Ухвала
від 24.04.2024 по справі 645/3245/20
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/3245/20

Провадження № 2/638/1950/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2024 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Цвіри Д. М.

за участю секретаря судового засідання Кордіварової А.С.,

позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в місті Харкові клопотання позивача про поновлення строку на подання доказів та долучення до справи доказів в цивільні справі за позовом ОСОБА_1 про заміну правонаступником відповідача в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Немишлянського відділу державної виконавчої служби у м. Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про стягнення моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дзержинського районного суду м. Харкова перебуває вищевказана справа.

Ухвалою від 19.06.2020р. відкрито провадження та призначено загальне позовне провадження по розгляду даної справи.

10.04.2024 позивачем подано через канцелярію суду клопотання про долучення до матеріалів справи копії рішень, обґрунтовуючи тим, що у цих копіях рішень встановлено стан його здоров`я.

В судовому засіданні позивача підтримав клопотання, просив його задовольнити та звернувся до суду з усним клопотанням про поновлення строку на подачу доказів.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився, повідомлявся про час та місце розгляду справи, належним чином.

Суд, вислухавши клопотання позивача, його обґрунтування, дослідивши матеріали цивільної справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ст. 83 ЦПК України, сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно ст. 127 УПК України, суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Зважаючи на вищевикладене, клопотання позивача задовольнити, поновити строк на подання доказів та долучити до матеріалів справи подані докази.

Керуючись ст.ст. 81, 83 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача про поновлення строку на подання доказів та долученнядо справидоказів вцивільні справіза позовом ОСОБА_1 прозаміну правонаступникомвідповідача вцивільній справіза позовом ОСОБА_1 доНемишлянського відділудержавної виконавчоїслужби ум.Харкові Східногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Харків)про стягненняморальної шкоди - задовольнити.

Поновити строк на подання позивачем 10.04.2024 року доказів.

Долучити до матеріалів справи, подані позивачем, 10.04.2024 року, докази.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Учасник справи,якому повнерішення абоухвала судуне буливручені удень його(її)проголошення абоскладення,має правона поновленняпропущеного строкуна апеляційнеоскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Суддя - Д.М.Цвіра

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118580987
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої майну фізичних або юридичних осіб

Судовий реєстр по справі —645/3245/20

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Агапов Р. О.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

Постанова від 04.10.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Постанова від 04.10.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 31.08.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні