Ухвала
від 16.04.2024 по справі 755/15540/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/15540/23

Провадження №: 2/755/537/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"16" квітня 2024 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі:

головуючої судді - Марфіної Н.В.,

за участі секретаря - Булгакової Є.І.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача в режимі відеоконференції - Тарасова С.О.,

представника відповідача ТОВ «Кредитні ініціативи» в режимі відеоконференції - Білоцерковець Ю.С.,

розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання представника позивача про залучення співвідповідача до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Русанюк Золтана Золтановича, Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Оболонь Інвест Плюс», про визнання рішення державного реєстратора протиправним, скасування запису про проведену державну реєстрацію, витребування майна, визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії, -

у с т а н о в и в:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Русанюк Золтана Золтановича, Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Оболонь Інвест Плюс», про визнання рішення державного реєстратора протиправним, скасування запису про проведену державну реєстрацію, витребування майна, визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії.

15.04.2024 року до суду надійшло клопотання представника позивача про залучення до участі у справі співвідповідача, у якому представник просить залучити Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Оболонь Інвест Плюс» до участі у справі в якості співвідповідача посилаючись на те, що 28.09.2023 року між Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Оболонь Інвест Плюс» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи» був укладений договір купівлі-продажу спірної квартири.

Позивач та його представник в підготовчому засіданні підтримали клопотання про залучення співвідповідача.

Представник відповідача ТОВ «Кредитні ініціативи» в підготовчому засіданні зазначає, що залучення співвідповідача є правом сторони позивача.

Інші учасники підготовчого провадження од суду не з`явились.

Суд, вивчивши клопотання представника позивача та додатки до нього, дослідивши матеріали справи, вислухавши пояснення учасників підготовчого засідання, приходить до висновку про те, що клопотання підлягає до задоволення, з огляду на наступне.

Відповідно до положень ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Клопотання сторони позивача про залучення до участі у справі співвідповідача подане у межах строків визначених цивільним процесуальним законом, а саме на стадії підготовчого провадження, тому клопотання представника позивача підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 43, 51, 259-261, 353 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача про залучення до участі у справі співвідповідача - задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Русанюк Золтана Золтановича, Товариства з обмеженою відповідальністю «Кредитні ініціативи», третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Оболонь Інвест Плюс», про визнання рішення державного реєстратора протиправним, скасування запису про проведену державну реєстрацію, витребування майна, визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії - в якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Оболонь Інвест Плюс».

Після здійсненого залучення співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Оболонь Інвест Плюс» втрачає у справі статус третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Залучену співвідповідачу направити копію цієї ухвали, копію позовної заяви та додатки до неї.

Встановити залучену співвідповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали суду про залучення в якості співвідповідача, який має відповідати всім положенням ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки http://dn.ki.court.gov.ua.

У зв`язку із залученням співвідповідача в підготовчому засіданні оголосити перерву до 04.06.2024 року о 09 год. 30 хв. в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва за адресою: 02105, м. Київ, вул. Пластова, 3, каб. 27.

В підготовче засідання викликати всіх учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали суду складений 19.04.2024 року.

Суддя -

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118586758
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо реєстрації або обліку прав на майно

Судовий реєстр по справі —755/15540/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні