Ухвала
від 23.04.2024 по справі 522/18690/20
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

23.04.2024

Справа № 522/18690/20

Провадження № 1-кп/522/1186/24

УХВАЛА

23 квітня 2024 року Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

представника потерпілого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за за №12020160000000116від 19.02.2020відносно ОСОБА_6 ,обвинуваченого ускоєні кримінальнихправопорушень,передбачених ч.5ст.191,ч.1ст.366КК України,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Приморського районного суду м. Одеси знаходиться обвинувальний акт у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за за №12020160000000116 від 19.02.2020 відносно ОСОБА_6 , обвинуваченого у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України.

Під час судового розгляду вказаного кримінального провадження прокурор заявила клопотання, про надання начальнику відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону ОСОБА_7 та прокурору Подільського відділу Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону ОСОБА_3 дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у володінні Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України та в яких містяться відомості про перетин державного кордону України, лінії розмежування ОРДЛО та адміністративного кордону між Херсонською областю та Автономною республікою Крим за період з 24.02.2022 по теперішній час із зазначенням: дати та часу перетину, напрямку, способу, місця, номера та мерії документу, супроводжуючих осіб, реєстраційного номера, марки та моделі транспортного засобу (для літаків та кораблів зазначити номер рейсу, пункту відправлення та призначення), наступними громадянами України: ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянство України, паспорт громадянина України серія НОМЕР_1 ; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянство України.

Обвинувачений ОСОБА_6 , його захисник адвокат ОСОБА_4 та представник потерпілого у судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання.

Заслухавши думку учасників кримінального провадження, дослідивши наявні в розпорядженні суду матеріали, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Згідно ст. 22 КПК України кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом; сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом; суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створює необхідні умови для реалізації сторонами їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків.

У відповідності до ч.1 ст. 26 КПК України сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 333 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються під час судового провадження згідно з положеннями розділу II цього Кодексу з урахуванням особливостей, встановлених цим розділом.

Під час розгляду клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів суд також враховує причини, через які доступ не був здійснений під час досудового розслідування.

Згідно положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії; тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних системах або їх частинах, мобільних терміналах зв`язку; тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Стороною кримінального провадження з боку обвинувачення відповідно до п. 19 ч.1 ст. 3 КПК України є прокурор.

Як зазначено в ч.1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися, зокрема, до суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст. 161 цього Кодексу.

Клопотання про надання тимчасового доступу до документів подане повноважною особою, у визначений законом спосіб, тобто є прийнятним для розгляду судом на стадії судового розгляду.

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України, суд постановляє ухвалу про надання доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За таких обставин, відповідно до ч.6 ст.22 КПК України, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створювати необхідні умови для реалізації сторонами їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків, суд дійшов висновку про доцільність задоволення вказаного клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 159, 163-164, 333, 350 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора про надання тимчасового доступу до речей та документів - задовольнити.

Надати начальнику відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання публічного обвинувачення Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону ОСОБА_7 та прокурору Подільського відділу Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону ОСОБА_3 дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей та документів, які знаходяться у володінні Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України та в яких містяться відомості про перетин державного кордону України, лінії розмежування ОРДЛО та адміністративного кордону між Херсонською областю та Автономною республікою Крим за період з 24.02.2022 по теперішній час із зазначенням: дати та часу перетину, напрямку, способу, місця, номера та мерії документу, супроводжуючих осіб, реєстраційного номера, марки та моделі транспортного засобу (для літаків та кораблів зазначити номер рейсу, пункту відправлення та призначення), наступними громадянами України: ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянство України, паспорт громадянина України серія НОМЕР_1 ; ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянство України.

Роз`яснити особам у володінні яких знаходяться вказані документи, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118583623
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —522/18690/20

Ухвала від 18.06.2024

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

Ухвала від 14.09.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

Ухвала від 27.10.2020

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Кічмаренко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні