Рішення
від 23.04.2024 по справі 192/2201/23
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/2201/23

Провадження № 2/192/125/24

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 квітня 2024 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Щербини Н.О.,

за участю секретаря судового засідання Короти Л. С.,

представника позивача ОСОБА_1 в режимі відеоконференції

представника відповідача адвоката Мулька А. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в смт Солоне Солонянського району Дніпропетровської області в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Дніпропетровськгаз» до ОСОБА_2 про стягнення вартості не облікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про стягнення вартості не облікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу в розмірі 104 174 гривні 00 копійок.

На обґрунтування позову посилається на те, що ОСОБА_2 є побутовим споживачем послуг з розподілу природного газу, які надаються позивачем на підставі ліцензії, виданої постановою НКРЕКП від 29 червня 2017 року № 844 «Про видачу ліцензії на розподіл природного газу ПАТ «ДНІПРОПЕТРОВСЬКГАЗ» зі змінами, внесеними постановою НКРЕКП від 18 червня 2019 року № 1091 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 29 червня 2017 року № 844» по об`єкту, розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , на якому встановлені газові прилади: плита газова ПГ, опалювальний прилад та зареєстровано двоє осіб.

13 квітня 2023 року представниками позивача за вказаною адресою було виявлено ознаки несанкціонованого втручання в роботу засобу вимірювальної техніки. Зазначене порушення було зафіксоване фотозйомкою, у зв`язку з чим, представниками Оператора ГРМ в присутності споживача було складено Акт про порушення №0320324082 та протокол №0320324082 про демонтаж лічильника газу, у яких представник відповідач підписався особисто і без зауважень.

Повірку лічильника газу відповідача було проведено відокремленим підрозділом «Повірочна лабораторія» ТОВ «УКРСТАНДАРТ-СЕРВІС» (далі - повірник) який, відповідно до Свідоцтва про повноваження на проведення повірки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології від 25 лютого 2020 року № П-57-2020, виданого Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, а також згідно Бази даних про наукові метрологічні центри, метрологічні центри і повірочні лабораторії, уповноважені на проведення повірки законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації і є уповноваженою організацією на проведення повірки засобів вимірювальної техніки (далі - ЗВТ).

За результатами проведеної повірки повірником було видано довідку про непридатність законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки від 16 березня 2023 року № К-160323 щодо лічильника газу марки Самгаз Gallus-2000 типу G-4, зав. № 00261503, у зв`язку з тим, що відповідно до п. п. 6.4.1, 6.9.1 Держстандарту України Р 50-071-98 «Рекомендації. Метрологія. Лічильники газу побутові. Методи та засоби повірки» - «зовнішній вигляд лічильника не відповідає вимогам ЕД. Відносна похибка лічильника перевищує допустимі значення».

Позивач зазначає,що відповіднодо п.3гл.2розд.XIКодексу ГРСдо порушень,(заумови відсутностінесанкціонованого втручанняв ГРМабо роботуЗВТ),що сталисявнаслідок пошкодженнячи позаштатногорежиму роботикомерційного ВОГабо йогоскладових (якікваліфікуються як«не звини споживача»),але внаслідокяких споживачуздійснюється перерахунокрозподіленого (спожитого)об`єму природногогазу,належать,зокрема: пошкодження ЗВТ (лічильника газу) або робота комерційного ВОГ чи його складових в позаштатному режимі, внаслідок чого витрата (споживання) природного газу комерційним ВОГ не обліковується або обліковується некоректно.

16 березня 2023 року було проведено експертизу лічильника, за результатами якої встановлено, що на лічильнику відсутня пломба, є вільний доступ до відлікового механізму та присутній клин відлікового механізму.

На засіданні комісії по розгляду актів про порушення Кодексу ГРС було прийнято рішення про задоволення Акту про порушення № DP 003024 від 13 березня 2023 року та складено акт розрахунок необлікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу і його вартості.

Позивач зазначає, що останні контрольні показання лічильника газу було знято 11 серпня 2022 року 50999,21 м3, а порушення виявлено 13 березня 2023 року і показники в цей день склали 52295,66 м3. Згідно розрахунку позивача вартість необлікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу складає 104 174 гривні 00 копійок за 1296,45 м3, які позивач просить стягнути з відповідача.

Представник позивача ОСОБА_1 в судовому засіданні позов підтримала та просила його задовольнити. Пояснила, що розрахунок заборгованості здійснювався за спожиті 1296,45 м3.

Відповідач ОСОБА_2 в судовому засіданні позов не визнав та пояснив, що проживає в буд. АДРЕСА_1 з 2016 року разом зі своєю дівчиною. Вказаний будинок він хотів придбати у колишніх власників ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які вже померли. Проте у зв`язку з тим, що строк дії довіреності від їхнього сина закінчився, то відповідач не встиг переоформити на себе право власності на будинок. Зазначив, що пломби на лічильнику газу ніколи і не було, про що він повідомляв контролерів, які щороку знімали показники. Особисто він реальні показники не повідомляв та оплату за газ здійснювала його дівчина без врахування показників. Вважає, що він не повинен відповідати за втручання в лічильник газу, оскільки він цього не робив. Просив відмовити в задоволенні позову.

Представник відповідача адвокат Мулько А. В. в судовому засіданні просив відмовити у задоволенні позову посилаючись на відсутній договірних відносин між сторонами, відсутність у відповідача присвоєного персонального коду, відсутність підпису відповідача на акті про встановлення лічильника, який за результатами експертизи був визнаний непридатним та відсутність на засіданні комісії незалежних представників метрологічної організації.

Суд, вислухавши пояснення учасників справи, дослідивши докази, що маються у справі, приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до положень ст.ст. 12, 13, 81 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках, а кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених цим Кодексом.

Спірні відносини сторін регулюються Цивільним кодексом України, а також Кодексом газорозподільних систем, затвердженим постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (далі - НКРЕКП) № 2494 від 30 вересня 2015 року та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 06 листопада 2015 року за №1379/27824 (далі - Кодекс ГРС).

Постановою НКРЕКП від 30 вересня 2015 року № 2498 затверджено Типовий договір розподілу природного газу (надалі - Типовий договір), який є публічним, регламентує порядок та умови переміщення природного газу з метою фізичної поставки Оператором ГРМ обсягів природного газу, які належать споживачам (їх постачальникам), до об`єктів споживачів.

Даний договір є договором приєднання, що укладається з урахуванням вимог статей 633, 634, 641 та 642 ЦК України на невизначений строк. Фактом приєднання Споживача до умов цього договору (акцептуванням договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, які засвідчують його бажання укласти договір, зокрема надання підписаної споживачем заяви-приєднання, сплата рахунка Оператора ГРМ та/або документально підтверджене споживання природного газу.

Акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Дніпропетровськгаз» є новим найменуванням Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Дніпропетровськгаз» (далі - ПАТ «Дніпропетровська») згідно п. 1.1.1 р. 1 Статуту позивача (копія додається). Відповідно до п. 1.2.1 р. 1 Статуту позивача AT «Дніпропетровськгаз» є правонаступником всіх прав та обов`язків ПАТ «Дніпропетровськгаз».

Судом встановлено, що відповідач ОСОБА_2 є споживачем послуг позивача за адресою: АДРЕСА_1 , що не заперечувалося ним і у судому засіданні.

Суд прийшов до висновку що відповідач є споживачем природного газу з огляду на те, що ОСОБА_2 здійснював оплату за спожитий газ (а.с.8), а також поставив свій підпис на листку контрольного зняття показників 11 серпня 2022 року (а.с.10) та у акті про виявлення порушень від 13 березня 2023 року (а.с.11). Крім того, факт проживання у будинку за адресою: АДРЕСА_1 та факт споживання природного газу також підтверджується зверненням відповідача на Урядову гарячу лінію (а.с.25), де він також вказує про те, що проживає в будинку з 2016 року та контролери фотографували лічильник газу.

Тому посилання представника відповідача про відсутність договірних відносин між сторонами спростовується вказаними доказами.

Не присвоєння відповідачу персонального ЕІС-коду також не є підставою для висновку про відсутність підстав для стягнення з відповідача вартості не облікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу в розмірі 104 174 гривні 00 копійок, оскільки відповідно до вимог п. 4 гл. 4 розд. VI Кодексу ГРС, такий код присвоюється виключно з метою уніфікації та однозначної ідентифікації споживачів, у тому числі побутових споживачів, та за необхідності їх точок комерційного обліку, а також для забезпечення спрощення процедури зміни постачальника природного газу та електронного обміну даними між суб`єктами ринку природного газу.

Тому суд вважає, що відсутність такого коду не свідчить про не споживання ОСОБА_2 природного газу.

Згідно п. 1 гл. 5 розд. XI Кодекс ГРС, у разі виявлення у споживача або несанкціонованого споживача порушень, визначених у гл. 2 цього розділу, на місці їх виявлення представником Оператора ГРМ складається Акт про порушення за формою, наведеною в додатку 16 до цього Кодексу.

З наданого позивачем Акту про порушення № 0320324082 від 13 березня 2023 року, який засвідчений підписами представників АТ «Дніпропетровськгаз» та особисто відповідачем, було виявленопорушення Кодексу ГРС,а саме:гл.2п.3п.п.1розділу ХІ,як зафіксовано в Акті - «відсутня пломба заводу виробника. Пломба газопостачальної організації не співпадає з програмою, але є акт про встановлення після держповірки 23 липня 2012 року» (а.с.11).

До Акту про порушення додається Протокол № 0320324082 про демонтаж лічильника газу та направлення для проведення позачергової повірки та експертизи №0320320908 від 13 березня 2023 року (а.с. 11).

Згідно довідки ТОВ «РІВНЕСТАНДАРТ» Відокремлений підрозділ «Повірочна лабораторія» про непридатність законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки №К-160323-36 від 16 березня 2023 року, за результатами повірки було встановлено, що засіб вимірювальної техніки не відповідає вимогам Р50-071-98 Рекомендації. Метрологія. Лічильники газу. Методи та засоби повірки. Підстави для визнання ЗВТ непридатним: 6.4.1 - зовнішній вигляд лічильника не відповідає вимогам ЕД, корозія на корпусі лічильника, п. 6.9.1 відносна похибка лічильника перевищує допустимі значення (а.с.14).

Суд не приймає посилання представника відповідача на те, що оскільки ОСОБА_2 не підписував акт про встановлення лічильника, тому він не може нести відповідальність за його пошкодження, оскільки відповідно до п.п. 4, 6 гл. 6 розд. Х Кодексу ГРС, за збереження і цілісність комерційних та дублюючих ВОГ та пломб (відбитків їх тавр) відповідає власник (користувач), на території або у приміщенні якого вони встановлені, що має бути зафіксовано у відповідному акті про пломбування. У разі виявлення позаштатного режиму роботи комерційного ВОГ чи його складових, пошкодження ЗВТ або пошкодження пломб чи захисних елементів власник (користувач), на території або у приміщенні якого встановлений комерційний ВОГ чи його складові, має терміновопоінформувати проце ОператораГРМ таза потребивжити заходівдля недопущенняаварійної ситуаціїз урахуваннямтехніки безпеки. Позаштатнийрежим роботикомерційного ВОГ,зокрема,включає: 1) витоки газу з елементів та конструкції комерційного ВОГ, у тому числі імпульсних ліній манометрів, датчиків тиску і температури тощо;2)відсутність змінипоказань лічильникагазу (обчислювачаабо коректораоб`єму газу),загальмованість аборух зривками зчитувальногомеханізму прифактичній витраті(споживанні)природного газу; 3)наявність сторонніхшумів танехарактерних звуківпри роботілічильника газучи іншогоЗВТ; 4)індикація абонаявність повідомленьпро порушенняв роботіЗВТ,в томучислі пронеобхідність зміниелементів живлення; 5)забруднення абовідкладання осадів,потрапляння сторонніхпредметів довнутрішньої порожнинивимірювального трубопроводуабо лічильникагазу чина робочіповерхні первиннихперетворювачів; 6)інші ознакипорушень вимогщодо експлуатаціїЗВТ,які можутьвплинути нарезультати вимірювання.

ОСОБА_2 в судовому засіданні повідомив, що на лічильнику газу ніколи не було пломби, проте не виконав вимоги Кодексу ГРС та не поінформував терміново представників позивача про такі обставини.

Також згідно п. 3 розд. ХІ у разі виявлення Оператором ГРМ несанкціонованого газопроводу або несанкціонованого втручання в роботу лічильника газу розрахунок об`єму необлікованого природного газу здійснюється за граничними об`ємами споживання природного газу населенням (додаток 19цього Кодексу)з урахуваннямусіх газовихприладів іпристроїв споживача(фізичноїособи)за періодз дняостаннього контрольногозняття показаньлічильника (контрольногоогляду вузлаобліку абойого перевірки)до днявиявлення порушення(алене більшеніж за6місяців)та зурахуванням строкуна йогоусунення. Якщо несанкціонований газопровід проведений шляхом прихованих заходів або фізичною особою, яка є несанкціонованим споживачем, початок періоду, за який визначається об`єм необлікованого природного газу, визначається з дня набуття споживачем (фізичною особою) права власності/користування на житлові (підсобні) приміщення, але не більше двох років, що передували дню виявлення порушення.

Відповідно до п. 8 гл. 5 розділу ХІ Кодексу ГРС акт про порушення має бути розглянутим комісією з розгляду актів про порушення Оператора ГРМ, яка визначає його правомірність та приймає щодо них відповідне рішення.

Згідно протоколу №5375 засідання комісії по розгляду актів про порушення Кодексу ГРС від 10 травня 2023 року за результатами розгляду Акта про порушення, на засіданні комісії було прийнято рішення про його задоволення (повністю) та прийнято рішення про перерахунок об`ємів природного газу згідно п.п. 1 п. 3 гл. 2 розд. ХІ Кодексу ГРС за період з 13 вересня 2022 року по 12 березня 2023 року, тобто за останні 6 місяців (а.с. 18) на суму 104 174 гривні 00 копійок (а. с. 21).

Посилання представника відповідача на те, що під час засідання комісії були відсутні представники метрологічної організації також не приймаються судом, оскілки це не є порушенням порядку засідання комісії по розгляду актів про порушення Кодексу ГРС, що підтверджується наказом від 20 червня 2022 року № 02.4.1.2Но-421-0622 (а.с 172).

Відповідно до п. 2 гл. 9 розд. 10 Кодексу ГРС перевірка комерційного ВОГ, а також контрольний огляд вузла обліку здійснюються у будь-який час доби та у присутності споживача (суміжного суб`єкта природного газу) або його представника, крім випадків, передбачених цим розділом.

Споживач, на території якого знаходиться комерційний ВОГ, має забезпечити безперешкодний доступ представникам Оператора ГРМ (іншого суб`єкта ринку природного газу, а саме ініціатора перевірки) за їх посвідченнями (документами, які уповноважують особу) до комерційного ВОГ та його складових для проведення їх перевірки або контрольного огляду вузла обліку.

За збереження і цілісність комерційних та дублюючих ВОГ та пломб (відбитків їх тавр) відповідає власник (користувач), на території або у приміщенні якого вони встановлені, що має бути зафіксовано у відповідному акті про пломбування (п. 4 гл. 6 розд. 10 Кодексу ГРС).

Відповідно доч.1п.3гл.2розд.ХІ КодексуГРС допорушень (заумови відсутностінесанкціонованого втручанняв ГРМабо роботуЗВТ),що сталисявнаслідок пошкодженнячи позаштатногорежиму роботикомерційного ВОГабо йогоскладових (якікваліфікуються як«не звини споживача»),але внаслідокяких споживачуздійснюється перерахунокрозподіленого (спожитого)об`єму природногогазу,належать: пошкодження ЗВТ (лічильника газу) або робота комерційного ВОГ чи його складових в позаштатному режимі, внаслідок чого витрата (споживання) природного газу комерційним ВОГ не обліковується або обліковується некоректно.

У разі виявлення Оператором ГРМ позаштатного режиму роботи лічильника газу, внаслідок чого витрата (споживання) природного газу лічильником газу не обліковується або обліковується некоректно (не в повному обсязі), та за умови відсутності несанкціонованого втручання в роботу лічильника газу визначення об`єму спожитого природного газу здійснюється залежно від середньомісячного (середньодобового) обсягу споживання природного газу за аналогічний період (опалювальний або міжопалювальний) попереднього року або фактичний період споживання (опалювальний або міжопалювальний), якщо він становить менше шести місяців за період з дня останнього контрольного зняття показань лічильника (контрольного огляду вузла обліку або його перевірки) до дня виявлення порушення (але не більше ніж за 6 місяців) та з урахуванням строку на його усунення.

Відповідно до ст. 610, ст. 611 ЦК України порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання), а у разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, в тому числі припинення зобов`язання внаслідок односторонньої відмови від зобов`язання, якщо це встановлено договором або законом, або розірвання договору, а також сплата неустойки.

Судом встановлено, що відповідач не оплатив рахунок від 10 травня 2023 року (а.с.22).

У відповідності до абз. 2 п. 8 гл. 3 розділу ХІ Кодексу газорозподільних систем у разі виявлення Оператором ГРМ позаштатного режиму роботи лічильника газу, внаслідок чого витрата (споживання) природного газу лічильником не обліковується або обліковується некоректно (не в повному обсязі), та за умови відсутності несанкціонованого втручання в роботу лічильника газу визначення об`єму спожитого природного газу здійснюється залежно від середньомісячного (середньодобового) обсягу споживання природного газу за аналогічний період попереднього року або фактичний період споживання, якщо він становить менше шести місяців за період з дня останнього контрольного зняття показань лічильника (контрольного огляду вузла обліку або його перевірки) до дня виявлення порушення (але не більше ніж за 6 місяців) та з урахуванням строку на його усунення.

З матеріалів справи судом з`ясовано, що датою останнього контрольного зняття показань лічильника (контрольного огляду вузла обліку або його перевірки) за адресою споживання природного газу відповідачем є 10 серпня 2022 року (а.с.10), а відповідач в судовому засіданні підтвердив факт того, що такі показники знімалися в його присутності, на підтвердження чого він особисто поставив свій підпис.

Тому суд вважає, що здійснення нарахування за період з 13 вересня 2022 року по 13 березня 2023 року, тобто в межах останніх шести місяців, є правомірним з огляду на те, що абз. 2 п. 8 гл. 3 розділу ХІ Кодексу ГРС дозволяє здійснення таких нарахувань, а саме: за період з дня останнього контрольного зняття показань лічильника (контрольного огляду вузла обліку або його перевірки) до дня виявлення порушення, що і було здійснено позивачем.

Згідно Акту-розрахунку позивача, використовуючи ціну природного газу для визначення вартості не облікованого (донараховного) об`єму природного газу згідно наказів АТ«Дніпропетровськгаз» (а.с.19-20,36-42), розмір не облікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу у зв`язку з виявленими порушеннями за вказаний період становить1296,45 м3, а його вартість - 104 174 гривні 00 копійок, яка підлягає стягненню з відповідача.

На підставі викладеного, суд оцінивши надані сторонами докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів, з точки зору їх достатності і взаємного зв`язку у їх сукупності вважає, що існують підстави для задоволення позову.

Згідно ст. 141 ЦПК України, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених вимог.

Таким чином, у зв`язку із задоволенням позовних вимог з відповідача підлягає стягненню на користь позивача судовий збір, сплачений ним під час звернення з позовом до суду.

Керуючись ст.ст. 12, 13, 76-81, 141, 247, 259, 263-265, 274, 279 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Позов Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Дніпропетровськгаз» (49044, м. Дніпро, вул. Шевченка, буд. 2, код ЄДРЮОФОПГФ - 03340920)до ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП - НОМЕР_1 )про стягнення вартості не облікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу, задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП - НОМЕР_1 )на користь Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Дніпропетровськгаз»(49044, м. Дніпро, вул. Шевченка, буд. 2, код ЄДРЮОФОПГФ - 03340920)вартість не облікованого (донарахованого) об`єму та обсягу природного газу у розмірі 104174 (сто чотири тисячі сто сімдесят чотири) гривні 00 копійок.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП - НОМЕР_1 )на користь Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Дніпропетровськгаз»(49044, м. Дніпро, вул. Шевченка, буд. 2, код ЄДРЮОФОПГФ - 03340920)витрати по сплаті судового збору в розмірі 2 684(дві тисячі шістсот вісімдесят чотири)гривні 00 копійок.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його (її) проголошення безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду.Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повне судове рішення складене 24 квітня 2024 року.

Суддя Н. О. Щербина

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118576671
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —192/2201/23

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 03.06.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Щербина Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні