Ухвала
від 25.04.2024 по справі 167/92/23
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 167/92/23

Номер провадження 2-о/167/1/24

У Х В А Л А

25 квітня 2024 року м. Рожище

Рожищенський районний суд Волинської області у складі:

головуючого судді Требика В.Б.,

присяжних Клодчика О.І. Олексюка П.В.,

з участю:

секретаря судового засідання Стасюк Ю.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Рожищенського районного суду Волинської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна,

в с т а н о в и в :

6 лютого 2023 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 про визнання

ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення ОСОБА_1 її опікуном.

Ухвалою суду від 6 лютого 2023 року заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження, призначено судове засідання для розгляду заяви та залучено до участі в справі орган опіки та піклування.

Відповідно до ухвали суду 21 лютого 2023 року призначено амбулаторну судово-психіатричну експертизу та зупинено провадження на час проведення експертизи.

17 квітня 2024 року повернуто ухвалу суду від 21 лютого 2023 року та матеріали справи без виконання у зв`язку з нез`явленням ОСОБА_2 до експертної установи.

Згідно з ухвалою суду від 17 квітня 2024 року поновлено провадження у справі.

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи у його відсутності. У цій же заяві просить залишити без розгляду його заяву про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Представника заявника ОСОБА_3 у судовезасідання нез`явилася,подала заяву про розгляд справи у її відсутності.

Особа,щодо якоїрозглядається справа, ОСОБА_2 у судове засіданняне з`явилася,причин неявкине повідомляла.

Представник органу опіки та піклування виконавчого комітету Копачівської сільської ради Луцького району Волинської області, у судове засідання не з`явився.

Відповідно до ч. 2 ст.247Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК) фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Нормою п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК передбачено, що суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Отже, оскільки заявник ОСОБА_1 подав заяву про залишення його заяви про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, без розгляду, з якої вбачається,що вінне бажаєпродовження розглядусправи, то слід залишити заяву ОСОБА_1 про визнанняфізичної особинедієздатною,встановлення опікита призначенняопікуна, без розгляду.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 257, ЦПК, суд, -

у х в а л и в :

Залишити без розгляду заяву ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Ухвала суду може бути оскаржена безпосередньо до Волинського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення (ухвали).

Суддя: В.Б. Требик

Присяжні: О.І. Клодчик

П.В. Олексюк

СудРожищенський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118606736
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —167/92/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 21.02.2023

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні