Ухвала
від 12.04.2024 по справі 521/14236/23
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №521/14236/23

Провадження №2/521/531/24

УХВАЛА

12 квітня 2024 року м. Одеса

Малиновський районний суд м. Одеси у складі судді Тополевої Ю.В., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третьої особи: Орган опіки та піклування Яськівської сільської ради Одеського району Одеської області про позбавлення батьківських прав, за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , за участі третьої особи: Орган опіки та піклування Яськівської сільської ради Одеського району Одеської області про визначення порядку участі у вихованні дитини та усунення перешкод у спілкуванні з нею,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Малиновського районного суду м. Одеси із позовною заявою до ОСОБА_2 , за участі третьої особи: Орган опіки та піклування Яськівської сільської ради Одеського району Одеської області про позбавлення батьківських прав.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справ між суддями Малиновського районного суду м. Одеси від 05 червня 2023 року, справу було передано на розгляд судді Михайлюку О.А.

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 22 червня 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження за вищевказаним позовом. Вирішено справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 01 листопада 2023 року прийнято зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , за участі третьої особи: Орган опіки та піклування Яськівської сільської ради Одеського району Одеської області про визначення порядку участі у вихованні дитини та усунення перешкод у спілкуванні з нею.

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 13 грудня 2023 року вирішено провести процедуру врегулювання спору за участі судді. Провадження у справі вирішено зупинити.

Ухвалою Малиновського районного суду м. Одеси від 09 квітня 2024 року припинено врегулювання спору за участі судді, поновлено провадження у справі. Справу вирішено передати до канцелярії Малиновського районного суду м. Одеси для повторного автоматизованого розподілу справи, у відповідності зі ст. 33 ЦПК України.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу справ між суддями Малиновського районного суду м. Одеси від 09 квітня 2024 року, справу було передано на розгляд судді Тополевій Ю.В.

Відповідно до ч. 4 ст. 204 ЦПК України у разі припинення врегулювання спору за участю судді з підстав, передбачених пунктами 1-3 частини першої цієї статті, справа передається на розгляд іншому судді, визначеному в порядку, встановленомустаттею 33цього Кодексу.

За ч. 12 ст. 33 ЦПК України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Згідно вимог ст.19ЦПК цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне прийняти справу до розгляду, та розглядати за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи те, що по даній справі було змінено склад суду на стадії підготовчого провадження, зважаючи на необхідність надати учасникам справи в повній мірі реалізувати свої процесуальні права, передбачені ст. 197 ЦПК України, суд вважає, що у відповідності до вимог ст. 33 ЦПК України, розгляд справи слід розпочати спочатку.

Керуючись ст.ст. 19, 33, 204, 209, 211 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , за участі третьої особи: Орган опіки та піклування Яськівської сільської ради Одеського району Одеської області про позбавлення батьківських прав, за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , за участі третьої особи: Орган опіки та піклування Яськівської сільської ради Одеського району Одеської області про визначення порядку участі у вихованні дитини та усунення перешкод у спілкуванні з нею.

Призначити підготовче судове засідання на 29 травня 2024 року о 10:00 годині в залі судових засідань № 206 в приміщенні Малиновського районного суду м. Одеси.

В підготовче судове засідання викликати сторони.

Роз`яснити, що зала судових засідань не оснащена технічною можливістю проведення в порядкуст. 212 ЦПК Українисудових засідань в режимі відеоконференції.

Роз`яснити, що суд застосовує процесуальні наслідки, передбачені ЦПК України у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до ч. 6 ст. 14 ЦПК України зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

Особі, яка зареєструвала електронний кабінет в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, суд надсилає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Визначити відповідачу за первісним позовом п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Визначити відповідачу за зустрічним позовом п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на зустрічну позовну заяву. У зазначений строк відповідач за зустрічним позовом має право надіслати суду відзив на зустрічну позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК Україниодночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами, відповідно до ч. 8ст. 178 ЦПК України.

Визначити позивачу за первісним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, відповідно до ст. 179 ЦПК України.

Визначити позивачу за зустрічним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, відповідно до ст. 179 ЦПК України.

Визначити третій особі п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання пояснень щодо позову та відзиву, відповідно до ст. 181 ЦПК України. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Визначити відповідачу за первісним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. До заперечення застосовуються правила, встановлені ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Визначити відповідачу за зустрічним позовом п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. До заперечення застосовуються правила, встановлені ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити, що відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України -http://ml.od.court.gov.ua/sud1519/gromadyanam/csz/.

В процесі розгляду справ Малиновським районним судом м. Одеси застосовуються Правила організації ефективного цивільного судочинства, запровадженні радою суддів України від 28.02.2020 року, з текстом яких можна ознайомитись за посиланням https://oda.court.gov.ua/sud4813/inshe/3/1163581/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Ю.В. Тополева

12.04.24

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення12.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118617870
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —521/14236/23

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Тополева Ю. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Михайлюк О. А.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Михайлюк О. А.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Михайлюк О. А.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Михайлюк О. А.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Михайлюк О. А.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Михайлюк О. А.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Михайлюк О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні