Ухвала
від 24.04.2024 по справі 758/4866/24
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/4866/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 квітня 2024 року м. Київ

Суддя Подільського районного суду міста Києва Ковбасюк О.О., розглянувши матеріали за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОУФІНГОУ» про стягнення безпідставно набутих грошових коштів,-

В С Т А Н О В И В :

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Макаренко С.С. звернувся із вищевказаним позовом до Подільського районного суду міста Києва.

Під час вирішення питання про відкриття провадження у справі суддею встановлено, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Так, частиною першою статті 27 ЦПК України визначено правило загальної територіальної підсудності, відповідно до якого позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

При цьому статтею 28 ЦПК України визначено правила альтернативної, а статтею 30 цього ж Кодексу - виключної підсудності.

Зокрема, відповідно до ч.12 ст. 28 ЦПК України позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Як вбачається зі змісту позовних вимог, позивач ОСОБА_1 просить стягнути з ТОВ «ГОУФІНГОУ» на його користь безпідставно стягнуті грошові кошти на підставі виконавчого напису №576 від 22.09.2021, вчиненого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Золотих О.О., у розмірі 4266, 62 грн.

Відповідно до відомостей, які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю «ГОУФІНГОУ» є юридичною особою (код ЄДРПОУ 42059219), місцезнаходженням якої є м. Київ, вул. Ділова, буд. 6, прим. 85, офіс 5.

Таким чином, місцезнаходження відповідача за адміністративно-територіальним поділом відноситься до Печерського району міста Києва.

Із доданих до позовної заяви документів також вбачається, що оскаржуваний виконавчий напис нотаріуса перебував на виконанні у приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Куземченка Андрія Сергійовича. Проте на момент звернення з вказаним позовом виконавче провадження було завершено.

За таких обставин, при визначенні підсудності даної справи підлягає застосуванню правило загальної територіальної підсудності, визначене ч.1 ст. 27 ЦПК України.

Із урахуванням наведеного, наявні підстави для передачі даної справи за правилом загальної підсудності до суду за місцезнаходженням відповідача ТОВ «ГОУФІНГОУ», яким є Печерський районний суд міста Києва.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 27, 28, 31-32, 187, 260, 354 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ГОУФІНГОУ» про стягнення безпідставно набутих грошових коштів передати за підсудністю на розгляд Печерському районному суду міста Києва.

Роз`яснити учасникам справи, що передача справи з підстав, зазначених вище в ухвалі, здійснюється не пізніше п`яти днів після закінчення строку на оскарження ухвали суду, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Копію ухвали надіслати позивачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти з дня її складення до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

СуддяОлена КОВБАСЮК

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118611639
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про повернення безпідставно набутого майна (коштів)

Судовий реєстр по справі —758/4866/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні