Ухвала
від 24.04.2024 по справі 462/3464/24
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 462/3464/24

провадження 1-кс/462/806/24

У Х В А Л А

24 квітня 2024 року Слідчий суддя Залізничного районного суду м. Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Львові скаргу Приватного акціонерного товариства «ІРОКС» на бездіяльність відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції №2 ГУНП у Львівській області,

встановив:

Скаржник звернувся до слідчого судді зі скаргою, в якій просить зобов`язати уповноважену особу відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції №2 ГУНП у Львівській області внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, які містяться у заяві генерального директора Приватного акціонерного товариства «ІРОКС» від 01 квітня 2024 року про вчинення кримінального правопорушення по факту викрадення майна, що належить ПрАТ «ІРОКС», а саме чотирьох душових кабін з приміщення за адресою: м.Львів, вул.Залізнична, 7 (3,4 поверхи). Свої вимоги мотивує тим, що 01 квітня 2024 року він звернувся до відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції №2 ГУНП у Львівській області з заявою про вчинення кримінального правопорушення, а саме викрадення майна, що належить товариству. Ухвалою слідчого судді Залізничного районного суду м.Львова від 08 квітня 2024 року скаргу було задоволено частково та зобов`язано уповноважену особу відділу поліції № 1 ЛРУП №2 ГУНП у Львівській області розглянути його заяву від 01 квітня 2024 року. Проте, відомості, які містилися у його заяві до ЄРДР не були внесені і досудове розслідування не розпочате. В зв`язку з вказаним, просить скаргу задовольнити.

Представник скаржника у судове засідання не з`явилася, проте подала до суду письмове клопотання про розгляд скарги у її відсутності, а відтак, з метою забезпечення права скаржника на доступ до правосуддя, слідчий суддя вважає за можливим розглянути скаргу без її участі.

У судове засідання не з`явилася службова особа відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції №2 ГУНП у Львівській області, проте це не є перешкодою для розгляду скарги по суті.

Вивчивши матеріали скарги, вважаю, що скарга підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 01 квітня 2024 року генеральний директор Приватного акціонерного товариства «ІРОКС» ОСОБА_3 подав до відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції №2 ГУНП у Львівській заяву про вчинення кримінального правопорушення по факту викрадення майна, що належить ПрАТ «ІРОКС», а саме чотирьох душових кабін з приміщення за адресою: м.Львів, вул.Залізнична, 7 (3,4 поверхи).

Ухвалою слідчого судді Залізничного районного суду м.Львова від 08 квітня 2024 року скаргу генерального директора Приватного акціонерного товариства «ІРОКС» було задоволено частково та зобов`язано уповноважену особу відділу поліції № 1 ЛРУП №2 ГУНП у Львівській області розглянути його заяву від 01 квітня 2024 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 214 КПК України слідчий, дізнавач, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов`язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування, а дізнавач - керівником органу дізнання, а в разі відсутності підрозділу дізнання - керівником органу досудового розслідування.

Згідно з ч. 4 ст. 214 КПК України слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов`язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Беручи до уваги, що із заяви генерального директора Приватного акціонерного товариства «ІРОКС» ОСОБА_3 від 01 квітня 2024 року формально вбачається наявність ознак кримінального правопорушення, правова кваліфікація якого має бути визначена органом досудового розслідування під час внесення відомостей до ЄРДР відповідно до вимог п. 5 ч. 5 ст. 214 КПК України, а також те, що на момент розгляду скарги даних про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчому судді не надано, прихожу до висновку, що скарга підлягає задоволенню, а відтак слід зобов`язати службову особу ВП № 1 ЛРУП №2 ГУНП, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальне правопорушення, внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, які містяться в заяві генерального директора Приватного акціонерного товариства «ІРОКС» ОСОБА_3 від 01 квітня 2024 року про вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись ст.ст. 306,307,318-380 КПК України,

постановив:

Скаргу задовольнити.

Зобов`язати службову особу відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції №2 ГУНП у Львівській області, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальне правопорушення, відповідно до вимог ст. 214 КПК України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, які містяться у заяві генерального директора Приватного акціонерного товариства «ІРОКС» ОСОБА_3 від 01 квітня 2024 року про вчинене кримінальне правопорушення.

Відповідно до вимог ст. 309 КПК України ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Слідчий суддя:

Оригінал ухвали.

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118588926
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —462/3464/24

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Залізничний районний суд м.Львова

Боровков Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні