Ухвала
від 24.04.2024 по справі 580/3986/24
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

24 квітня 2024 року справа № 580/3986/24

м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Гайдаш В.А., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби в особі Звенигородського відділу Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 (далі - позивач) до Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби в особі Звенигородського відділу Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби (далі відповідач), в якому позивач просить:

- визнати протиправною відмову відповідача щодо вклеювання позивачу до паспорта громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року, нової фотокартки у зв`язку із досягненням 45-річного віку та у видачі і оформленні паспорта громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року у порядку обміну;

- зобов`язати відповідача вклеїти позивачу до паспорта громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року, нової фотокартки у зв`язку із досягненням 45-річного віку чи (у разі визнання недійсності його паспорта) видати та оформити позивачу паспорт громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року.

Ознайомившись із позовною заявою, суддя вважає, що вона не відповідає вимогам ст. ст. 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України, а тому повинна бути залишена без руху з нижче зазначених підстав.

Відповідно до пунктів 4, 5 та 9 частини 5 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, в позовній заяві зазначаються: зміст позовних вимог і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; у справах щодо оскарження рішень, дій та бездіяльності суб`єкта владних повноважень - обґрунтування порушення оскаржуваними рішеннями, діями чи бездіяльністю прав, свобод, інтересів позивача.

Суддею встановлено, що позивачем у позовній заяві зазначено вимогу про вклеювання позивачу до раніше виданого паспорта громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року, нової фотокартки у зв`язку із досягненням 45-річного віку, однак позов також містить вимогу про видачу і оформлення паспорта громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року у порядку обміну, тобто позивачем не конкретизовано позовні вимоги про необхідність вклеювання йому нової фотокартки до раніше виданого паспорта громадянина України чи про необхідність обміну такого паспорта на новий.

Відповідно до ч. ч. 1-2 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи викладене, суддя дійшов висновку, що позовна заява не відповідає вимогам ст. ст. 160-161 Кодексу адміністративного судочинства України, що має наслідком на підставі ст. 169 Кодексу адміністративного судочинства України залишення позовної заяви без руху.

Керуючись статтями 5, 160-161, 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби в особі Звенигородського відділу Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії залишити без руху.

Встановити позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви тривалістю п`ять днів з моменту отримання копії даної ухвали суду.

Роз`яснити позивачеві, що у разі невиконання вимог ухвали суду заява підлягає поверненню.

Копію ухвали направити позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Віталіна ГАЙДАШ

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118596766
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —580/3986/24

Ухвала від 06.05.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Віталіна ГАЙДАШ

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Віталіна ГАЙДАШ

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні