Ухвала
від 24.04.2024 по справі 644/1434/24
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

24.04.2024 Суддя Шевченко С. В..

Справа № 644/1434/24

Провадження № 2/644/1532/24

УХВАЛА

24.04.2024 року Орджонікідзевський районний суд м. Харкова в особі судді Шевченка С.В., розглянув питання залучення до участі у справі в якості третьої особи Службу у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Роганської селищної ради Харківського району Харківської області,

у с т а н о в и в :

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Харківської районної державної (військової) адміністрації, про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини.

22 квітня 2024 року через канцелярію суду від Служби у справах дітей Харківської районної державної (військової) адміністрації надійшло клопотання про необхідність залучення до участі у справі Службу у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Роганської селищної ради Харківського району Харківської області, як належної третьої особи у справі даної категорії.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, виходячи з такого.

Відповідно до ст. 19 Сімейного Кодексу України орган опіки та піклування приймає у участь При розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Участь Служби у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Роганської селищної ради Харківського району Харківської області обумовлюється тим, що дитина, спір щодо місця проживання якої виник між сторонами, проживає у сел. Рогань, яке входить до складу Роганської об`єднаної територіальної громади, на територію якої поширюється компетенція вказаної вище служби.

Отже, з метою виконання приписів встановлених ст.19 Сімейного Кодексу України, недопущенням порушення прав дитини, суд вважає що до участі у справі необхідно залучити у якості третьої особи яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору Департамент служб у справах дітей Харківської міської ради.

Керуючись ст. 55, 222, 259-261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Залучити Службу у справах дітей та сім`ї виконавчого комітету Роганської селищної ради Харківського району Харківської області до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Служба у справах дітей Харківської районної державної (військової) адміністрації, про розірвання шлюбу та визначення місця проживання дитини, в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на стороні позивача.

Службу у справах дітей Харківської районної державної (військової) адміністрації виключити з числа учасників у даній справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Шевченко

СудОрджонікідзевський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118610369
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про розірвання шлюбу

Судовий реєстр по справі —644/1434/24

Ухвала від 04.06.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Шевченко С. В.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Шевченко С. В.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Шевченко С. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Шевченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні