Ухвала
від 18.04.2024 по справі 753/920/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/920/24

провадження № 2-о/753/124/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" квітня 2024 р. м. Київ

Дарницький районний суд м. Києва у складі головуючого судді Кулика С.В., з участю присяжних - Ваховської Л.М., Маріна О.А., секретаря судового засідання Скобіоли О.П., заявника ОСОБА_1 , представника заявника ОСОБА_2 , розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Представник заявника в судовому засіданні заявив клопотання про призначення по справі судово-психіатричної експертизи з метою визначення психічного стану ОСОБА_3 , проведення якої доручити експертам Комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради «Обласне психіатрично-наркологічне медичне об`єднання».

Заявник підтримав клопотання свого представника.

Від представника заінтересованої особи надійшла заява про проведення судового без її участі.

Суд дослідивши матеріали справи приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст.298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до ст.21 Закону України «Про психіатричну допомогу» судово-психіатрична експертиза з цивільних справ призначається і проводиться на підставах та в порядку, передбачених законом.

Згідност.7 Закону України «Про судову експертизу» виключно державними спеціалізованими установами здійснюється судово-експертна діяльність, пов`язана з проведенням судово-психіатричних експертиз.

У зв`язку з викладеним суд вважає за необхідне призначити зазначену експертизу, так як для з`ясування обставин, що мають значення для справи, потрібні спеціальні знання в галузі медицини та проведення її є обов`язковою відповідно до ст. ст.103,105 ЦПК України.

Проведення відповідної судово-психіатричної експертизи доручити експертам «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», що є державною спеціалізованою установою.

Враховуючи, що для проведення експертного дослідження потрібен певний час, провадження у справі відповідно до ст.252,253 ЦПК України слід зупинити на час проведення експертизи.

Керуючись ст. ст.103, 104, 258-260, 353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника адвоката Ходзицького Дениса Вікторовича - задовольнити частково.

Призначити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки та піклування Дарницької районної у м. Києві державної адміністрації про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити експертам державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України», яка знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Кирилівська, буд. 103., корп.12

На вирішення експертів поставити наступні запитання:

1. Чи страждає ОСОБА_3 , на будь-яке психічне захворювання?

2. Чи є захворювання ОСОБА_3 хронічним та стійким?

3. Чи дозволяє психічне захворювання ОСОБА_3 , усвідомлювати значення своїх дій та чи може вона керувати ними?

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

Для дослідження експертам направити цивільну справу № 753/920/24, та медчину документацію ОСОБА_3 .

На час проведення експертизи провадження у цивільній справі зупинити.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повна ухвала суду не були вручені у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали виготовлено 23.04.2024 року.

Суддя С.В. Кулик

Присяжні Л.М. Ваховська

О.А. Марін

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118621796
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —753/920/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні