Ухвала
від 28.03.2024 по справі 752/27008/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/27008/23

Провадження № 1-кс/752/2575/24

У Х В А Л А

Іменем України

28 березня 2024 року м. Київ

Слідчий суддя Голосіївського районного суду міста Києва ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

підозрюваної ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого СВ Деснянського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_6 , погоджене прокурором Деснянської окружної прокуратури м. Китєва ОСОБА_7 , про відсторонення підозрюваної у кримінальному провадженні №42023102030000097, від 12.05.2023 р., за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого, ч. 3 ст. 332 КК України, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , працюючої на посаді директора Комунального некомерційного підприємства "Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Дарницького району м. Києва", від займаної посади,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Деснянського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_6 звернувся до Голосіївського районного суду м. Києва з клопотанням про відсторонення від посади ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , працюючої на посаді директора Комунального некомерційного підприємства "Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Дарницького району м. Києва", терміном на два місяці.

Клопотання мотивовано тим, що у провадженні СУ ГУ НП у м. Києві перебуває кримінальне провадження №40223102030000097 від 12.05.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше травня 2022 року, в ОСОБА_5 , яка діючи за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , які достовірно знаючи про введення воєнного стану в країні, оголошення загальної мобілізації та порядку виїзду осіб чоловічої статі за кордон, виник спільний злочинний умисел, направлений на організацію з корисливих мотивів незаконного переправлення громадян України чоловічої статі через державний кордон України, шляхом отримання військовозобов`язаними за грошову винагороду завідомо неправдивого висновку відділень медико-соціальної експертизи м. Києва, отримання групи інвалідності, на підставі чого було здійснено висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

Відповідно до розробленої ОСОБА_5 спільно із ОСОБА_8 ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 схеми, підшукані останніми громадяни України чоловічої статі, які підпадають під загальну мобілізацію, та не маючи законних підстав для перетину державного кордону України, проте бажаючи його перетнути з метою уникнення загальної мобілізації під час дії воєнного стану до лав Збройних сил України, за грошову винагороду від військовозобов`язаного ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , розмір якої визначається особисто учасниками злочинної схеми, а саме ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , в залежності від віку такої особи, наявності захворювань, через ОСОБА_8 та ОСОБА_11 , ОСОБА_13 надав заздалегідь обумовлений перелік документів та винагороду у вигляді грошових коштів, які ОСОБА_5 , будучи сімейним лікарем - директором Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва», розподілила між учасниками злочинної схеми.

У подальшому, частину отриманих грошових коштів та обумовлений перелік необхідних документів щодо військовозобов`язаного ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 та ОСОБА_11 надали ОСОБА_12 , який перебуваючи на посаді лікаря - хірурга серцево-судинного відділення порушень серцевого ритму № 5 ДУ «Інститут серця МОЗ України» та внутрішнього лікаря - хірурга серцево - судинного консультативно - діагностичного поліклінічного відділення № 1 для дорослих ДУ «Інститут серця МОЗ УКРАЇНИ», у свою чергу після надання медичної допомоги останньому в амбулаторному та стаціонарному порядку, склав відносно ОСОБА_13 завідомо неправдивий консультативний висновок із встановленим фіктивним діагнозом, після чого надав ОСОБА_11 завідомо неправдиву зазначену медичну документацію необхідну для направлення на МСЕК, яка, у свою чергу, будучи молодшою медичною сестрою в Комунальному некомерційному підприємстві Центру первинної медико - санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва, використовуючи свої зв`язки в медичних установах міста Києва та МСЕК у виготовленні фіктивних діагнозів з хворобами, направила вищевказану завідомо неправдиву медичну документацію та військовозобов`язаного ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 на проходження у відділенні медико-соціальної експертизи м. Києва та отримання завідомо неправдивого висновку про інвалідність, який в подальшому використовувався при проходженні військово - лікарської комісії та отримання останнім висновку про непридатність до військової служби, що надає право на перетин державного кордону України під час дії воєнного стану.

Так, у невстановлений органом досудового розслідування точний час та місці, ОСОБА_5 через свій власний номер телефону НОМЕР_1 через інтернет - месенджери «Viber» «WhatsApp» та «Telegram» почала листування з ОСОБА_8 , за номером мобільного телефону НОМЕР_2 , який належить останній та ОСОБА_9 , за номером мобільного телефону НОМЕР_3 , який належить останньому, а саме щодо діагнозів, порядку та дати проходження МСЕК, контакти осіб «на зняття з військового обліку фото паспортів, військових квитків, РНОКПП, виписні епікризи, довідки про реєстрацію місця проживання, з метою оформлення, проходження у відділеннях медико-соціальної експертизи м. Києва для отримання через ОСОБА_12 та ОСОБА_11 групи інвалідності та завідомо неправдивого висновку МСЕК про присвоєння групи інвалідності, які в подальшому використовувались для проходження військово-лікарської комісії по місцю реєстрації і отримання висновку про непридатність до військової служби, що надає право на перетин державного кордону України під час дії воєнного стану, а саме щодо військовозобов`язаного громадянина України ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який у подальшому отримавши та використовуючи вищевказані завідомо неправдиві документи про непридатність до військової служби, 05.11.2023 через пункт пропуску Державної прикордонної служби України «Шегині» незаконно перетнув державний кордон України.

Таким чином, своїми умисними діями, ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_12 та ОСОБА_11 під час дії воєнного стану сприяли усуненням перешкод незаконно перетнути державний кордон України військовозобов`язаному громадянину України ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Крім того, у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше травня 2022 року, в ОСОБА_5 , яка діючи за попередньою змовою з ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , які достовірно знаючи про введення воєнного стану в країні, оголошення загальної мобілізації та порядку виїзду осіб чоловічої статі за кордон, виник спільний злочинний умисел, направлений на організацію з корисливих мотивів незаконного переправлення громадян України чоловічої статі через державний кордон України, шляхом отримання військовозобов`язаними за грошову винагороду завідомо неправдивого висновку відділень медико-соціальної експертизи м. Києва отримання групи інвалідності на підставі чого було здійснено висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

Відповідно до розробленої ОСОБА_5 спільно із ОСОБА_8 ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 схеми, підшукані останніми громадяни України чоловічої статі, які підпадають під загальну мобілізацію та не маючи законних підстав для перетину державного кордону України, проте бажаючі його перетнути з метою уникнення загальної мобілізації під час дії воєнного стану до лав Збройних сил України, за грошову винагороду від військовозобов`язаного ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , розмір якої визначається особисто учасниками злочинної схеми, а саме ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , в залежності від віку такої особи, наявності захворювань, через ОСОБА_8 та ОСОБА_11 . ОСОБА_14 надав заздалегідь обумовлений перелік документів та винагороду у вигляді грошових коштів, які ОСОБА_5 будучи сімейним лікарем - директором Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва» розподілила між учасниками злочинної схеми.

У подальшому, отримані грошові кошти та обумовлений перелік необхідних документів щодо військовозобов`язаного ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 та ОСОБА_11 надали ОСОБА_12 , який перебуваючи на посаді лікаря-хірурга серцево-судинного відділення порушень серцевого ритму № 5 ДУ «Інститут серця МОЗ України» та сумісника внутрішнього лікаря - хірурга серцево - судинного консультативно - діагностичного поліклінічного відділення № 1 для дорослих ДУ «Інститут серця МОЗ УКРАЇНИ», який в свою чергу після надання медичної допомоги в амбулаторному та стаціонарному порядку, склав відносно ОСОБА_14 завідомо неправдивий консультативний висновок з встановленим фіктивним діагнозом останньому, надав ОСОБА_11 завідомо неправдиву зазначену медичну документацію необхідну для направлення на МСЕК, яка в свою чергу будучи молодшою медичною сестрою у Комунальному некомерційному підприємстві Центру первинної медико - санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва, використовуючи свої зв`язки в медичних установах міста Києва та МСЕК у виготовленні фіктивних діагнозів з хворобами, направила завідомо неправдиву медичну документацію та військовозобов`язаного ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , на проходження у відділеннях медико-соціальної експертизи м. Києва та отримання завідомо неправдивого висновку про інвалідність, який в подальшому використовувався при проходженні військово-лікарської комісії та отримання останнім висновку про непридатність до військової служби, що надає право на перетин державного кордону України під час дії воєнного стану.

Так, у невстановлений органом досудового розслідування точний час та місці, але не пізніше лютого 2023 року, ОСОБА_5 через свій власний номер телефону НОМЕР_1 через інтернет - месенджери «Viber» «WhatsApp» та «Telegram» почала листування з ОСОБА_8 , за номером мобільного телефону НОМЕР_2 , який перебуває у власності останньої та ОСОБА_9 , за номером мобільного телефону НОМЕР_3 , який перебуває у власності останнього, а саме щодо діагнозів, порядку та дати проходження МСЕК, контакти осіб «на зняття з військового обліку фото паспортів, військових квитків, РНОКПП, виписні епікризи, довідки про реєстрацію місця проживання, з метою оформлення, проходження у відділеннях медико-соціальної експертизи м. Києва для отримання через ОСОБА_12 та ОСОБА_11 групи інвалідності та завідомо неправдивого висновку МСЕК про присвоєння групи інвалідності, які в подальшому використовувались для проходження військово-лікарської комісії по місцю реєстрації і отримання висновку про непридатність до військової служби, що надає право на перетин державного кордону України під час дії воєнного стану, а саме щодо військовозобов`язаного громадянина України ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , який у подальшому отримавши та використовуючи вищевказані завідомо неправдиві документи про непридатність до військової служби, 10.11.2023 через пункт пропуску «Маяки-Удобне-Паланка» Державної прикордонної служби України незаконно перетнув державний кордон України.

Таким чином, своїми умисними діями, ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_12 та ОСОБА_11 під час дії воєнного стану сприяли усуненням перешкод незаконно перетнути державний кордон України військовозобов`язаному громадянину України ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Крім того, у невстановленому досудовим розслідуванням місці та час, але не пізніше травня 2022 року, в ОСОБА_5 , яка діючи за попередньою змовою з ОСОБА_8 ,

ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , які достовірно знаючи про введення воєнного стану в країні, оголошення загальної мобілізації та порядку виїзду осіб чоловічої статі за кордон, виник спільний злочинний умисел, направлений на організацію з корисливих мотивів незаконного переправлення громадян України чоловічої статі через державний кордон України, шляхом отримання військовозобов`язаними за грошову винагороду завідомо неправдивого висновку відділень медико-соціальної експертизи м. Києва отримання групи інвалідності на підставі чого було здійснено висновок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби.

Відповідно до розробленої ОСОБА_5 спільно із ОСОБА_8 ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 схеми, підшукані останніми громадяни України чоловічої статі, які підпадають під загальну мобілізацію та не маючи законних підстав для перетину державного кордону України, проте бажаючі його перетнути з метою уникнення загальної мобілізації під час дії воєнного стану до лав Збройних сил України, за грошову винагороду від військовозобов`язаного ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , розмір якої визначається особисто учасниками злочинної схеми, а саме ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 та ОСОБА_12 , в залежності від віку такої особи, наявності захворювань, через ОСОБА_8 та ОСОБА_11 , ОСОБА_15 надав заздалегідь обумовлений перелік документів та винагороду у вигляді грошових коштів, які ОСОБА_5 будучи сімейним лікарем - директором Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва» розподілила між учасниками злочинної схеми.

У подальшому, отримані грошові кошти та обумовлений перелік необхідних документів щодо військовозобов`язаного ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 та ОСОБА_11 надали ОСОБА_12 , який перебуваючи на посаді лікаря-хірурга серцево-судинного відділення порушень серцевого ритму № 5 ДУ «Інститут серця МОЗ України» та сумісника внутрішнього лікаря - хірурга серцево - судинного консультативно - діагностичного поліклінічного відділення № 1 для дорослих ДУ «Інститут серця МОЗ УКРАЇНИ», який в свою чергу після надання медичної допомоги в амбулаторному та стаціонарному порядку, склав відносно ОСОБА_15 завідомо неправдивий консультативний висновок з встановленим фіктивним діагнозом останньому, надав ОСОБА_11 завідомо неправдиву зазначену медичну документацію необхідну для направлення на МСЕК, яка в свою чергу будучи молодшою медичною сестрою у Комунальному некомерційному підприємстві Центру первинної медико - санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва, використовуючи свої зв`язки у медичних установах міста Києва та МСЕК у виготовленні фіктивних діагнозів з хворобами, направила завідомо неправдиву медичну документацію та військовозобов`язаного ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_4 на проходження у відділеннях медико-соціальної експертизи м. Києва та отримання завідомо неправдивого висновку про інвалідність, який в подальшому використовувався при проходженні військово-лікарської комісії та отримання останнім висновку про непридатність до військової служби, що надає право на перетин державного кордону України під час дії воєнного стану.

Так, у невстановлений органом досудового розслідування точний час та місці, але не пізніше лютого 2023 року, ОСОБА_5 через свій власний номер телефону НОМЕР_1 через інтернет - месенджери «Viber» «WhatsApp» та «Telegram» почала листування з ОСОБА_8 , за номером мобільного телефону НОМЕР_2 , який перебуває у власності останньої та ОСОБА_9 , за номером мобільного телефону НОМЕР_3 , який перебуває у власності останнього, а саме щодо діагнозів, порядку та дати проходження МСЕК, контакти осіб «на зняття з військового обліку фото паспортів, військових квитків, РНОКПП, виписні епікризи, довідки про реєстрацію місця проживання, з метою оформлення, проходження у відділеннях медико-соціальної експертизи м. Києва для отримання через ОСОБА_12 та ОСОБА_11 групи інвалідності та завідомо неправдивого висновку МСЕК про присвоєння групи інвалідності, які в подальшому використовувались для проходження військово-лікарської комісії по місцю реєстрації і отримання висновку про непридатність до військової служби, що надає право на перетин державного кордону України під час дії воєнного стану, а саме щодо військовозобов`язаного громадянина України ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який у подальшому отримавши та використовуючи вищевказані завідомо неправдиві документи про непридатність до військової служби, 21.12.2023 через пункт пропуску Державної прикордонної служби України «Ягодин-Дорогуськ» незаконно перетнув державний кордон України.

Таким чином, своїми умисними діями, ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_12 та ОСОБА_11 під час дії воєнного стану сприяли усуненням перешкод незаконно перетнути державний кордон України військовозобов`язаному громадянину України ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відповідно до Розпорядження №119 від 28.02.2023 Дарницької районної в

м. Києві Державної адміністрації ОСОБА_5 призначено на посаду директора Комунальне некомерційне підприємство «Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва» з 01.03.2023 року на період воєнного стану.

Таким чином, ОСОБА_5 , будучи призначеною з 01.03.2023 на посаду директора «Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва» - несе персональну відповідальність за організацію та результати роботи даного структурного підрозділу з реалізації державної політики у сфері надання медичних послуг населенню Дарницького району м. Києва.

Крім того, займана ОСОБА_5 посада директора «Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва» пов`язана з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, а отже, відповідно до ч. 3 ст. 18 КК України, вона є службовою особою.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 , з 01.03.2023, перебуваючи на посаді директора «Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва» відаючи незаконні вказівки ОСОБА_11 за грошову винагороду незаконно оформила документи на проходження громадянами МСЕК м. Києва, під час дії воєнного стану сприяла усуненням перешкод незаконно перетнути державний кордон України військовозобов`язаному громадянину України ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Тому, 09.02.2024 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Наявність обґрунтованої підозри у вчиненні інкримінованого ОСОБА_5 кримінального правопорушення повністю підтверджується зібраними в ході досудового розслідування доказами, а саме: протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з електронних комунікаційних мереж від 07 серпня 2023 року (спілкування телефонним зв`язком між ОСОБА_9 та ОСОБА_11 ); протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з електронних комунікаційних мереж від 13 листопада 2023 відносно ОСОБА_11 ; протоколом за результатами проведення негласної слідчої (розшукової) дії - зняття інформації з електронних інформаційних систем від 25 жовтня 2023 року (листування між ОСОБА_9 та ОСОБА_10 ); протоколом обшуку за місцем проживання ОСОБА_8 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 ; протоколом обшуку у приміщенні адміністративної будівлі Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва», а саме за адресою: м. Київ, вул. Бориспільська, 30А ; протоколом огляду від 31.01.2024 речей та документів вилучених у ОСОБА_8 , ОСОБА_16 .

Орган досудового розслідування зазначає, що підозрювана ОСОБА_5 , працюючи на посаді директора комунального некомерційного підприємства «Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 Дарницького району м. Києва», має вплив на співробітників, а тому може впливати на свідків, мотивуючи їх давати інші покази, які можуть негативно вплинути на проведення всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування та затягувати строк досудового розслідування, а також знищити, сховати або спотворити будь-які документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

Вказане стало підставою для звернення до суду з клопотанням.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Підозрюваний та його захисник заперечили щодо задоволення клопотання.

Заслухавши думки учасників судового процесу, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Перевіряючи матеріали клопотання, слідчим суддею встановлено, що Слідчою групою слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві проводиться досудове розслідування за №42023102030000097 від 12.05.2023 р.

09.02.2024 ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

Ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва від 25.03.2024 клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ОСОБА_5 залишено без задоволення та обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Відповідно до положень ст. 131 КПК України відсторонення від посади є заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно до ст. 154 КПК України відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину. Відсторонення від посади здійснюється на підставі рішення слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження на строк не більше двох місяців. Строк відсторонення від посади може бути продовжено відповідно до вимог статті 158 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 43 Конституції України кожен громадянин має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку він вільно погоджується, а тому будь-які обмеження щодо реалізації цього права, у тому числі і відсторонення особи від посади під час кримінального провадження, повинно здійснюватися виключно з підстав та у порядку, передбаченому КПК України.

Відповідно до положень ч.ч. 1, 2 ст. 157 КПК України слідчий суддя, суд відмовляє у задоволенні клопотання про відсторонення від посади, якщо слідчий, прокурор не доведе наявність достатніх підстав вважати, що такий захід необхідний для припинення кримінального правопорушення, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного чи обвинуваченого, який, перебуваючи на посаді, може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження або протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином. При вирішенні питання про відсторонення від посади слідчий суддя, суд зобов`язаний врахувати такі обставини:

1) правову підставу для відсторонення від посади; 2) достатність доказів, які вказують на вчинення особою кримінального правопорушення; 3) наслідки відсторонення від посади для інших осіб.

У цьому аспекті слід зазначити, що застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження, як відсторонення від посади, з метою запобігання вищевказаним ризикам, передбачає доведення в сукупності фактів, які свідчать про існування таких ризиків та наявності у підозрюваного можливості здійснення протиправних дій шляхом використання займаної посади.

Слідчий суддя вважає, що стороною обвинувачення не доведена наявність підстав вважати, що підозрювана ОСОБА_5 може негативно впливати на хід досудового слідства, незаконним засобом впливати на свідків у кримінальному провадженні, знищити чи підробити документи, які мають суттєве значення для досудового розслідування та протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

За таких обставин, слідчий суддя вважає, що органом досудового розслідування не доведено, що без відсторонення підозрюваного від посади неможливо забезпечити швидке, повне та неупереджене досудове розслідування, і такі потреби досудового розслідування виправдовують обмеження гарантованого ст. 43 Конституції України права на працю підозрюваного, а тому необхідно відмовити в задоволенні клопотання на підставі ч. 1 ст. 157 КПК України.

Керуючись ст. ст. 2, 8, 155-157, 309, 369-372, 532 КПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання залишити без задоволення.

2. Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її проголошення.

3. Повний текст ухвали слідчого судді буде складено та оголошено в приміщенні суду протягом 5 діб.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118574780
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про відсторонення від посади

Судовий реєстр по справі —752/27008/23

Ухвала від 20.05.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Гаврищук А. В.

Ухвала від 20.05.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Гаврищук А. В.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 11.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 08.05.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Гаврищук А. В.

Ухвала від 14.05.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Гаврищук А. В.

Ухвала від 08.05.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Гаврищук А. В.

Ухвала від 28.03.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 28.03.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Єсауленко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні