Ухвала
від 24.04.2024 по справі 302/203/24
МІЖГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 302/203/24

2/302/150/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про залучення третіх осіб

24.04.2024 року смт.Міжгір`я

Міжгірський районний суд Закарпатської області

в складі: головуючого - судді Сидоренко Ю.В.,

при секретарі: Царь О.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт.Міжгір`я цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (зареєстрованийза адресою: АДРЕСА_1 )до Пилипецької сільської ради Хустського району Закарпатської області (адресамісцезнаходження:с.Пилипець,буд.75Хустського районуЗакарпатської області,код ЄДРПОУ 04350843),треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору: Приватний нотаріус Хустського нотаріального округу Закарпатської області Корбутяк Ірина Василівна (адреса:смт.Міжгір`я,вул.Шевченка,81БХустського районуЗакарпатської області), Хустська районного державна адміністрація Закарпатської області (адреса місцезнаходження: м.Хуст, вул. Карпатської Січі, буд.21 Хустського району Закарпатської області, ЄДРПОУ 04053861), про визнання права власності на нерухоме майно, -

В С Т А Н О В И В :

19.02.2024 року доМіжгірського районногосуду Закарпатської області надійшовпозов ОСОБА_1 , поданий представником позивача - адвокатом Гренджа В.Ю., до Пилипецької сільської ради Хустського району Закарпатської області, треті особи, без самостійних вимог: Приватний нотаріус Хустського нотаріального округу Закарпатської області Корбутяк Ірина Василівна, Хустська районна державна адміністрація Закарпатської області, про визнання права власності на нерухоме майно.

У пред`явленому позові позивач ОСОБА_1 просить: 1) Визнати за ним, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 2122481600:02:002:0008, яка знаходиться за межами населеного пункту с.Ізки, на території колишньої Ізківської сільської ради, на даний час Пилипецької сільської ради, урочище «Козяй», площею 2,1500 га, з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно сертифікату на право на земельну частку (пай) серії ЗК № 008649, та Свідоцтва про право на спадщину за заповітом виданим ОСОБА_1 приватним нотаріусом Корбутяк І.В у спадковій справі №54/2017 року, зареєстрованого в реєстрі № 1425.

Ухвалою Міжгірського районного суду Закарпатської області від 23.02.2024 відкрито провадження у даній цивільній справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовчий розгляд справи.

05.04.2024 року до суду представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Гренджа В.Ю. подано клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, спадкоємців першої черги за законом до майна померлого ОСОБА_2 , а саме: його дружину ОСОБА_3 , сина ОСОБА_4 та дочку ОСОБА_5 , мешканців АДРЕСА_2 , з метою недопущення порушення спадкових прав цих осіб, як спадкоємців за законом першої черги та обов`язкової частки.

В судове засідання сторони, представники сторін не з`явилися, про день та час його проведення повідомлялися судом своєчасно та належним чином, проте про причини неявки суду не повідомлено.

Оглянувши матеріали цивільної справи № 302/203/24, матеріали спадкової справи № 54/2017, заведеної після смерті ОСОБА_2 , вивчивши подане стороною позивача клопотання з доданими до нього матеріалами, суд вважає, що клопотання представника позивача - адвоката Гренджа В.Ю., про залучення третіх осіб без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, підлягає задоволенню з наступних підстав.

Положеннямист.4 ЦПК Українизакріплено право кожної особи в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутись до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Згідно приписів ст.12 ЦПК Українисторони та інші особи, які беруть участь у справі, мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом (а отже, і рівні права щодо подання доказів, їх дослідження та доведення перед судом їх переконливості).

У відповідності до положень частини першої статті 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Частиною 3 статті 13 ЦПК України передбачено, що учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

Відповідно до частини першої статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до частини п`ятої статті 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Згідно положень ч.2 ст.258 ЦПК України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

З огляду на вищевикладене, відповідно до приписів частини п`ятої статті 12 ЦПК України, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника позивача адвоката Гренджа В.Ю. та залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляюсь самостійний вимог на предмет спору на стороні відповідача: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , які мешкають за адресою: АДРЕСА_2 , з тих підстав, що вказані особи є одними із спадкоємців за законом першої черги після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_5 , та предметом заявлених ОСОБА_1 позовних вимог є визнання права власності на спадкове майно, та рішення суду у даній справі може вплинути на законні права та охороняємі законом інтереси вказаних вище осіб, а саме: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Керуючись ст.ст.53, 197, 258, 260, 261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача адвоката Гренджа В.Ю., яка діє в інтересах позивача ОСОБА_1 , задовольнити.

Залучити до участі у цивільний справі № 302/203/24 (провадження № 2/302/150/24) за позовом ОСОБА_1 до Пилипецької сільської ради Хустського району Закарпатської області, треті особи, без самостійних вимог: Приватний нотаріус Хустського нотаріального округу Закарпатської області Корбутяк Ірина Василівна, Хустська районного державна адміністрація Закарпатської області, про визнання права власності на нерухоме майно:

-в якостітретіх осіб,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача:

- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , адреса проживання: АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , адреса проживання: АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , адреса проживання: АДРЕСА_2 .

Копію позовної заяви з додатками до позову надіслати залученим третім особам.

Встановити залученим третім особам п`ятиденний строк з дня вручення копії даної ухвали для надання письмових пояснень за пред`явленим ОСОБА_1 позовом.

Учасники цивільного процесу можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://mg.zk.court.gov.ua.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Міжгірського районного суду Міжгірського району: Ю. В. СИДОРЕНКО

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118587296
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —302/203/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Міжгірський районний суд Закарпатської області

Сидоренко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні