Рішення
від 22.04.2024 по справі 729/2349/23
БОБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 729/2349/23

2/729/64/24 р.

Р І Ш Е Н Н Я

Ім ен ем Ук ра їн и

22 квітня 2024 р. Бобровицький районний суд Чернігівської області в складі:

судді Бойко В.І., за участю секретаря судового засідання Шлапак Н.А.,

розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження в залі суду м. Бобровиця цивільну справу за позовом АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості необлікованої електричної енергії,-

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду із позовом до відповідача про стягнення заборгованості необлікованої електричної енергії. Свої вимоги обґрунтовує тим, що 31.10.2008 року між ВАТ ЕК «Чернігівобленерго» (правонаступником якої є AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО») та ОСОБА_1 , згідно Правил користування електричною енергією для населення, затверджених Постановою КМУ від 26.07.1999 № 1357, яка втратила чинність згідно Постанови КМУ від 20.06.2018 № 502, було укладено договір № 34/79, про користування електричною енергією, на об`єкт розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , відкрито особовий рахунок № НОМЕР_1 /79.

26 червня 2018 набули чинності Правил роздрібного ринку електричної енергії затверджених Постановою НКРЕКП № 312 (надалі ПРРЕЕ).

Пунктом 2 ПРРЕЕ визначено, що укладення договорів між споживачами та іншими учасниками роздрібного ринку електричної енергії відповідно до вимог ПРРЕЕ, здійснюється шляхом приєднання споживачів до публічних договорів приєднання (договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії, відповідних договорів про постачання електричної енергії) на умовах чинних договорів про постачання електричної енергії та про користування електричною енергією, укладених з відповідними постачальниками електричної енергії за регульованим тарифом, шляхом подання заяви приєднання.

Згідно умов публічного Договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії, укладеного з урахування ст.ст. 633, 634, 641, 642 Цивільного Кодексу України, укладеного між AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» та відповідачем ОСОБА_1 , останній є споживачем публічного договору про надання послуг з розподілу електричної енергії за адресою: АДРЕСА_1 .

08.05.2023 представниками ВП Ніжинського РЕМ AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» при перевірці приладу обліку електроенергії, обстеженні електроустановок споживача щодо повноти обліку споживання електричної енергії, за адресою: АДРЕСА_1 , був виявлений факт порушення ПРРЕЕ, а саме: самовільне підключення електропроводки до електромережі оператори системи розподілу, відкритим типом прокладення. Місце самовільного підключення виявлено, воно знаходиться біля ізоляторів і приєднано до ввідних проводів. Електрична енергія споживається приладом обліку не враховується. При проведенні контрольного огляду, самовільне підключення виявити неможливо. Самовільне підключення зроблено легкозйомною конструкцією. Споживач з порушенням згоден.

На підставі виявленого порушення у присутності відповідача ОСОБА_1 , особу встановлено за паспортом серія НОМЕР_2 , виданого Бобровицьким PC УДМС України в Чернігівській області, 08.12.2016, про що в акті зроблено запис, відповідно до п. 8.2.5 ПРРЕЕ, представниками ВП Ніжинського РЕМ AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» був складений Акт про порушення ПРРЕЕ № 172488 (далі - Акт) та схема підключення електроустановок споживача.

21.06.2023 року відбулося засідання комісії ВП Ніжинського РЕМ AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» по розгляду акту про порушення ПРРЕЕ № 172488 від 08.05.2023 року. Комісією було прийнято рішення: провести нарахування згідно ПРРЕЕ затверджених постановою №1525 від 18.07.2019 року «Про затвердження змін до постанови НКРЕКП №312 від 14.03.2018 року «Про затвердження правил роздрібного ринку електричної енергії», згідно пункту 8.4.13. за 365 днів.

На підставі Акту про порушення, керуючись вищезазначеними пунктами ПРРЕЕ, комісія визначила суму вартості необлікованої електричної енергії в наслідок порушення ПРРЕЕ, яка склала 79 645 грн. 99 коп.

Відповідач на комісії присутній не був, хоча про дату час і місце засіданні комісії знав достовірно про, що свідчіть запис у п. 11 акту про порушення ПРРЕЕ № 172488 від 08.05.2023, зазначено, що засідання комісії відбудеться о 13 год. 00 хв. 21.06.2023 року (другий примірник акту про порушення ПРРЕЕ було залишено споживачу), будь яких документів щодо причин відсутності на засіданні комісії не надав.

Копія протоколу засідання комісії Ніжинського РЕМ AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО», розрахунок вартості безобліково спожитої електричної енергії по акту № 172488 від 08.05.2023 року та рахунок на сплату нарахованої суми згідно акту були направлені відповідачу листом з рекомендованим повідомленням 04.08.2023 року. Вказані документи відповідач отримав 17.08.2023 року.

З метою досудового врегулювання спору відповідачу 24.10.2023 року було направлено претензію, яку відповідач отримав 28.10.2023 року.

У встановлений Постановою КМУ № 122 від 08.02.2006 року та п. 8.2.7. ПРРЕЕ 30 денний термін, та встановлений претензією термін, відповідач у добровільному порядку не відшкодував завдані збитки в сумі 79 645 грн. 99 коп., тому AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» вимушено звернутись з позовом до суду.

Ухвалою суду від 01.12.2023 року відкрито провадження у справі за загальними правилами позовного провадження.

У судове засідання представник позивача не з`явився. Надав заяву про розгляд справи у його відсутність, підтримує позовні вимоги на підставах, викладених у позовній заяві та просить їх задовольнити.

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги визнає, не заперечує щодо їх задоволення.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг за № 312 від 14 березня 2018 року (далі ПРРЕЕ) укладення договорів між споживачами та іншими учасниками роздрібного ринку електричної енергії відповідно до вимог Правил здійснюється шляхом приєднання споживачів до публічних договорів приєднання (договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії, відповідних договорів про постачання електричної енергії) на умовах чинних договорів про постачання електричної енергії та про користування електричною енергією, укладених з відповідними постачальниками електричної енергії за регульованим тарифом, шляхом подання заяви-приєднання за формою, наведеною у додатку до цієї постанови.

Відповідно до п.1.1.2 ПРРЕЕ встановлено, що необлікована електрична енергія - обсяг електричної енергії, використаний споживачем або переданий транзитом в електромережі, що належать іншим власникам електричних мереж, але не врахований розрахунковими засобами комерційного обліку або врахований неправильно.

З урахуванням п. п. 3 п. 5.1.1 Правил, оператор системи має право серед іншого проводити (за пред`явленням представником службового посвідчення) обстеження електроустановок споживачів щодо виявлення споживання електричної енергії поза засобами вимірювання та інших порушень, що викликають неправильне вимірювання обсягів споживання електричної енергії.

Пунктом п. 8.2.4. Правил встановлено у разі виявлення представниками оператора системи пошкоджень чи зриву пломб та/або індикаторів, установлених у місцях, указаних в акті про пломбування, або пошкоджень відбитків тавр на цих пломбах, пошкодження розрахункових засобів вимірювальної техніки, явних ознак втручання в параметри розрахункових засобів вимірювальної техніки з метою зміни їх показів, самовільних підключень до електричних мереж розрахунок обсягу електричної енергії, який підлягає оплаті, здійснюється відповідно до порядку, визначеного главою 8.4 цього розділу.

Згідно п. 8.2.5 ПРРЕЕУ у разі виявлення під час контрольного огляду або технічної перевірки уповноваженим представником оператора системи, від якого споживач одержує електричну енергію, порушень цих Правил, у тому числі фактів безоблікового споживання електричної енергії, на місці виявлення порушення у присутності споживача (представника споживача) або іншої особи, яка допустила представників оператора системи на об`єкт (територію) споживача для проведення перевірки, оформлюється акт про порушення згідно з формою, наведеною в додатку 9 до цих Правил.

Пунктом п. 8.2.6. Правил встановлено, що на підставі акту про порушення уповноваженими представниками оператора системи під час засідань комісії з розгляду актів про порушення визначаються обсяг необлікованої електричної енергії та сума завданих споживачем збитків. Рішення комісії оформлюється протоколом, копія якого видається споживачу.

У разі причетності споживача до порушення цих Правил у протоколі зазначаються відомості щодо обсягу та вартості необлікованої електричної енергії. В такому разі разом з протоколом споживачу надаються розрахунок обсягу та вартості необлікованої електричної енергії з посиланням на відповідні пункти методики визначення обсягу та вартості необлікованої електричної енергії, затвердженої Регулятором, та розрахункові документи для оплати необлікованої електричної енергії та/або збитків.

Згідно п. 20 п. 5.5.5 ПРЕЕ споживач зобов`язаний не допускати безоблікового використання електричної енергії або використання електричної енергії для професійної та/або господарської діяльності на об`єктах, які розраховуються за електричну енергії за тарифом побутових споживачів, а також відшкодовувати збитки, завдані оператору системи та/або споживачу (основному споживачу), у разі виявлення безоблікового використання електричної енергії.

Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 14.03.2018 № 312 були затверджені Правила роздрібного ринку електричної енергії (ПРРЕЕ), які підлягають застосуванню до спірних правовідносин.

Згідно ч. 1, п. 4 ч. 2ст. 77 Закону України «Про ринок електричної енергії», учасники ринку, які порушили нормативно-правові акти, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, несуть відповідальність згідно із законом. Правопорушеннями на ринку електричної енергії, зокрема, є: крадіжка електричної енергії, самовільне підключення до об`єктів електроенергетики, споживання електричної енергії без приладів обліку, пошкодження цілісності пломб, повір очного тавра тощо.

Побутовий споживач несе відповідальність згідно із законодавством за порушенняправил користування електричною енергією, зокрема за самовільне підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електричної мережі оператора системи з порушенням схеми обліку (п.п. 5 п. 8.4.2 Правил роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 14 березня 2018 року №312 (далі - ПРРЕЕ).

Керуючись п. п. 11 п. 5.2.1 Правил, енергопостачальник має право на відшкодування збитків, які виникли через дії чи бездіяльність споживача, іншого електропостачальника, власника мереж, оператора малої системи розподілу, оператора системи, постачальника послуг комерційного обліку.

Споживач має оплатити розрахункові документи за необліковану електричну енергію протягом 30 календарних днів від дня отримання рахунка (у випадку неотримання споживачем рахунка у поштовому відділенні упродовж 5 робочих днів з дня надходження рахунка до поштового відділення споживача рахунок вважається отриманим споживачем на 5 робочий день).

У разі незгоди споживача з фактом безоблікового споживання електричної енергії та відмови від сплати вартості необлікованої електричної енергії оператор системи звертається з позовом до суду для підтвердження факту безоблікового споживання електричної енергії та стягнення вартості необлікованої електричної енергії.

Відповідно до ч. 1ст.1166ЦК Українимайнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.

Згідно з частиною першою пункту 4 частини другоїстатті 77 Закону України «Про ринок електричної енергії»учасники ринку, які порушили нормативно-правові акти, що регулюють функціонування ринку електричної енергії, несуть відповідальність згідно із законом.

Правопорушеннями на ринку електричної енергії є, зокрема, крадіжка електричної енергії, самовільне підключення до об`єктів електроенергетики, споживання електричної енергії без приладів обліку.

Відповідно дост. 509 ЦК України, зобов`язання це правовідносини, в яких одна сторона повинна виконати на користь іншої сторони певні дії, а друга сторона має право вимагати виконання цього зобов`язання, зокрема, відповідно дост. 714 ЦК України: за договором постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов`язується надавати другій стороні (споживачеві) енергетичні та інші ресурси, а споживач зобов`язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів тощо.

Згідно ізст. 526 ЦК України, зобов`язання повинні виконуватись належним чином, відповідно до умов договору й вимогЦК, інших актів цивільного законодавства.

Відповідно дост.1Закону України«Про електроенергетику» (далі - Закон), споживачі енергії - суб`єкти господарської діяльності та фізичні особи, що використовують енергію для власних потреб на підставі договорів про її продаж та купівлю.

Відповідност. 26 Законуспоживач енергії несе відповідальність за порушення умов договору з енергопостачальником та правил користування електричною і тепловою енергією та виконання приписів державних інспекцій з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної та теплової енергії згідно із законодавством України.

Судом встановлено, що 31.10.2008 року між ВАТ ЕК «Чернігівобленерго» (правонаступником якої є AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО») та ОСОБА_1 , згідно Правил користування електричною енергією для населення, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 26.07.1999 № 1357, яка втратила чинність згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 № 502, було укладено договір №34/79, про користування електричною енергією, на об`єкт розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , відкрито особовий рахунок № НОМЕР_3 , що підтверджується договором про користування електричною енергією №34/79 від 31.10.2008 року(а.с.6-7).

08.05.2023 року представниками ВП Ніжинського РЕМ AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» при перевірці приладу обліку електроенергії, обстеженні електроустановок споживача щодо повноти обліку споживання електричної енергії, за адресою: АДРЕСА_1 , був виявлений факт порушення ПРРЕЕ, а саме: самовільне підключення електропроводки до електромережі оператори системи розподілу, відкритим типом прокладення. Місце самовільного підключення виявлено, воно знаходиться біля ізоляторів і приєднано до ввідних проводів. Електрична енергія споживається приладом обліку не враховується. При проведенні контрольного огляду, самовільне підключення виявити неможливо. Самовільне підключення зроблено легкозйомною конструкцією.

На підставі виявленого порушення у присутності відповідача ОСОБА_1 , відповідно до п. 8.2.5 ПРРЕЕ, представниками ВП Ніжинського РЕМ AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» був складений Акт про порушення ПРРЕЕ № 172488 та схема підключення електроустановок споживача(а.с.8-11).

21.06.2023 відбулося засідання комісії ВП Ніжинського РЕМ AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» по розгляду акту про порушення ПРРЕЕ №172488 від 08.05.2023 року. Комісією було прийнято рішення: провести нарахування згідно ПРРЕЕ затверджених постановою №1525 від 18.07.2019 року «Про затвердження змін до постанови НКРЕКП №312 від 14.03.2018 року «Про затвердження правил роздрібного ринку електричної енергії», згідно пункту 8.4.13. за 365 днів(а.с.12).

На підставі Акту про порушення, керуючись вищезазначеними пунктами ПРРЕЕ, комісія визначила суму вартості необлікованої електричної енергії в наслідок порушення ПРРЕЕ, яка склала 79 645,99 грн(а.с.13-16).

Відповідач на комісії присутній не був, хоча про дату час і місце засіданні комісії знав достовірно про, що свідчіть запис у п. 11 акту про порушення ПРРЕЕ № 172488 від 08.05.2023, зазначено, що засідання комісії відбудеться о 13-00 21.06.2023, будь яких документів щодо причин відсутності на засіданні комісії не надав. Копія протоколу засідання комісії Ніжинського РЕМ AT «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО», розрахунок вартості безобліково спожитої електричної енергії по акту № 172488 від 08.05.2023 та рахунок на сплату нарахованої суми згідно акту були направлені відповідачу листом з рекомендованим повідомленням 04.08.2023. Вказані документи відповідач отримав 17.08.2023(а.с.17-20).

З метою досудового врегулювання спору відповідачу 24.10.2023 було направлено претензію, яку відповідач отримав 28.10.2023(а.с.22-24).

Відповідно до п. 3.3 п.п. 3 б Методики визначення обсягу та вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок порушення споживачамиправил користування електричною енергією, затвердженою постановою Національної комісії електроенергетики України № 562 від 04.05.2006 року (із змінами та доповненнями), у разі самовільного підключення споживачем електроустановок, струмоприймачів або проводів до електричних мереж енергопостачальника - із дня набуття споживачем права власності на електроустановку чи права користування електроустановкою або із дня здійснення останньої технічної перевірки електричної мережі, до якої було здійснене самовільне підключення, але не більше сумарної кількості днів за дванадцять календарних місяців, що передували дню виявлення порушення, та до дня усунення порушення.

Відповідно до п.п. 3 п. 8.4.8 розділу 8.4Правил роздрібного ринку електричної енергії затверджених Постановою НКРЕКП №312, якщо споживач здійснив самовільне підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки до електричної мережі з порушенням схеми обліку, вчинив інші дії, що призвели до споживання необлікованої електричної енергії, виявити які представники оператора системи під час проведення контрольного огляду засобу комерційного обліку не мали можливості, або установив пристрій, що занижує покази лічильника електричної енергії (використання фазозсувного трансформатора, постійних магнітів (у разі невстановлення на/в лічильник індикаторів), пристрою випромінювання електромагнітних полів тощо), - з дня останньої технічної перевірки або набуття споживачем права власності/користування на об`єкт (якщо технічну перевірку у період з дати набуття споживачем права власності/користування на об`єкт до дати виявлення порушення не було проведено) до дня виявлення порушення, але не більше загальної кількості робочих днів у дванадцяти календарних місяцях, що передували дню виявлення порушення.

Таким чином, нарахування проводилось відповідно до розділу 8.4 ПРРЕЕ за 365 днів. Даний вид порушення, а саме самовільне підключення електропроводки до електромережі оператора системи розподілу, відкритим типом прокладення, воно знаходиться біля ізоляторів і приєднано до ввідних проводів. При проведенні контрольного огляду, самовільне підключення виявити неможливо, так як накид є легко зйомною конструкцією.

Отже, факт порушення відповідачем правил роздрібного ринку електричної енергії є доведеним та підтвердженим наданими стороною позивача доказами, розрахунок обсягу та вартості необлікованої електричної енергії здійснений позивачем відповідно до ПРРЕЕ та не спростований відповідачем, а відтак своїми діями відповідач завдав позивачу майнової шкоди. За таких обставин, суд вважає, що позовні вимоги позивача про стягнення заборгованості вартості необлікованої електричної енергії є підставними та такими, що відповідають вимогамзакону, тому підлягають до задоволення.

Відповідно дост. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. У разі посилання учасника справи на не вчинення іншим учасником справи певних дій або відсутність певної події, суд може зобов`язати такого іншого учасника справи надати відповідні докази вчинення цих дій або наявності певної події. У разі ненадання таких доказів суд може визнати обставину не вчинення відповідних дій або відсутності події встановленою. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

У відповідності дост. 89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Згідно зіст.ст. 263-265 ЦПК Українисудове рішення повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права із дотриманням норм процесуального права.Обґрунтованим є рішення, ухвалене на підставі повно і всебічно з`ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні. Під час ухвалення рішення суд вирішує, зокрема, чи мали місце обставини (факти), якими обґрунтовувалися вимоги та заперечення, та якими доказами вони підтверджуються, чи є інші фактичні дані, які мають значення для вирішення справи, та докази на їх підтвердження, які правовідносини сторін випливають із встановлених обставин. В мотивувальній частині рішення зазначаються фактичні обставини, встановлені судом та зміст спірних правовідносин, з посиланням на докази, на підставі яких встановлені відповідні обставини, чи були і ким порушені, не визнані або оспорені права, свободи чи інтереси, за захистом яких мало місце звернення до суду.

Враховуючи вищевикладені обставини в їх сукупності, а також те, що було встановлено, що неправомірними діями відповідача позивачу було заподіяно майнову шкоду, у добровільному порядку відповідач не відшкодував повністю позивачу завданих ним збитків, а тому суд вважає, що позовні вимоги про стягнення заборгованості вартості спожитої та необлікованої електроенергії є обґрунтованими, доведеними та такими, що підлягають до повного задоволення.

Відповідно до статті частини першої статті 141 ЦПК України, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Позивачем при поданні до суду позовної заяви сплачено судовий збір в сумі 2684 грн. 00 коп.

Відповідно до ст. 142 ЦПК України у разі визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Відповідач до початку розгляду справи по суті визнав позовні вимоги, таким чином у суду є всі підстави для повернення позивачу 50 відсотків судового збору у сумі 1342,00 грн. з Головного управління Казначейства Чернігівської області, сплаченого при поданні позовної заяви. Разом з цим згідно зі ст. 141 ЦПК України з відповідача на користь позивача слід стягнути судовий збір у сумі 1342,00 грн. за подання позову до суду.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст.526,714,1166 ЦК України,ст. 77 ЗУ«Про ринок електричної енергії», Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених Постановою національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26.06.2018 № 312, ст.ст.141,263-265,354,355 ЦПК України,суд,-

в и р і ш и в :

Позовні вимоги АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості необлікованої електричної енергії задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_4 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) на користь АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» заборгованості необлікованої електричної енергії внаслідок порушення ПРРЕЕ по акту № 172488 від 08.05.2023 року в сумі 79645 ( сімдесят дев`ять тисяч шістсот сорок п`ять) грн. 99 коп. на рахунок № НОМЕР_5 , ВП Ніжинський РЕМ АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО», АБ «УКРГАЗБАНК», МФО 320478, код ЄДРПОУ 14254603, ІПН 228153325261, Свід. платника ПДВ №100335442.

Повернути АТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО» з Головного управління Казначейства Чернігівської області 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позовної заяви у розмірі 1342 (одна тисяча триста сорок дві) грн. 00 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_4 ,адреса реєстрації: АДРЕСА_1 )на користьАТ «ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО»в рахунокповернення сплаченогосудового зборув розмірі1342(однатисяча тристасорок дві)грн.00коп нарахунок № НОМЕР_5 ,ВП НіжинськийРЕМ АТ«ЧЕРНІГІВОБЛЕНЕРГО»,АБ «УКРГАЗБАНК»,МФО 320478,код ЄДРПОУ14254603,ІПН 228153325261,Свід.платника ПДВ№100335442.

Рішення може бути оскаржене до Чернігівського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя В.І.Бойко

СудБобровицький районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118571100
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —729/2349/23

Ухвала від 20.06.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Бойко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні