Ухвала
від 24.04.2024 по справі 357/5930/24
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/5930/24

Провадження № 2/357/2971/24

У Х В А Л А

24 квітня 2024 року cуддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Бебешко М. М. перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Узинської міської ради (місце знаходження: вул. Незалежності, 16/1, м. Узин, Білоцерківський район, Київська обл., 09161), про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності в порядку спадкування за законом,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду в вищевказаним позовом, який 22 квітня 2024 року було зареєстровано судом відповідно до автоматизованого розподілу справ передано на розгляд судді Бебешко М.М.

Перевіривши матеріали справи, вважаю, що справа підсудна Білоцерківському міськрайонному суду Київської області, позовна заява відповідає вимогам ст.175, 177 ЦПК України та відповідно до п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України повинна розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Згідно зі ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Згідно ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

При зверненні до суду з позовною заявою позивач просила витребувати у Білоцерківського міськрайонного суду Київської області матеріали цивільної справи № 357/506/24.

Крім того, частиною 7 ст.81 ЦПК України передбачено, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч.6, 7, 8, 9 ст.84 ЦПК України).

Отже, з метою встановлення обставин, які мають значення для вирішення справи, та з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду, суд вважає за необхідне клопотання позивача про витребування доказів задовольнити, витребувати у Білоцерківського міськрайонного суду Київської області матеріали цивільної справи № 357/506/24 для огляду

А також витребувати у приватного нотаріуса Дерун К.А. належним чином засвідчену копію матеріалів спадкової справи № 63/2022, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 та витребувати в Узинської міської державної нотаріальної контори належним чином засвідчену копію матеріалів садкової справи № 109 за 2009 рік, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Крім того разом з позовною заявою позивач подала заяву про виклик та допит свідків.

Статтею 91 ЦПК України передбачено виклик свідка. Так, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

З урахуванням необхідності всебічного, повного та об`єктивного встановлення всіх обставин справи, суд вважає за доцільне заяву про виклик свідків задовольнити. Викликати в судове засідання свідків: 1) ОСОБА_4 (місце проживання: АДРЕСА_2 ); 2) ОСОБА_5 (місце проживання: АДРЕСА_2 ); 3) ОСОБА_6 (місце проживання: АДРЕСА_3 ); 4) допитати в якості свідка позивача ОСОБА_1 .

Керуючись ст.76, 81, 84, 91, 187, 260, 274, 353 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження у відкритому судовому засіданні з повідомленням учасників справи та призначити підготовче судове засідання 24 травня 2024 року о 11:30 год. у приміщенні Білоцерківського міськрайонного суду Київської області, що знаходиться за адресою: м. Біла Церква, вул. Волонтерська, буд.7.

Клопотання про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Білоцерківського міськрайонного суду Київської області матеріали цивільної справи № 357/506/24 для огляду.

Витребувати у приватного нотаріуса Дерун Каріни Анатоліївни (місце знаходження: Київська обл., м. Біла Церква, вул. Гагаріна, 24, оф. 1) належним чином засвідчену копію матеріалів спадкової справи № 63/2022, заведеної після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати в Узинської міської державної нотаріальної контори (місцезнаходження: 09161, Київська обл., Білоцерківський р-н, м. Узин, вул. Лесі Українки, 72а) належним чином засвідчену копію матеріалів садкової справи № 109 за 2009 рік, заведеної після смерті ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2

Встановити строк для подання доказів протягом п`яти днів з моменту отриманні копії ухвали.

Клопотання про виклик свідків задовольнити.

Викликати в судове засідання для допиту свідків: 1) ОСОБА_4 (місце проживання: АДРЕСА_2 ); 2) ОСОБА_5 (місце проживання: АДРЕСА_2 ); 3) ОСОБА_6 (місце проживання: АДРЕСА_3 ); 4) допитати в якості свідка позивача ОСОБА_1 .

Відповідач має право подати до суду відзив на позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження. Одночасно із поданням відзиву відповідач зобов`язаний надіслати (надати) його копію та доданих до нього документів позивачу.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Встановити позивачу строк для подачі відповіді на відзив, який не може перевищувати 5 днів із дня отримання відзиву на позов. Встановити відповідачу строк для подачі заперечення на відповідь на відзив, який не може перевищувати 5 днів із дня отримання відповіді на відзив.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя М. М. Бебешко

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118584526
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —357/5930/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Бебешко М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні