Ухвала
від 24.04.2024 по справі 307/1507/24
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1507/24.

Провадження № 2/307/339/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 квітня 2024 року м. Тячів

Суддя Тячівського районного суду Закарпатської області Сойма М.М., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування Углянської сільської ради Тячівського району Закарпатської області, про позбавлення батьківських прав,

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 в особі представника - адвоката Поковби В.В. звернувся до суду з позовом до відповідача ОСОБА_2 , де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування Углянської сільської ради Тячівського району Закарпатської області, про позбавлення батьківських прав.

Ухвалою Тячівськогорайонного судуЗакарпатської областівід 12квітня 2024року вказанапозовна заявабула залишенабез руху,позаяк невідповідає вимогам п. 5, 7 ч. 3ст. 175 Цивільного процесуального кодексу України, зокрема, у позові відсутні будь-які дані з приводу того, чи вживалися до відповідача будь-які заходи впливу (оскільки позбавлення батьківських прав є крайнім заходом впливу) та реагування, що б могло вказати на винну поведінку відповідача. Крім цього, позивачем у заяві не зазначено, а до заяви не долучено належних доказів щодо попередження матері про необхідність змінити ставлення до виховання дітей, взагалі позивачем до позовної заяви не долучено жодних доказів систематичного та навмисного ухиляння відповідачкою від виконання своїх батьківських обов`язків.

Копію вказаної ухвали направлено позивачу на поштову адресу позивача, зазначену в позовній заяві, а також на поштову адресу представника позивача адвоката Поковби В. В. та повідомлено його про необхідність виправлення недоліків даної позовної заяви протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали, та роз`яснено, що у випадку, якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Як встановлено із матеріалів справи, 15 квітня 2024 року копію вказаної ухвали отримав представник позивача адвокат Поковба В. В. в приміщенні суду, що підтверджується його особистим підписом.

Однак, до встановленого судом строку недоліки позовної заяви позивач не усунув.

Згідно з ч. 3ст. 185 ЦПК України,якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Відповідно до ч. 5ст.185ЦПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Відповідно до положень ч. 7ст. 185 ЦПК Україниповернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Згідноп. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір»сплачена сума судового зборуповертається заухвалою судув разіповернення заяви або скарги.

Повернути позивачу ОСОБА_1 сплачену ним суму судового збору в розмірі 968, 96 (Дев`ятсот шістдесят вісім гривень 96 копійок) гривень, згідно квитанції № 9770-0887-2160-7607 від 10 квітня 2024 року.

Керуючись ч. 4 ст. 185 ЦПК України, п. 2 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір», суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , де третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування Углянської сільської ради Тячівського району Закарпатської області, про позбавлення батьківських прав - повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу ОСОБА_1 , що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із позовною заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення позовної заяви.

Повернути позивачу ОСОБА_1 сплачену ним суму судового збору в розмірі 968, 96 (Дев`ятсот шістдесят вісім гривень 96 копійок) гривень, згідно квитанції № 9770-0887-2160-7607 від 10 квітня 2024 року.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги на ухвалу, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Закарпатського апеляційного суду в 15-денний строк з дня проголошення (складання).

Ухвалу складено 24 квітня 2024 року.

Суддя Тячівського районного суду

Закарпатської області: Сойма М.М.

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118587404
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —307/1507/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сойма М. М.

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Сойма М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні