Ухвала
від 16.04.2024 по справі 752/19019/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/19019/23

Провадження №: 2/752/1783/24

У Х В А Л А

Іменем України

16.04.2024 року Голосіївський районний суд міста Києва,

у складі головуючого по справі судді - Мазура Ю.Ю.,

секретаря - Бєляєвої К.Д.,

за участю сторін:

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві справу за позовом ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Служба у справах дітей та сім`ї Голосіївської районного в місті Києві державної адміністрації, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чорногуз Ольга Валеріївна про визнання недійсним договору купівлі-продажу квартири, -

В С Т А Н О В И В :

У липні 2022 року позивач ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , звернувся до Голосіївського районного суду м. Києва із позовом до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Служба у справах дітей та сім`ї Голосіївської районного в місті Києві державної адміністрації, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чорногуз Ольга Валеріївна про визнання недійсним договору купівлі-продажу квартири.

Ухвалою Голосіївського районного суду м. Києва від 18.09.2023 відкрито провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Служба у справах дітей та сім`ї Голосіївської районного в місті Києві державної адміністрації, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чорногуз Ольга Валеріївна про визнання недійсним договору купівлі-продажу квартири.

У листопаді 2023 року від позивача надійшло клопотання про витребування доказів, в якій він просив: витребувати у ОСОБА_5 свідоцтво про народження ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; витребувати у ОСОБА_6 свідоцтво про народження ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ; витребувати у Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

В судове засідання з`явився позивач та його представник, просили задовольнити раніше подане клопотання про витребування доказів.

Інші сторони в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені в установленому законом порядку, заяв чи клопотань про розгляд справи за їх відсутності до суду не надійшло.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 5 ст. 81 ЦПК України докази подаються сторонами та іншими учасниками справи.

Положеннями ч. 7 ст. 81 ЦПК України встановлено, що суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про задоволення клопотання позивача про витребування доказів .

Керуючись ст.ст. 259, 260 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , до ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Служба у справах дітей та сім`ї Голосіївської районного в місті Києві державної адміністрації, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Чорногуз Ольга Валеріївна про визнання недійсним договору купівлі-продажу квартири - задовольнити.

Витребувати від ОСОБА_5 свідоцтво про народження ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 .

Витребувати від ОСОБА_6 свідоцтво про народження ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 .

Витребувати від Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (01135, м. Київ, просп. Берестейський, буд. 11) витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію

ОСОБА_11 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ;

- ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП: НОМЕР_3 ;

- ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП: НОМЕР_2 ;

- ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Відкласти підготовче судове засідання цивільної справи на 18 червня 2024 року об 11 годині 00 хвилин, що відбудеться в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Виставкова, 3-А, кабінет 5.

Витребувані документи направити до Голосіївського районного суду м. Києва за адресою м. Київ, вул. Виставкова, 14-А (суддя Мазур Ю.Ю.) в строк до 18 червня 2024 року.

У разі неможливості надання вказаної інформації, повідомити суд про такі причини. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http:// court.gov.ua/sud2601.

У відповідності до вимог ст. 353 ЦПК України ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Ю.Ю. Мазур

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118611161
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі-продажу квартири

Судовий реєстр по справі —752/19019/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні