Ухвала
від 24.04.2024 по справі 925/522/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

24 квітня 2024 року Черкаси справа №925/522/24

Господарський суд Черкаської області у складі судді Грачова В.М., розглянувши матеріали за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Модерн Логістик» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Аграрний Портал», Товариства з обмеженою відповідальністю «Завод Смілянська Хлодня» про усунення перешкод у користуванні орендованими нежитловими приміщеннями,

ВСТАНОВИВ:

Позивач Товариство з обмеженою відповідальністю «Модерн Логістик» звернувся через систему «Електронний суд» в Господарський суд Черкаської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Аграрний Портал» (далі відповідач-1) та Товариства з обмеженою відповідальністю «Завод Смілянська Хлодня» (далі відповідач-2), в якому просить суд:

зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Український Аграрний Портал», Товариство з обмеженою відповідальністю «Завод Смілянська Хлодня» та їх довірених осіб усунути Товариству з обмеженою відповідальністю «Модерн Логістик» перешкоди у користуванні орендованим нежитловим приміщенням (нежитлову будівлю, виробничий корпус та дві прибудови адміністративно-побутового та допоміжно-виробничого призначення за адресою: Черкаська область, Смілянський район, с. Холоднянське, вул. Ржевська, 24Б, площею 7219, 50 кв.м.), шляхом зобов`язання Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Аграрний Портал», Товариства з обмеженою відповідальністю «Завод Смілянська Хлодня» та їх довірених осіб надати доступ до орендованих приміщень та припинити вчинення будь-яких інших дій, що безпосередньо та опосередковано перешкоджатимуть реалізації прав позивача на майно, одержане за договором оренди нежитлових приміщень № 01/11/2023НМ від 01.11.2023 року;

зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Український Аграрний Портал», Товариство з обмеженою відповідальністю «Завод Смілянська Хлодня» та їх довірених осіб усунути Товариству з обмеженою відповідальністю «Модерн Логістик» перешкоди у користуванні орендованим нежитловим приміщенням РП-4 з електротехнічним обладнанням за адресою: Черкаська область, Смілянський район, с. Холоднянське, вул. Ржевська, 24Б, загальною площею 108,00 кв.м.. шляхом зобов`язання Товариства з обмеженою відповідальністю «Український Аграрний Портал», Товариства з обмеженою відповідальністю «Завод Смілянська Хлодня» та їх довірених осіб надати доступ до орендованих приміщень та припинити вчинення будь-яких інших дій, що безпосередньо та опосередковано перешкоджатимуть реалізації прав позивача на майно, одержане за договором оренди нежитлових приміщень № 01/11/2023РП від 01.11.2023 року;

відшкодувати судові витрати.

Позовна заява також містить клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Товариство з обмеженою відповідальністю «Ел Ті Пі Ем Капітал» (вх. № 6924/24).

Дослідивши матеріали позовної заяви, враховуючи норми ст. 50 ГПК України, суд погоджується із доцільністю залучення до участі у розгляді справи № 925/522/24 третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю «Ел Ті Пі Ем Капітал», як фактичного користувача спірних нежитлових приміщень та обладнання на підставі договорів суборенди обладнання № 01/12/23-О, № 01/12/23-М від 01.12.2023 року.

Підстави для залишення позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Модерн Логістик» без руху, повернення її чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. 50, ст. 121, ч. 1, 2, 3, 5 ст.176, ч. 3 ст. 177, ч. 1 ст. 182, ст. 234 ГПК України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у справі № 925/522/24 за правилами загального позовного провадження.

2. Призначити підготовче засідання у справі на 11 год. 00 хв. 02 липня 2024 року. Засідання провести в приміщенні господарського суду, м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, зал 220, тел. канцелярії суду: 31-21-49.

3. Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Ел Ті Пі Ем Капітал» (01014, м. Київ, вул. Звіринецька, буд. 63, код ЄДРПОУ 42819268).

4.Явку у судове засідання представників сторін визнати обов`язковою.

5. Зобов`язати позивача до дня засідання подати через канцелярію суду усі докази в обґрунтування позовних вимог та оригінали цих документів для огляду в судовому засіданні.

6. Зобов`язати відповідачів протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання даної ухвали подати через канцелярію суду та направити учасникам справи письмовий відзив на позовну заяву в порядку ст. 165 ГПК України і всі документи, що підтверджують заперечення проти позову у разі їх наявності.

7. Запропонувати третій особі у строки, визначені для позивача і відповідача подати через канцелярію суду та направити учасникам справи письмові пояснення щодо позову або відзиву.

8. Повідомити сторін, що заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань, клопотання, пояснення, додаткові письмові докази, висновки експертів, можуть бути ними подані в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі Електронний суд, поштою до 02.07.2024 року.

9. Роз`яснити сторонам про їх обов`язок повідомити суд про причини неявки у підготовче засідання і, що у разі їх неявки наступають наслідки передбачені статтею 202 Господарського процесуального кодексу України.

10. Роз`яснити сторонам, що 18.10.2023 року введено в дію Закон України №3200-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» і відповідно до вимог ст.6 ГПК України у разі звернення до суду з документом особи, яка зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, передбачається настання процесуальних наслідків, серед яких залишення позовної заяви, апеляційної чи касаційної скарги без руху, повернення окремих заяв, клопотань, заперечень, неврахування судом відзиву тощо.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Ця ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Суддя В.М. Грачов

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118592213
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань оренди

Судовий реєстр по справі —925/522/24

Ухвала від 24.04.2024

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Грачов В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні