Ухвала
від 18.04.2024 по справі 536/4/24
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/4/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 квітня 2024 року м. Кременчук

Кременчуцький районний суд Полтавської області у складі:

Головуючого судді - Колотієвського О.О.,

За участю секретаря судового засідання Коваль В.А.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні, в залі суду у м. Кременчуці цивільну справу за позовом заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області до ОСОБА_1 про припинення права власності на земельну ділянку, шляхом її конфіскації -

ВСТАНОВИВ:

З позовної заяви судом встановлено, що власником спірної земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з кадастровим номером 5322483200:02:000:0607 площею 3,0599 га є ОСОБА_1 яка є громадянкою російської федерації.

З позову встановлено, що відповідач успадкувала вказану земельну ділянку, після смерті матері ОСОБА_2 1937 року народження (спадкова справа № 12/2020).

Прокурором Кременчуцької окружної прокуратури Лісовим В.В. подано клопотання, в якому просив суд витребувати у приватного нотаріуса Кременчуцького районного нотаріального округу Волошиної Н.А. копію спадкової справи № 12/2020, заведеної після померлої ОСОБА_2 1937 року.

Представник Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області не з`явився, згідно письмових пояснень в матеріалах справи, просив суд проводити розгляд справи без їх участі, просили позов задовольнити.

Суд, дослідивши матеріали справи дійшов висновку про необхідність витребувати спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_2 , з огляду на наступне.

Статтею 84 ЦПК України встановлено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно зі ст. 1221 ЦК України, місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця.

Частиною 8 ст. 8 Закону України "Про нотаріат" передбачено, що довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

Враховуючи те, що документи, які просить витребувати прокурор, є письмовими доказами у справі та він не може самостійно їх подати суду, суд дійшов висновку, що клопотання слід задовольнити, витребувати у приватного нотаріуса Кременчуцького районного нотаріального округу Волошиної Н.А. копію спадкової справи № 12/2020, у зв`язку з чим судове засідання відкласти.

Керуючись ст.ст. 84, 258-261ЦПКУкраїни,суд,-

УХВАЛИВ:

Витребувати у приватного нотаріуса Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Волошиної Н.А. копію матеріалів спадкової справи № 12/2020, заведеної після смерті ОСОБА_2 1937 року народження.

Призначити наступне судове засідання в приміщенні Кременчуцького районного суду Полтавської області на 22 травня 2024 року о 09 годині 30 хвилин.

Ухвала є остаточною і оскарженню не підлягає

СуддяО. О. Колотієвський

СудКременчуцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118585345
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —536/4/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Колотієвський О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні