Ухвала
від 11.04.2024 по справі 363/4655/21
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"11" квітня 2024 р. Справа № 363/4655/21

УХВАЛА

11 квітня 2024 року м. Вишгород

Суддя Вишгородського районного суду Київської області Баличева М.Б., за участю секретаря судового засідання Василенко Г.В., розглянувши заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Медведєва Дмитра Сергійовича про проведення судового засідання у режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Димерська селищна територіальна громада, ОСОБА_3 про припинення дії, яка порушує право користування земельною ділянкою,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вишгородського районного суду Київської області перебуває вищевказана цивільна справа.

11.04.2024 року представник позивача ОСОБА_1 адвокат Медведєв Д.С. звернувся до суду із заявою про участь у всіх судових засіданнях у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду із використанням власних технічних засобів зв`язку.

При вирішенні даної заяви, суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

З аналізу чинного законодавства, вбачається, що заява про проведення судового засідання у режимі відеоконференції, заявляється учасником справи щодо кожного окремого судового засідання, а не щодо всіх судових засідань за весь час судового розгляду. А прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Отже, не підлягає задоволенню заява ОСОБА_4 про забезпечення проведення всіх судових засідань до закінчення розгляду справи по суті у режимі відеоконференції, так як вирішення цього питання залежить від технічної можливості проведення відеоконференції у визначену дату судового засідання Вишгородським районним судом Київської області.

Однак, враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне частково задовольнити клопотання та провести підготовче судове засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

Керуючись ст.ст. 212 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Медведєва Дмитра Сергійовича про проведення судового засідання в режимі відеоконференції із використанням власних технічних засобів зв`язку задовольнити частково.

Проводити підготовче судове засідання в режимі відеоконференції поза межами суду із використанням власних технічних засобів зв`язку 28 травня 2024 року об 11 год. 00 хв.

Попередити учасників справи, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи EasyCon.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити учасників справи про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя М.Б. Баличева

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118573582
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —363/4655/21

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 04.10.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 05.07.2022

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Баличева М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні