Ухвала
від 25.04.2024 по справі 354/380/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 354/380/21

Провадження № 22-ц/4808/775/24

Головуючий у 1 інстанції Остап`юк М. В.

Суддя-доповідач Луганська

У Х В А Л А

25 квітня 2024 року м.Івано-Франківсь

Івано-Франківський апеляційний суд у складі судової палати з розгляду цивільних справ Луганської В.М. (суддя - доповідач), Баркова В.М., Девляшевського

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс»

на рішення Яремчанського міського суду Івано-Франківської області від 18 березня 2024 року

за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Таксомбанк», Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс», треті особи, які не заявляють вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів: приватний нотаріус Япемчанського міського нотаріального округу Фріс Павло Львович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Верповська Олена Володимирівна, ОСОБА_2 про скасування державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно,

в с т а н о в и в:

Рішенням Яремчанського міського суду Івано-Франківської області від 18 березня 2024 року Позов ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Таксомбанк», Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс», треті особи, які не заявляють вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів: приватний нотаріус Япемчанського міського нотаріального округу Фріс Павло Львович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Верповська Олена Володимирівна, ОСОБА_3 про скасування державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно задоволено.

Скасовано державну реєстрацію запису про іпотеку (номер запису про іпотеку 24263882), зареєстровану приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Верповською Оленою Володимирівною, згідно іпотечного договору № 1800 від 14.11.2008, на земельну ділянку з кадастровим номером 2611091501:10:003:0128.

Скасовано державну реєстрацію заборони на нерухоме майно (реєстраційний номер обтяження 8193570), зареєстровану 14.11.2008 приватним нотаріусом Фрісом Павлом Львовичем згідно іпотечного договору 1800 від 14.11.2008, на земельну ділянку з кадастровим номером 2611091501:10:003:0128.

Не погодившись з вказаним рішенням суду ТОВ «Фінансова компанія «Траст Фінанс» звернулось з апеляційною скаргою.

Відповідно до ст.354ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення Яремчанського міського суду Івано-Франківської області ухвалено 18 березня 2024 року.

Апеляційну скаргу подано 17 квітня 2024 року засобами поштового зв`язку, тобто в строк на апеляційне оскарження.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір сплачено відповідно до вимог закону України «Про судовий збір».

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

Керуючись ст. ст. 354, 356, 359 ЦПК України

у х в а л и в:

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс» на рішення Яремчанського міського суду Івано-Франківської області від 18 березня 2024 року.

Надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс» копію ухвали про відкриття апеляційного провадження.

Надіслати ОСОБА_1 , Акціонерному товариству «Таксомбанк», третім особам, які не заявляють вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів: приватному нотаріусу Япемчанського міського нотаріального округу Фріс Павлу Львовичу, приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Верповськвй Олені Володимирівні, ОСОБА_2 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та апеляційну скаргу з доданими до неї матеріалами.

Роз`яснити ОСОБА_1 , Акціонерному товариству «Таксомбанк», третім особам, які не заявляють вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів: приватному нотаріусу Япемчанського міського нотаріального округу Фріс Павлу Львовичу, приватному нотаріусу Київського міського нотаріального округу Верповськвй Олені Володимирівні, ОСОБА_2 право подати до Івано-Франківського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Витребувати з Яремчанського міського суду Івано-Франківської області матеріали цивільної справи №354/380/21 за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Таксомбанк», Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Траст Фінанс», треті особи, які не заявляють вимог щодо предмету спору на стороні відповідачів: приватний нотаріус Япемчанського міського нотаріального округу Фріс Павло Львович, приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Верповська Олена Володимирівна, ОСОБА_2 про скасування державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно.

Копію ухвали направити Яремчанському міському суду Івано-Франківської області для виконання в межах компетенції.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://ifa.court.gov.ua/sud4808/.

Ухвала оскарженню не підлягає

Судді: В.М. Луганська

В.М. Барков

В.А. Девляшевський

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118615703
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування державної реєстрації обтяжень речових прав на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —354/380/21

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Луганська В. М.

Рішення від 18.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 04.04.2022

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні