Ухвала
від 25.04.2024 по справі 716/877/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/877/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

25.04.24 м. Заставна

Суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Стрілець Я.С. вивчивши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Кострижівська об`єднана територіальна громада Чернвецького району Чернівецької області в особі Кострижівської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області, про встановлення факту родинних відносин,

В с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_1 , яка проживає в АДРЕСА_1 , звернулася до суду із заявою в порядку окремого провадження, заінтересована особа Кострижівська об`єднана територіальна громада Чернвецького району Чернівецької області в особі Кострижівської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області, місцезнаходження смт. Кострижівка, вул. Заводська, 81, Чернівецького району Чернівецької області, в якій просить встановити факт родинних відносин між нею та померлою ІНФОРМАЦІЯ_1 матір`ю ОСОБА_2 .

Підставою для звернення до суду із даною заявою є та обставина, що вона не має змоги скористатись правом оформлення спадщини, яка залишалась після смерті її матері ОСОБА_2 , оскільки документально не має можливості підтвердити факт їх родинних стосунків.

Заява подана із додержанням вимог, викладених у статтях 315,316,318 ЦПК України, підсудна Заставнівському районному суду Чернівецької області, підстави відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ч.4ст. 315 ЦПК Українина даний час не встановлені.

Відповідно до ч. 3 ст.294 суд вважає необхідним призначити справу до судового розгляду, про що повідомити заявника та заінтересовану особу.

Згідно вимог ст.91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Оскільки заявником в заяві заявлено клопотання про виклик та допит в судовому засіданні свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , яке подано з дотриманням строку, то його слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 91, 293-294, 315, 316,318,353 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Кострижівська об`єднана територіальна громада Чернвецького району Чернівецької області в особі Кострижівської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області, про встановлення факту родинних відносин.

Розглядати справу за правилами окремого провадження.

Призначити і провести судове засідання по даній цивільній справі о09 годині 30 хвилин 20 травня 2024 рокув залі судових засідань №1 Заставнівського районного суду Чернівецької області, який розташований в м.Заставна Чернівецької області, вул. Незалежності, 95.

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованій особі копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованій особі подати до суду в строк до09 години 00 хвилин 20 травня 2020 рокузаяви по суті справи та заяви з процесуальних питань відповідно до умов ст.ст.174-183 ЦПК України.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі Судової Влади України - https://court.gov.ua/sud2404/gromadyanam/csz.

Копію ухвали про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження по справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованій особі.

Викликати в судове засідання для допиту свідків ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які проживають в смт. Кострижівка, Чернівецького району Чернівецької області та попередити про кримінальну відповідальність передбачену ст.ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Роз`яснити сторонам та іншим учасникам справи відповідно до вимог ст.212 ЦПК України, що в суді існує технічна можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СУДДЯ: Ярослав СТРІЛЕЦЬ

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118601925
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —716/877/24

Рішення від 03.06.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Стрілець Я. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні