Ухвала
від 25.04.2024 по справі 454/5146/23
РАДЕХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про витребування доказів

25 квітня 2024 рокуСправа №454/5146/23 Провадження № 2/451/120/24

Радехівський районний суд Львівської області

в складі: головуючого судді Патинок О.П.

за участю секретаря судового засідання Федорук І.Б.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду м. Радехів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування (служба у справах дітей) Радехівської міської ради Львівської області про позбавлення батьківських прав,-

з участю позивача ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_3 , представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог: Органу опіки та піклування (служба у справах дітей) Радехівської міської ради Львівської області ОСОБА_4 ,

встановив:

В провадженні Радехівського районного суду Львівської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: Орган опіки та піклування (служба у справах дітей) Радехівської міської ради Львівської області про позбавлення батьківських прав.

25.04.2024 від позивача ОСОБА_1 надійшло клопотання про витребування доказів, а саме позивач просила витребувати із Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України інформацію про перетин державного кордону України громадянином України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з 01.09.2023.

Позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_3 в підготовчому засіданні подане клопотання про витребування доказів підтримали та просили його задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явився, про дату і час повідомлявся належним чином, про що свідчить судова повістка про виклик до суду.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог: Органу опіки та піклування (служба у справах дітей) Радехівської міської ради Львівської області - Янсевич В.П. проти витребування доказів не заперечила.

Заслухавши думку позивача, представника позивача, представника Органу опіки та піклування (служба у справах дітей) Радехівської міської ради Львівської області), суд приходить до наступного висновку.

Згідно ч. 2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Відповідно до ч.1 ст.76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно вимог ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування таких доказів судом.

Відповідно до ч.6 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

За таких обставин суд вважає, що клопотання позивача ОСОБА_1 слід задовольнити та витребувати із Головного центру обробки інформації Державної прикордонної служби України інформацію про перетин державного кордону України громадянином України ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; у зв`язку з чим в підготовчому засіданні оголосити перерву та здійснити виклик відповідача ОСОБА_2 через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України та попередити відповідача ОСОБА_2 про наслідки неявки в наступне підготовче засідання.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 223, 258 ЦПК України, суд,-

постановив:

задовольнити клопотання позивача ОСОБА_1

Витребувати від Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби інформацію про перетин державного кордону України (на виїзд та в`їзд) ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянином України за період з 01.09.2023 по день надання відповіді.

Оголосити перерву в судовому засіданні до 20.05.2024 до 09.00 год., про що повідомити учасників справи.

Здійснити виклик відповідача ОСОБА_2 в порядку передбаченому ч.11 ст. 128 ЦПК України через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Попередити відповідача ОСОБА_2 про можливі наслідки неявки у підготовче засідання та роз`яснити, що у разі повторної неявки відповідача в підготовче засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд вирішує справу на підставі наявних у ній даних чи доказів.

Копію ухвали направити учасникам справи - для відома, Головному центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби (адреса: вул. Володимирська, буд. 26, м. Київ, 01601) - для виконання.

Роз`яснити Головному центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби, що відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала складена та підписана 25.04.2024.

Головуючий суддя Патинок О. П.

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118606151
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —454/5146/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Радехівський районний суд Львівської області

Патинок О. П.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Струс Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні