Ухвала
від 24.04.2024 по справі 726/583/24
САДГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

САДГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРНІВЦІ

Справа № 726/583/24

Провадження №2/726/163/24

Категорія 40

УХВАЛА

про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

24.04.2024 м. Чернівці

Садгірський районний суд м. Чернівці у складі: головуючого судді Асташева С. А.,

з участю секретаря судових засідань Сківернічук А.М.,

розглянувши заяву (клопотання) представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Бута Дмитра Леонідовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, у цивільній справі № 726/583/24 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фонд гарантування інвестицій» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення 3 % річних,

У С Т А Н О В И В:

В провадженні Садгірського районного суду м. Чернівці перебуває цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фонд гарантування інвестицій» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення 3 % річних.

Така позовна заява була передана на розгляд головуючого судді Асташева С.А. 08.03.2024, згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями (а.с.27).

Ухвалою судді Садгірського районного суду м. Чернівці Асташева С.А. від 25.03.2024 прийнято позовну заяву до розгляду та призначено підготовче судове засідання на 11.04.2024, про що повідомлено сторони.

За клопотанням представника відповідача ОСОБА_3 підготовче судове засідання відкладено на 24.04.2024.

18.04.2024 на адресу суду надійшло клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Бута Дмитра Леонідовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, у якому просить суд забезпечити його участь, як представника відповідача, у судовому засіданні 24.04.2024 в режимі відеоконференції, через особистий кабінет системи Електронний суд ЄСІТС.

Відповідно до статті 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Вища Рада Правосуддя Рішенням від 17 серпня 2021 року №18-45, 0 15/-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи (надалі - Положення)

Відповідно до п. 45 та п. 46 Положення, підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. За наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву. При цьому участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду відбувається за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів.

Враховуючи отриману заяву представника відповідача ОСОБА_3 , а також те, що існують обставини, які можуть ускладнити явку та участь учасника справи у судовому засіданні через віддаленість місцезнаходження адвоката від місця розгляду справи, враховуючи необхідність забезпечення можливості стороні брати участь у розгляді справи, для надання пояснень у справі, які в подальшому можуть мати значення при ухваленні рішення у справі, суд доходить висновку про необхідність проведення судового засідання, у режимі відеоконфренції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за участю представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Бута Дмитра Леонідовича, беручи до уваги наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі.

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Бута Дмитра Леонідовича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

Провести підготовчесудове засідання,у справі№ 726/583/24за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Факторингова компанія «Фонд гарантування інвестицій» до ОСОБА_1 та ОСОБА_2 про стягнення 3 % річних, яке відкладене на 10:3020травня 2024року, та усі наступні підготовчі та судові засідання з розгляду цивільної справи № 726/583/24, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку - vkz.court.gov.ua.

Забезпечити участь представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Бута Дмитра Леонідовича у судових засіданнях у справі № 726/583/24 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України №196 від 23.04.2020.

Роз`яснити заявнику, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції заявник зобов`язаний дотримуватись правил вказаного Порядку, він зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні. На початку судового засідання учасники, що беруть участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинні показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують їх повноваження на представництво.

Роз`яснити ініціатору клопотання необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

Попередити учасників справи, що відповідно до частини четвертої статті 212 ЦПК України, пункту 5 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який надав відповідну заяву.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя С. А. Асташев

СудСадгірський районний суд м. Чернівців
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118577858
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них споживчого кредиту

Судовий реєстр по справі —726/583/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Асташев С. А.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Асташев С. А.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Асташев С. А.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Садгірський районний суд м. Чернівців

Асташев С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні