Ухвала
від 25.04.2024 по справі 718/1152/24
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

718/1152/24

Провадження №2-о/718/144/24

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

25.04.2024 року м. Кіцмань Чернівецька область

Суддя Кіцманського районного суду Чернівецької області Мінів О.І., розглянувши матеріали цивільної справи №718/1152/24 за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа: Орган опіки та піклування Кіцманської міської ради Чернівецького району Чернівецької області про встановлення факту, що має юридичне значення,-

У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою в порядку окремого провадження, в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановити над нею опіку та призначити його, ОСОБА_1 її опікуном.

Ухвалою судді Кіцманського районного суду Чернівецької області від 11.04.2024 заяву ОСОБА_1 залишено без руху та надано термін для усунення недоліків вказаних у мотивувальній частині ухвали.

Так, 23.04.2024 заявник скерував до суду заяву про усунення недоліків разом із додатками.

Разом із тим, 25.04.2024 на адресу суду надійшла заява від заявника ОСОБА_1 , у якій останній просить повернути заяву з доданими до неї додатками.

Розглянувши надану заявником ОСОБА_1 заяву, суд приходить до висновку про необхідність повернення заяви з наступних підстав.

Відповідно до п.3 ч.4 ст.185 ЦПК України позовна заява повертається у випадках, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

За таких обставин, враховуючи викладене, суд вважає необхідним повернути заяву ОСОБА_1 , зацікавлена особа: Орган опіки та піклування Кіцманської міської ради Чернівецького району Чернівецької області про встановлення факту, що має юридичне значення, оскільки до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про відкликання заяви, роз`яснивши, що відповідно до частини 7 статті 185 ЦПК України повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 ,зацікавлена особа:Орган опікита піклуванняКіцманської міськоїради Чернівецькогорайону Чернівецькоїобласті провстановлення факту, щомає юридичнезначення - повернути заявнику.

Повернути заявнику заяву та додані до неї документи.

Копія заяви матеріалів залишається в суді при справі.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Чернівецького апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги через Кіцманський районний суд Чернівецької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: О.І. Мінів

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118615327
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —718/1152/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Мінів О. І.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Мінів О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні