Ухвала
від 24.04.2024 по справі 352/1253/24
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/1253/24

Провадження № 2-о/352/79/24

УХВАЛА

про відкриття провадження

24 квітня 2024 року м. Івано-Франківськ

Суддя Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Гриньків Д.В., розглянувши матеріали заяви

ОСОБА_1 , АДРЕСА_1 ,

за участюзаінтересованої особи Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, вул. Грушевського,21, м. Івано-Франківськ, 76004

про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,-

В С Т А Н О В И Л А:

22.04.2024 року заявник звернувся із заявою в порядку окремого провадження про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Заява подана і оформлена в порядку, встановленому процесуальним законодавством і відповідає вимогам ст.ст. 175, 177, 293 Цивільного процесуального кодексу України(надаліЦПК України).

Заява підсудна Тисменицькому районному суду Івано-Франківської області.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження відсутні.

Згідно з ч. 1 ст.299ЦПКУкраїни справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до вимог п.24 ч.1 ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правничу допомогу протягом розгляду справи в суді згідно з цим Законом та іншими законами мають в тому числі особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною.

Згідно з ч. 4 ст. 19 Закону у разі надходження судового рішення про залучення адвоката осіб, зазначених у пунктах 9, 24, 25 частини першої статті 14 цього Закону, центр з надання безоплатної правничої допомоги зобов`язаний невідкладно прийняти рішення про призначення адвоката та про надання безоплатної вторинної правничої допомоги.

Враховуючи відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_2 адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій відносно фізичної особи у справі про визнання фізичної особи недієздатною, вважаю необхідним залучити для надання їй безоплатної вторинної правничої допомоги адвоката з числа адвокатів Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правової допомоги.

Керуючись ст.ст.19,293,294 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И Л А:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересованої особи Органу опіки та піклування виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Призначити судовий розглядна "20" травня 2024 року об 11:00 год.,який буде проводитися судом ускладі: судді Гриньків Д.В., присяжних:ПрокопіваР.М.,Скорого С.В. в приміщенні Тисменицького районного суду Івано-Франківської області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 150.

Забезпечити захист прав особи, стосовно якої розглядається справа, ОСОБА_2 , АДРЕСА_2 , шляхом призначення адвоката з числа адвокатів Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правової допомоги на весь час розгляду справи, явку якого забезпечити в судове засідання, призначене на "20" травня 2024 року об 11:00 год.,в приміщенні Тисменицького районного суду Івано-Франківської області (вул. Незалежності,150, м. Івано-Франківськ).

Роз`яснити, що особи, які беруть участь у справі мають право: ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень; подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб; ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти; оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках; користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами. Заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених у розділі IV цього Кодексу.

Інформацію по даній справі особи, які беруть участь у справі можуть отримати за веб-адресою: https://ts.if.court.gov.ua/sud0915/.

Надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі особам, які беруть участь у справі.

З копією ухвали надіслати заінтересованій особі Органу опіки та піклування Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованій особі подати письмові пояснення з приводу заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Тисменицького районного суду

Івано-Франківської області Гриньків Д.В.

СудТисменицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118580568
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —352/1253/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні