам`янської міської ради, та продовжити строк проведення підготовчого провадження на тридцять днів.

З урахуванням наведеного та керуючись ст. ст. 53, 189 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В

Клопотання представника позивачки - адвоката Бурдік В.І. про продовження строку проведення підготовчого провадження, задовольнити.

Продовжити строк проведення підготовчого провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області про позбавлення батьківських прав, на 30 днів.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Петриківської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області про позбавлення батьківських прав, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Службу у справах дітей Кам`янської міської ради.

Підготовче судове засідання відкласти на 14 травня 2024 року на 09-00 годину.

Про час і місце судового засідання повідомити позивача, відповідача, третю особу судовою повісткою, третю особу - Службу у справах дітей Кам`янської міської ради (місцезнаходження: пр. Свободи, 2/1, м. Кам`янське), повідомити судовою повісткою, з копією позовної заяви і копією цієї ухвали.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя:І. М. Іщенко

СудПетриківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118568053
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —187/2391/23

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Петриківський районний суд Дніпропетровської області

Іщенко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні