Ухвала
від 24.04.2024 по справі 585/1587/24
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № № 585/1587/24

Номер провадження 1-в/585/88/24

У Х В А Л А

І М Е Н ЕМ У К Р АЇ Н И

24 квітня 2024 року м.Ромни

Роменський міськрайонний суд Сумської області в складі головуючого - судді ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_4 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Ромни заяву представника КНП СОР «Обласна клінічна спеціалізована лікарня» ОСОБА_5 про зміну примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6 ,-

В С Т А Н О В И В :

До суду з заявою про зміну ОСОБА_6 примусових заходів медичного характеру на амбулаторну психіатричну допомогу за місцем фактичного проживання, звернувся лікар-психіатр 5-го відділення КНП СОР«Обласна клінічнаспеціалізована лікарня» ОСОБА_5 . Заяву мотивував тим, що громадянин, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючий за адресою: АДРЕСА_2 , був госпіталізований до КНП СОР «ОКСЛ» Сумської області 25.10.2023 року згідно ухвали Зарічного районного суду м. Суми від 02.06.2023 року про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом. Громадянин, ОСОБА_6 , 02.04.2024 року був оглянутий комісією лікарів, яка прийшла до висновку, що на теперішній час громадянин ОСОБА_6 страждає хронічним психічним захворюванням у вигляді: «Шизофренії, інший тип, пропфшизофренія, безперервний тип перебігу». На момент огляду не виявляє ознак тяжкого психічного розладу, який обумовлював би його небезпеку для себе і оточуючих. У пацієнта значно знизився ступінь його суспільної небезпечності і відпала необхідність подальшого лікування в умовах психіатричного закладу. Податьше лікування громадянина ОСОБА_6 можливе в умовах амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

В судовому засіданні лікар-психіатр ОСОБА_5 підтримав заяву, суду пояснив, що на даний час стан здоров`я ОСОБА_6 покращився, відбулися позитивні зміни у стані здоров`я, спостерігається компенсація, тому на сьогоднішній день лікування в умовах стаціонару не потрібне.

ОСОБА_6 в судовому засіданні просив задоволити заяву. Суду пояснив, що буде приймати ліки за місцем проживання.

Прокурор вважав, що дана заява підлягає задоволенню.

Захисник заяву підтримав.

Вислухавши пояснення представника спецлікарні, ОСОБА_6 , думку прокурора та захисника, дослідивши висновок комісії лікарів психіатрів, суд вважає, що заява про зміну примусових заходів медичного характеру ОСОБА_6 підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що відповідно до ухвали Зарічного районного суду м. Суми від 02.06.2023 року до ОСОБА_6 застосовано примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

З висновку комісії лікарів-психіатрів від 02.04.2024 року вбачається, що ОСОБА_6 встановлено діагноз: «Шизофренії, інший тип, пропфшизофренія, безперервний тип перебігу». Код згідно МКХ-10:F20.8.

Враховуючи відсутність продуктивної симптоматики, емоційну врівноваженість, наявність формальної критичної оцінки до свого стану та до скоєного, за своїм психічним станом на теперішній час хворий не являє собою небезпеки для себе та оточуючих, значно знизився ступінь його суспільної небезпечності і відпала необхідність лікування в умовах психіатричного закладу.

Керуючись ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», ст. 95 КК України, ст.ст. 514, 537 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Змінити ОСОБА_6 , 1998 р.н., примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги зі звичайним наглядом на амбулаторнупсихіатричну допомогу.

Апеляція на ухвалу суду може бути подана до Сумського апеляційного суду через Роменський міськрайонний суд протягом 7 - ми днів з дня її оголошення.

СУДДЯ РОМЕНСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ОСОБА_1

СудРоменський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118617007
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення застосування примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —585/1587/24

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 12.04.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні