Ухвала
від 15.04.2024 по справі 351/647/24
СНЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 351/647/24

Номер провадження №2-о/351/138/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 квітня 2024 року м. Снятин

Суддя Снятинського районного суду Івано-Франківської області Посохов І.С., розглянувши заяву адвоката Петрички Олександра Євгеновича в інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Орган опіки та піклування Снятинської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області, Снятинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Коломийському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Петричка Олександр Євгенович звернувся до Снятинського районного суду Івано-Франківської області в інтересах ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) із заявою про усиновлення, заінтересовані особи - ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_4 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), Орган опіки та піклування Снятинської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області (місцезнаходження: Івано-Франківська область, Коломийський район, м. Снятин, вул. Шевченка, буд. 70), Снятинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Коломийському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місцезнаходження: Івано-Франківська область, Коломийський район, м. Снятин, вул. Шухевича, буд. 7).

В обґрунтування заявлених вимог представник заявника зазначає, що ОСОБА_1 та ОСОБА_2 перебувають у зареєстрованому шлюбі з 19 серпня 2023 року. У останньої від попереднього шлюбу народилося двоє дітей ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які на даний час проживають з ними. Зважаючи на те, що батько дітей ОСОБА_5 рішенням Снятинського районного суду Івано-Франківської області від 23.01.2024 позбавлений батьківських прав, а заявник любить дітей як своїх рідних, турбується та піклується про них, просив суд дозволити йому усиновити дітей.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Зазначена заява відповідає вимогам ст. 175, 177, 310-311 ЦПК України, підсудна Снятинському районному суду Івано-Франківської області, підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у цивільній справі не вбачається, тому суд вважає за можливе прийняти заяву до свого провадження та відкрити провадження у цій справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч. 3 ст. 312 ЦПК України до висновку органу опіки та піклування мають бути додані:

1) акт обстеження умов життя заявника, складений за місцем його проживання;

2) свідоцтво про народження дитини;

3) медичний висновок про стан здоров`я дитини, про її фізичний і розумовий розвиток;

4) у випадках, встановлених законом, згода батьків, опікуна, піклувальника дитини, закладу охорони здоров`я або навчального закладу, а також самої дитини на усиновлення.

Отже, з метою забезпечення повноти дослідження обставин та правильного вирішення справи, суд вважає за необхідне зобов`язати Орган опіки та піклування Снятинської міської ради надати суду висновок про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дітей.

З метою встановлення наявності або відсутності підстав, передбачених ст. 212 СК України, відповідно до яких заявник не може бути усиновлювачем, суд вважає за необхідне зобов`язати заявника надати суду:

- докази відсутності рішень суду про визнання ОСОБА_1 обмежено дієздатним, недієздатним та про позбавлення його батьківських прав;

- докази відсутності рішень суду про те, що ОСОБА_1 раніше був усиновлювачем (опікуном, піклувальником, прийомним батьком, батьком-вихователем) іншої дитини, але усиновлення було скасовано або визнано недійсним (було припинено опіку, піклування чи діяльність прийомної сім`ї або дитячого будинку сімейного типу) з його вини;

- характеристику з місця проживання ОСОБА_1 .

Керуючись ст. 19, 84, 175, 177, 187, 258-260, 293, 294, 310-312 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду заяву адвоката Петрички Олександра Євгеновича в інтересах ОСОБА_1 , заінтересовані особи - ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Орган опіки та піклування Снятинської міської ради Коломийського району Івано-Франківської області, Снятинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Коломийському районі Івано-Франківської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про усиновлення та відкрити провадження у справі.

Призначити зазначену цивільну справу до розгляду у закритому судовому засіданні на 28 травня 2024 року о 13 годині 30 хвилин.

У судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати заявнику та його представнику.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованим особам.

Запропонувати заінтересованим особам подати письмові пояснення щодо заяви до початку розгляду справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://sn.if.court.gov.ua.

Зобов`язати ОСОБА_1 у строк до 28.05.2024 надати суду для долучення до матеріалів справи:

- докази відсутності рішень суду про визнання ОСОБА_1 обмежено дієздатним, недієздатним та про позбавлення його батьківських прав;

- докази відсутності рішень суду про те, що ОСОБА_1 раніше був усиновлювачем (опікуном, піклувальником, прийомним батьком, батьком-вихователем) іншої дитини, але усиновлення було скасовано або визнано недійсним (було припинено опіку, піклування чи діяльність прийомної сім`ї або дитячого будинку сімейного типу) з його вини;

- характеристику з місця проживання ОСОБА_1 .

Зобов`язати Орган опіки та піклування Снятинської міської ради у строк до 28.05.2024 надати суду висновок про доцільність усиновлення та відповідність його інтересам дітей.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Іван ПОСОХОВ

Дата ухвалення рішення15.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118580552
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —351/647/24

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

ПОСОХОВ І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні