Ухвала
від 24.04.2024 по справі 173/1284/24
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1284/24

Провадження №1-кс/173/278/2024

У Х В А Л А

іменем України

24 квітня 2024 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Слідчий суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 .

Розглянувши увідкритомусудовому засіданнів містіВерхньодніпровську клопотання слідчого СВВП № 3 Кам`янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене зпрокурором Жовтоводської окружної прокуратури про наданнядозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024041430000215 від 20.04.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

23 квітня 2024 року до суду надійшло клопотання слідчого СВВП № 3 Кам`янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене зпрокурором Жовтоводської окружної прокуратури про наданнядозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024041430000215 від 20.04.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 КК України.

Подане клопотання слідчий обґрунтовує наступним: Досудовим розслідування встановлено, що ОСОБА_4 , будучи обізнаним про те, що Указом Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні» на всій території України із 05 год. 30 хв. 24 лютого 2022 року введено воєнний стан, строк дії якого в подальшому продовжено, згідно Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Ук-раїні» затвердженого Законом України від 06.02.2024 року № 3564-ІХ, згідно якого продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 14 лютого 2024 року строком на 90 діб, будучи притягнутим до кримінальної відповідальності, на шлях виправлення не став, належних висновків для себе не зробив та повторно вчи-нив умисний корисливий злочин.

Під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з метою встановлення тяжкості, локалізації, механізму та давності виявлених у останнього тілесних ушкоджень.

Для проведення вищевказаної судової експертизи експерту необхідний тимчасовий доступ до медичної документації та результатів обстеження, рентгенівських знімків стаціонарного хворого ОСОБА_6 для ознайомлення, копіювання та фотографування відповідних медичних документів, які перебувають у Комунальному некомерційному підприємстві Кам`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за адресою: АДРЕСА_1 .

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 був доставлений до приймального відділення КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_3 » 20.04.2024 року

У судове засідання слідчий не з`явилася, надав заяву про розгляд справи без її участі.

Відповідно до ч. 2 ст.163 КПК України, представники КЗ КНП« ІНФОРМАЦІЯ_3 » про час і місце розгляду клопотання не повідомлялися.

Відповідно до п. 4 ст.162 КПК України, неприбуття за судовим викликом особи, у володіння якої знаходяться речі та документи не є перешкодою для розгляду клопотання.

У відповідності із ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація судового засідання технічними засобами не проводилась в зв`язку з неявкою в судове засідання учасників розгляду справи.

Слідчий суддя, з`ясувавши клопотання, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, щоклопотання підлягає задоволенню виходячи з наступного.

20.04.2024 року відомості про кримінальне правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024041430000215 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 КК України.

Відповідно до ст. 132 КПК України визначено, що заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді або суду, за винятком випадків, передбачених цим кодексом.

Частиною 4 цієї ж статті передбачено, що для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язані врахувати можливість без застосування заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі та документи, які можуть використані під час судового розгляду для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 1, 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їхні копії та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем, комп`ютерних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах, комп`ютерних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення. Тимчасовий доступ до речей та документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Медична документація на ім`я ОСОБА_5 доступ до якої просить надати слідчий, на думку слідчого судді, сама по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Також необхідна для проведення судової-медичної експертизи, що на думку слідчого судді має істотне значення для даного кримінального провадження та матиме наслідком встановлення наявності або відсутності складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 КК України.

Враховуючи вищевикладене слідчий суддя дійшов висновку, що клопотанняслідчого про надання тимчасового доступу до документів, а саме до медичної документації на ім`я ОСОБА_5 є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Приймаючи до уваги те, що документи, доступ до яких просить надати слідчий, не відносяться до посвідчення права здійснення підприємницької діяльності, та підприємець чи юридична особа не позбавляються права здійснювати свою діяльність в результаті вилучення зазначених в клопотанні документів, ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Керуючись ст. ст. 132, 159, 160-166 КПК України

УХВАЛИВ:

Клопотанняслідчого СВВП № 3 Кам`янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене зпрокурором Жовтоводської окружної прокуратури про наданнядозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, за матеріалами досудового розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12024041430000215 від 20.04.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.186 КК України - задовольнити.

Надати слідчому СВ відділення поліції №3 Кам`янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , або за її дорученням іншій уповноваженій особі, тимчасовий доступ до оригіналів медичної документації та результатів обстеження, рентгенівських знімків стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який доставлений 20.04.2024 року до приймального відділення Комунального некомерційного підприємства Кам`янської міської ради « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 . із можливістю їх вилучення в оригіналах.

Строк дії ухвали два місяці.

Два примірники ухвали мають силу оригіналу, один з якихзнаходиться в матеріалах справи №173/1284/24 (провадження 1-кс/173/278/2024), другий видаєтьсяслідчому СВ відділення поліції №3 Кам`янського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області для пред`явлення КНП КМР « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути надані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118606873
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —173/1284/24

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Бурхан С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні