Ухвала
від 24.04.2024 по справі 386/320/24
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/320/24

Провадження № 2/386/194/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

24 квітня 2024 року смт. Голованівськ

Голованівський районний суд Кіровоградської області

В складі головуючого судді Гут Ю. О.

за участю секретаря Корніцької Л.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом органу опіки та піклування Голованівської селищної ради Кіровоградської області, яка діє в інтересах малолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав,

встановив:

Орган опіки та піклування Голованівської селищної ради Кіровоградської області, 13.03.2024 звернулось до суду з позовом до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав, в якій просить позбавити відповідача батьківських прав відносно дитини дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; стягнути з відповідача на користь опікуна або установи, де буде перебувати дитина аліменти на утримання її малолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в розмірі частини усіх видів її заробітку (доходу), але не менше 50% прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку щомісячно до його повноліття.

Ухвалою суду від 19 березня 2024 року позов прийнято до розгляду та відкрито провадження за правилами загального позовного провадження. Викликано в судове засідання свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , яких у відповідності до ч. 4 ст. 91 ЦПК України попередити про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Представник позивача в підготовчому засіданні позовні вимоги підтримав з підстав зазначених в позові та просить справу призначити до судового розгляду.

Відповідач в підготовче засідання не з`явилась, про день та час розгляду справи повідомлена своєчасно та належним чином, що підтверджується повідомленням через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України Голованівського районного суду Кіровоградської області, яке опубліковано 19.03.2023, заяви про розгляд справи за її відсутності чи відкладення розгляду справи або відзив на позов до суду не подавала.

В підготовчому засіданні: остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу; визначено обставини справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; визначено порядок розгляду справи; визначено дату судового засідання по суті.

Відводів або самовідводів в даній справі не надійшло.

Відповідачем відзив на позов або зустрічний позов не подано.

Підстав для укладення мирової угоди, передачі справи на розгляд третейського суду або проведення врегулювання спору за участю судді судом не встановлено; перешкоди у призначенні справи до судового розгляду по суті відсутні.

Судом вчинені всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, передбачені ст.ст. 189, 197 ЦПК України.

Таким чином, суд, ознайомившись з позовною заявою та наявними в справі доказами, враховуючи те, що відповідач відзив на позов суду не надав, інших клопотань, крім відкладення розгляду справи в зв`язку з хворобою та укладення договору з адвокатом суду не надавав, суд вважає, що є всі підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ч. 5 ст. 128, ст.ст. 189, 197-199, 200, 210-211, 258-261, 353 ЦПК України, суд

постановив:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом органу опікита піклуванняГолованівської селищної радиКіровоградської області,яка дієв інтересахмалолітньої дитини ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ОСОБА_2 пропозбавлення батьківськихправ та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 14 травня 2024 року на 16 годин 00 хвилин в залі судових засідань Голованівського районного суду Кіровоградської області.

Встановити порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, а саме: допитати свідків та дослідити письмові докази.

Про місце, дату і час судового засідання повідомити учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://court.gov.ua/sud1104/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Відповідно до ч. 2 ст. 353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Гут Ю. О.

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118577088
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —386/320/24

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні