Ухвала
від 24.04.2024 по справі 217/48/24
АВДІЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 217/48/24

Провадження № 2/217/43/2024

У Х В А Л А

про залучення співвідповідачів

24 квітня 2024 року Авдіївський міський суд Донецької області в складі:

головуючий суддя Пронін С.Г.

за участю секретаря Гордієнко І.В.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Авдіївської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області про визнання права власності на квартиру,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Авдіївської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області про визнання права власності на квартиру.

Ухвалою судді від 10.04.2024, відкрито провадження у даній цивільній справі та призначено справу до підготовчого засідання в порядку загального позовного провадження.

У підготовче судове засідання учасники справи не з`явились, про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлені належним чином. Від представника відповідача надійшла заяви про розгляд справи без її участі.

В свою чергу, від позивача надійшла заява про залучення до участі у справі співвідповідачів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 та ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Згідно ч.ч. 1, 4 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання позивача про залучення у справі співвідповідачів, є обґрунтованим, оскільки спірна квартира перебувала у приватній власності ОСОБА_2 та ОСОБА_3 на момент укладення договору купівлі-продажу квартири з позивачем, а тому клопотання позивача підлягає задоволенню, у зв`язку із чим підготовче судове засідання слід відкласти.

Керуючись ст.ст. 51, 197, 200 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення співвідповідачів задовольнити.

Залучити до участі у справі співвідповідача:

- ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити залученим відповідачам, що у 15-денний строк з дня отримання цієї ухвали вони вправі подати відзив на позов і всі письмові та електронні докази, висновки експертів, заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Статтею 193 ЦПК України передбачено, що відповідач має право предявити зустрічний позов у строк для подання відзиву. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити залученим відповідачам, що відповідно до приписів ч. 3 ст. 198 ЦПК вони мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

Відповідно до вимог ст.ст. 179, 187 ЦПК України, позивач в 10 денний строк з дня отримання відзиву на позов вправі подати відповідь на відзив.

Відповідно до вимог ст.ст. 180, 187 ЦПК України, відповідачі в 10 денний строк з дня отримання відповіді позивача на відзив вправі подати заперечення.

Підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Авдіївської міської військової адміністрації Покровського району Донецької області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , про визнання права власності на квартиру, - відкласти на 10 годину 30 хвилин 08 травня 2024 року.

Представникам учасників справи подати до суду документи, що посвідчують повноваження представників, перелік яких передбаченост. 62 ЦПК України.

Роз`яснити сторонам, що згідно із ст.187 ЦПК України, вони можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://avm.dn.court.gov.ua/sud0501/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

У судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Авдіївського міського

суду Донецької області С.Г. Пронін

СудАвдіївський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118572072
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —217/48/24

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Пронін С. Г.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Авдіївський міський суд Донецької області

Пронін С. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні