Ухвала
від 23.04.2024 по справі 5016/267/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

23 квітня 2024 року Справа № 5016/267/2011(18/2)

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Давченко Т.М.,

при секретарі Дюльгер І.М.

за відсутності учасників у справі

розглянувши матеріали справи № 5016/234/2011(18/2)

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім (код ЄДРПОУ 33514302), у якій:

кредитори:

1) Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській област (вул. Морехідна, 1, м. Миколаїв, 54020);

2) Публічне акціонерне товариство Банк Форум (Бульвар Верховної Ради, 7, м. Київ, 02100);

3) Миколаївський міський центр зайнятості (вул. Нікольська, 68, м. Миколаїв, 54001);

4) ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 );

5) Товариство з обмеженою відповідальністю БаГор-Форт (вул. Карла Лібкнехта, 12, кв. 39, м. Миколаїв, 54001);

6) Товариство з обмеженою відповідальністю БаГор-Ескорт (вул. Карла Лібкнехта, 12, кв. 39, м. Миколаїв, 54001);

7) Державна податкова інспекція у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області (вул. Потьомкінська, 24/2, м. Миколаїв, 54030);

8) ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 );

банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім (код ЄДРПОУ 33514302; вул. Карла Лібкнехта, 12/39, м. Миколаїв, 54001);

ліквідатор: арбітражний керуючий Косіло Артем Костянтинович (а/с 4594, м. Харків, Україна, 61022)

заявник (кредитор): Головне управління ДПС у Миколаївській області (вул. Лягіна, 6, м. Миколаїв, 54001)

встановив

У провадженні Господарського суду Миколаївської області перебуває справа 5016/267/2011(18/2) про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім (далі ТОВ ЛК Гольфстрім); постановою від 13.03.2018 визнано ТОВ ЛК Гольфстрім банкрутом та відкрито відносно нього ліквідаційну процедуру; ліквідатором банкрута наразі призначено арбітражного керуючого Косіло А.К.

Ухвалою суду від 26.02.2024 розгляд справи було призначено на 23.04.2024 та указано, що суд розглядатиме 1) клопотання попереднього ліквідатора Цуріки М.В. від 20.01.2020 № 02/1 про затвердження в даній справі мирової угоди шляхом прощення боргів та закриття провадження у даній справі; 2) заяву Головного управління ДПС у Миколаївській області від 27.05.2020 про визнання кредиторських вимог до банкрута в сумі 8080979,49 грн; 3) клопотання Головного управління ДПС у Миколаївській області від 02.02.2022 про здійснення у даній справі процесуального правонаступництва. Також суд зобов`язав ліквідатора завчасно до судового засідання надати суду письмові пояснення стосовно призначених до розгляду заяв та клопотань.

Станом на 23.04.2024 жодних заяв, клопотань чи письмових пояснень по суті справи суду не надійшло.

Разом з тим, арбітражним керуючим Косіло А.К. 23.04.2024 подано суду заяву про звільнення його від виконання повноважень ліквідатора ТОВ ЛК Гольфстрім у зв`язку із неможливістю здійснення повноважень ліквідатора у даній справі за сімейними обставинами.

Розгляд зазначеної заяви належить призначити у судове засідання.

Разом з тим, матеріали справи не містять пропозицій щодо кандидатури арбітражного керуючого на призначення ліквідатором ТОВ ЛК Гольфстрім. Тому, з метою якнайшвидшого розгляду даного питання суд вважає необхідним зобов`язати ліквідатора та голову комітету кредиторів ініціювати скликання комітету кредиторів ТОВ ЛК Гольфстрім, на вирішення якого поставити питання визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором банкрута.

Окрім цього, беручи до уваги тривалість розгляду даної справи та зважаючи на пасивну процесуальну поведінку кредиторів та комітету кредиторів, суд, в порядку здійснення судового контролю у справі про банкрутство та використовуючи дискреційні повноваження, вважає доцільним здійснити електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у даній справі з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

За приписами п. 4.1. розділу ІV затвердженого Постановою Пленуму Вищого господарського суду України від 14.07.2016 № 8 Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, автоматизований відбір кандидатів на призначення арбітражних керуючих у справах про банкрутство здійснюється автоматизованою системою з дотриманням Закону та цього Положення у всіх випадках призначення вперше арбітражного керуючого та може за ініціативою суду застосовуватись у разі необхідності заміни арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство.

Щодо розгляду інших, призначених у дане судове засідання питань, суд зазначає, що першочергово має бути розглянуто питання щодо відсторонення арбітражного керуючого Косіла А.К. від виконання повноважень ліквідатора банкрута та призначення іншого ліквідатора, оскільки, на думку суду, розгляд зазначених питань впливає на подальший рух справи та розгляд усіх заяв по суті справи.

За такого розгляд справи належить відкласти.

Відповідно до ч.2 ст.232 ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Пунктом 9 частини 2 статті 129 Конституції України визначено, що однією із основних засад судочинства є обов`язковість рішень суду, а згідно частини 5 статті 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

При цьому, будь-яких виключень або делегування регулювання даних правовідносин іншим нормам законодавства Конституція України не містить.

Частиною 2 статті 13 Закону України Про судоустрій і статус суддів встановлено, судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України.

Керуючись ст. 2, 28, 48, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 12, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В:

1. Розгляд справи відкласти на 03 червня 2024 року о 14:00.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

Присутність представників сторін у судовому засіданні не обов`язкова.

Разом з тим, з урахуванням воєнного стану в Україні, суд звертає увагу учасників справи на можливість розгляду справи за відсутності їх представників за наявними у справі матеріалами, у разі подання відповідних клопотань у порядку ч. 3 ст. 196 ГПК України.

У вказану дату судом розглядатиметься

- питання щодо призначення ліквідатора у даній справі;

- клопотання попереднього ліквідатора Цуріки М.В. від 20.01.2020 № 02/1 про затвердження в даній справі мирової угоди шляхом прощення боргів та закриття провадження у даній справі;

- заява Головного управління ДПС у Миколаївській області від 27.05.2020 про визнання кредиторських вимог до банкрута в сумі 8080979,49 грн;

- клопотання Головного управління ДПС у Миколаївській області від 02.02.2022 про здійснення у даній справі процесуального правонаступництва.

2. Зобов`язати ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім завчасно надати суду поточний звіт про здійснення ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім.

3. Зобов`язати ліквідатора та голову комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім ініціювати скликання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім, на вирішення якого поставити питання визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім. Протокол засідання комітету кредиторів надати суду.

4. Зобов`язати комітет кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім за три дні дати до судового засідання надати суду кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім.

5. Попередити членів комітету кредиторів про те, що відповідно до ст. 135 ГПК України суд може постановити ухвалу про застосування заходів процесуального примусу за невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

6. Здійснити електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у справі № 5016/234/2011(18/2) про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім (код ЄДРПОУ 33514302) з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

7. Суд звертає увагу кредиторів, що частиною 2 ст.28 Кодексу України з процедур банкрутства визначено, що у разі якщо жоден із арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору, не подав до господарського суду заяву про участь у справі, господарський суд призначає розпорядником майна/керуючого реструктуризацією арбітражного керуючого за власною ініціативою.

8. Запропонувати учасникам справи надати суду завчасно до судового засідання письмові пояснення, заяви чи клопотання (у разі наявності), стосовно призначених до розгляду заяв та клопотань, оформивши їх відповідно приписам ст. 170 ГПК.

9. Роз?яснити учасникам справи можливість подання пояснень, заяв чи клопотань на адресу суду: за допомогою електронної пошти: inbox@mk.arbitr.gov.ua; за допомогою сервісу Електронний суд; засобами поштового зв?язку: 54614, м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

10. Копії даної ухвали направити учасникам у справі про банкрутство на адреси, зазначені у вступній частині ухвали, Південному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції у Миколаївській області (ел.пошта: info@mk.minjust.gov.ua).

Відповідно до ч. 7 ст. 120 Господарського процесуального кодексу України учасники судового процесу зобов?язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи.

На вебсторінці Господарського суду Миколаївської області на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016/ учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Т.М. Давченко

Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118591591
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім (код ЄДРПОУ 33514302), у якій: кредитори: 1) Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській област (вул. Морехідна, 1, м. Миколаїв, 54020); 2) Публічне акціонерне товариство Банк Форум (Бульвар Верховної Ради, 7, м. Київ, 02100); 3) Миколаївський міський центр зайнятості (вул. Нікольська, 68, м. Миколаїв, 54001); 4) ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ); 5) Товариство з обмеженою відповідальністю БаГор-Форт (вул. Карла Лібкнехта, 12, кв. 39, м. Миколаїв, 54001); 6) Товариство з обмеженою відповідальністю БаГор-Ескорт (вул. Карла Лібкнехта, 12, кв. 39, м. Миколаїв, 54001); 7) Державна податкова інспекція у Центральному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області (вул. Потьомкінська, 24/2, м. Миколаїв, 54030); 8) ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ); банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю ЛК Гольфстрім (код ЄДРПОУ 33514302; вул. Карла Лібкнехта, 12/39, м. Миколаїв, 54001); ліквідатор: арбітражний керуючий Косіло Артем Костянтинович (а/с 4594, м. Харків, Україна, 61022) заявник (кредитор): Головне управління ДПС у Миколаївській області (вул. Лягіна, 6, м. Миколаїв, 54001

Судовий реєстр по справі —5016/267/2011

Ухвала від 25.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 26.02.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 30.10.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 12.10.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 22.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

Ухвала від 13.06.2023

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Давченко Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні