Ухвала
від 25.04.2024 по справі 481/289/24
НОВОБУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 481/289/24

Провадж.№ 2-о/481/33/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" квітня 2024 р. Новобузький районний суд Миколаївської області

в складі: головуючого судді Вжещ С.І.,

за участю секретаря судового засідання Юхименко Т.М.,

представника заявниці ОСОБА_1 ,

представника заінтересованої особи Міністерства оборони України Дідуха С.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в порядку окремого провадження в залі суду міста Новий Буг Миколаївської області, в режимі відеоконференції, клопотання представника заявниці ОСОБА_2 , адвоката Ляшенко Миколи Дмитровича про заміну заінтересованої особи по справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Міністерство оборони України, Військова частина НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Новобузького районного суду Миколаївської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Міністерство оборони України, Військова частина НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про встановлення факту, що має юридичне значення.

25.04.2024 року в судовому засіданні представник заявниці ОСОБА_1 заявив клопотання, відповідно до якого він просив суд замінити заінтересовану особу з ІНФОРМАЦІЯ_2 на ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

Представник заінтересованої особи Міністерства оборони України Дідух С.П. в судовому засіданні не заперечував проти заявленого клопотання.

Заявниця ОСОБА_2 , представники Військової частина НОМЕР_1 та ІНФОРМАЦІЯ_2 , в судове засідання не з`явилась, були належним чином повідомлені про час і місце його проведення.

Вислухавши думку учасників судового засідання, дослідивши матеріали справи, суд виходить із наступного.

Верховний Суд в ухвалі від 05 грудня 2022 року, в справі №344/6751/22, провадження №61-11985ск22 прийшов до висновку, що районні РТЦК та СП, які не є юридичними особами, не можуть бути стороною в справі.

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва та Севастополя є юридичними особами публічного права, мають самостійний баланс, реєстраційні рахунки в органах Казначейства. Районні територіальні центри комплектування та соціальної підтримки є відокремленими підрозділами відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Автономної Республіки Крим, областей, м. Києва та Севастополя (пункт 7 Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2022 року № 154).

Відповідно до ч.3 ст.42 ЦПК України у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Згідно з ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Відповідно до ч.4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Оскільки положеннями ЦПК України не передбачена заміна заінтересованої особи в окремому провадженні, суд за аналогією, застосовує положення ст.51 ЦПК України щодо заміни неналежного відповідача.

Згідно зі ст.51 ЦПК України, суд має право за клопотанням позивача залучити до справи співвідповідача, або замінити первісного відповідача належним відповідачем.

Відповідно до ч.2 та 4 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

ІНФОРМАЦІЯ_4 не є юридичною особою, тому не має належної правосуб`єктності в цивільних справах, в тому числі в справах щодо встановлення факту, що має юридичне значення.

Натомість належною заінтересованою особою є ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 ), тому суд вважає, що клопотання представника заявниці підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 10, 42, 51, 258-261, 294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання заявниці ОСОБА_2 , адвоката Ляшенко Миколи Дмитровича про заміну заінтересованої особи по справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Міністерство оборони України, Військова частина НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про встановлення факту, що має юридичне значення - задовольнити.

Замінити у справі за заявою ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Міністерство оборони України, Військова частина НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , про встановлення факту, що має юридичне значення первісну заінтересовану особу ІНФОРМАЦІЯ_5 належною заінтересованою особою, якою є ІНФОРМАЦІЯ_3 (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , адреса місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 ).

У зв`язку з заміною заінтересованої особи в судовому засіданні оголосити перерву до 04.06.2024 10:00.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, заінтересованій особі надіслати копію заяви з доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала в повному обсязі складена 25.04.2024 року.

Суддя С.І.Вжещ

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118602443
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —481/289/24

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні