Ухвала
від 25.04.2024 по справі 205/12820/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 205/12820/23

Провадження № 2/177/573/24

У Х В А Л А

25.04.2024 Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Лященко В.В.

за участю секретаря судового засіданні Кантилович К.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Кривому Розі Дніпропетровської області в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу №205/12820/23за позовом ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Бочкарь Роман Віталійович, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн Фінанс» про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, суд

встановив:

У листопаді 2023 року позивач звернувся до суду із вказаною позовною заявою.

Ухвалою суду від 11.04.2024 року було відкрито провадження по справі, призначено справу до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін та надано відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву.

В судове засідання представник позивача не з`явився, про дату та час судового засідання повідомлений належним чином.

Представник відповідача ТОВ «Фінансова компанія «Онлайн Фінанс» в судове засідання не з`явився, про дату та час розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неявки суд не повідомив.

При підготовці справи до розгляду справи по суті судом встановлено наступне.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Слід зазначити, що метою участі третіх осіб у справі є обстоювання ними власних прав і законних інтересів, на які може справити вплив рішення чи ухвала суду.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, виступає в процесі на боці тієї сторони, з якою в неї існують певні правові відносини.

Залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, до участі у справі вирішується судом з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес до даної справи.

Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з`ясовувати, чи буде у зв`язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено її наявні права та/або обов`язки, або позбавлено певних прав та/або обов`язків у майбутньому.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (частина 5 статті 53 ЦПК України).

У даному випадку, оскільки рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горая Олега Станіславовича та приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Русецької Оксани Олександрівни, суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись ч.3 ст.53 ЦПК України, суд

постановив:

Залучити до позовної заяви ОСОБА_1 , інтереси якої представляє адвокат Бочкарь Роман Віталійович, до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Онлайн Фінанс» про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горая Олега Станіславовича та приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Русецьку Оксану Олександрівну, в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги.

Відкласти судове засідання до 14.05.2024 року до 11:45 години для виклику сторін.

На адресу приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горая Олега Станіславовича та приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Русецької Оксани Олександрівни направити копію позовної заяви із додатками та роз`яснити право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву до початку судового засідання, оскільки в порядку ч.7 ст.53 ЦПК України, вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Лященко

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118607439
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —205/12820/23

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Постанова від 03.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні