Ухвала
від 18.04.2024 по справі 554/937/24
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 18.04.2024Справа № 554/937/24 Провадження № 2/554/3011/2024

У Х В А Л А

18 квітня 2024 року Октябрський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого - судді Савченко Л.І.

при секретарі Грай К.В.

за участю позивача - ОСОБА_1

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м.Полтаві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області про виключення запису про іпотеку з державного реєстру іпотек,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні суду знаходиться вищезазначена справа.

Ухвалою Октябрського районного суду м. Полтави від 14 лютого 2024 року відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

04 березня 2024 року від директора Департаменту з питань реєстрації Полтавської міської ради Солода І. до суду надійшли пояснення, в яких останній зазначив, що Реєстраційну службу Полтавського міського управління юстиції Полтавської області ліквідовано згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 21 січня 2015 р. № 17 «Питання оптимізації діяльності центральних органів влади системи юстиції». Полтавським міським управлінням юстиції, структурним підрозділом якого була Реєстраційна служба Полтавського міського управління юстиції, припинено повноваження щодо надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень. Департамент з питань реєстрації зареєстрований як юридична особа в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та не є правонаступником державної реєстраційної служби, в тому числі реєстраційної служби Полтавської міського управління юстиції у Полтавській області.

Позивач ОСОБА_1 надіслав до суду заяву, у якій просив замінити відповідача Реєстраційну службу Полтавського міського управління юстиції Полтавської області на належного Департамент з питань реєстрації Полтавської міської ради .

Відповідно до ч.2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Враховуючи, що позивачем заявлено клопотання про заміну первісного відповідача Реєстраційної служби Полтавського міського управління юстиції Полтавської області на належного Департамент з питань реєстрації Полтавської міської ради, що є його правом, суд приходить до висновку про задоволення заявленого клопотання.

Керуючись ст. 51 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Замінити первісного відповідача Реєстраційну службу Полтавського міського управління юстиції Полтавської області на належного Департаменту з питань реєстрації Полтавської міської ради , місце розташування: м.Полтава, вул.Соборності , 36.

Роз`яснити відповідачу, що він має право подати відзив на позов, який відповідає вимогам ст. 178 ЦПК України, та додати до нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, у 15-денний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до ч.1ст.193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідачзаперечення, а до суду надати документи, що підтверджують їх надіслання іншим учасника справи, протягом п`яти днів із дня отримання відзиву на позов та відповіді на відзив відповідно, копія яких повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив чи заперечення.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі не надання відповіді на відзив чи заперечення у строк, встановлений судом, без поважних причин, суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається: http://court.gov.ua/sud1622/.

Копію ухвали та позовну заяву з додатками надіслати заміненому відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І.Савченко

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118609565
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них іпотечного кредиту

Судовий реєстр по справі —554/937/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні