Ухвала
від 25.04.2024 по справі 285/247/23
ЖИТОМИРСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 285/247/23 Головуючий у 1-й інст. Літвин О.О.

Категорія 62 Доповідач Шевчук А. М.

УХВАЛА

25 квітня 2024 р. м.Житомир

Житомирський апеляційний суд у складі:

головуючої судді Шевчук А.М.,

суддів: Борисюка Р.М., Талько О.Б.,

вирішуючи, відповідно до вимог ст.359 ЦПК України, питання про відкриття апеляційного провадження

за апеляційною скаргою ОСОБА_1

на рішення Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 16 травня 2023 року

у цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Ярунської сільської ради Звягельського району Житомирської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини

в с т а н о в и в :

Рішенням Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 16 травня 2023 року в задоволенні позову ОСОБА_1 про продовження строку прийняття спадщини відмовлено.

Не погодившись із рішенням суду першої інстанції, ОСОБА_1 подала апеляційну скаргу до якої долучила клопотання про поновлення пропущеного процесуального строку для оскарження рішення суду з огляду на стан її здоров`я та введення в Україні воєнного стану.

Ухвалою Житомирського апеляційного суду від 11 березня 2024 року підстави, вказані ОСОБА_1 в клопотанні про поновлення строку на апеляційне оскарження визнано неповажними, а апеляційна скарга залишена без руху з наданням десятиденного строку з дня вручення копії ухвали для подання до Житомирського апеляційного суду клопотання про поновлення строку із зазначенням інших підстав пропуску строку.

На виконання вимог ухвали апеляційного суду 04 квітня 2024 року позивачем ОСОБА_1 засобами поштового зв`язку до суду направлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 16 травня 2023 року. Клопотання обґрунтувала тим, що позивач має хворобливий стан здоров`я, самостійно виховує чотирьох дітей та має віддалене від міста місце проживання, що унеможливлює останню вчасно звертатись до відповідних органів та служб.

Відповідно до вимог ст.354ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідного рішення суду (ч.2 ст.354 ЦПК України).

Із матеріалів справи вбачається, що Новоград-Волинським міськрайонним судом Житомирської області 16 травня 2023 року оголошено вступну та резолютивну частини рішення. Повний текст рішення складено 23 травня 2023 року (а.с.30, 32-34). Копія судового рішення направлялася позивачу ОСОБА_1 засобами поштового зв`язку, однак доказів належного вручення копії рішення суду в порядку ст.272 ЦПК України матеріали справи не містять.

За таких обставин, з огляду на відсутність у матеріалах справи доказів належного вручення копії рішення суду позивачу ОСОБА_1 , строк на апеляційне оскарження підлягає поновленню.

Апеляційна скарга за формою і змістом відповідає вимогамст.356 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкритті апеляційного провадження та для повернення апеляційної скарги не вбачається.

Керуючись ст.354,359-361 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження рішення Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 16 травня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 16 травня 2023 року.

Відповідно до вимогст.361 ЦПК Українинадіслати учасникам справи копії даної ухвали, копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Встановити строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу - протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити учасникам справи, що до відзиву на апеляційну скаргу додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Головуюча Судді:

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118612219
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —285/247/23

Ухвала від 14.05.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Житомирський апеляційний суд

Шевчук А. М.

Рішення від 16.05.2023

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Рішення від 16.05.2023

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Літвин О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні