Ухвала
від 24.04.2024 по справі 946/2931/24
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/2931/24

Провадження № 1-кс/946/928/24

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 квітня 2024 року слідчий суддя місцевого Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання дізнавача СД Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

11.01.2024 СД Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області розпочато кримінальне провадження № 12024166150000021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 271 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 10.01.2024 до Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області надійшло повідомлення про те, що службова особа ПРАТ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " порушила вимоги законодавчих та інших нормативно-правових акті про охорону праці, яке заподіяло шкоду здоров`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що 10.01.2024 близько 14.20 перебуваючи на території ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташований за адресою АДРЕСА_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , при виконанні роботи впав з драбини висотою 3 метри на підлогу, внаслідок чого отримав травму променевої кістки.

Далі, було направлено запит до ІМР ІР ОО « ІНФОРМАЦІЯ_4 » щодо перебування амбулаторному або стаціонарному лікуванні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та з яким діагнозом та було отримано відповідь, що ОСОБА_4 18.04.1968 перебуває на амбулаторному лікуванні в ІМР ІР ОО « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

В даний час з метою повного всебічного та об`єктивного розслідування, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів, з можливістю вилучення медичної карти №42 амбулаторного хворого КНП ІМР ІР ОО « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які перебувають у володінні КНП Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за юридичною адресою: АДРЕСА_2 , та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Іншим чином отримати доступ до вказаних документів, окрім як здійснивши тимчасовий доступ неможливо.

Дізнавач та прокурор надали заяву, якою просять розглянути справу за їх відсутності.

Представник Комунального некомерційного підприємства ІНФОРМАЦІЯ_6 « ІНФОРМАЦІЯ_5 », сповіщався про розгляд клопотання слідчого щодо тимчасового доступу до речей і документів, але в судове засідання не з`явився, надав заяву, якою проти задоволення клопотання не заперечує та просить провести розгляд клопотання за його відсутності.

В силу ст. 107 КПК технічні засоби фіксування процесу не застосовувалися.

Вивчивши матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання дізнавача підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Виходячи з наведеного та приймаючи до уваги, що завданням кримінального судочинства є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення, а також зважаючи на те, що доступ до зазначених у клопотанні речей необхідно дізнавачу для розкриття злочину, вважаю за необхідне клопотання дізнавача про надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю вилучити їх (здійснити їх виїмку) задовольнити.

На підставі вищезазначеного та керуючись ст.ст. 162, 163 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання дізнавача СД Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати дозвілдізнавачу секторудізнання ІзмаїльськогоРВП ГУНПв Одеськійобласті старшомулейтенанту поліції ОСОБА_3 натимчасовий доступдо документів(вилучитиїх (здійснитиїх виїмку),які перебуваютьу володінніКомунального некомерційногопідприємства Ізмаїльськоїміської радиІзмаїльського районуОдеської області« ІНФОРМАЦІЯ_5 »( АДРЕСА_3 ),а саме: медичної карти № 42 амбулаторного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118604084
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —946/2931/24

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Присакар О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні