Ухвала
від 24.04.2024 по справі 686/8989/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/8989/24

Провадження № 1-кс/686/3637/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 квітня 2024 року м. Хмельницький

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Хмельницькому клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів в сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Хмельницькій старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором, про тимчасовий доступ до документів, у кримінальному провадженні №42024240000000019,

ВСТАНОВИВ:

24.04.2024року старшийслідчий відділурозслідування злочинів всфері господарськоїта службовоїдіяльності СУГУНП вХмельницькій старшийлейтенант поліції ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором відділу Хмельницької обласної прокуратури ОСОБА_5 , про тимчасовий доступ з можливістю їх вилучення до оригіналів документів, які знаходяться у володінні ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

В обґрунтування даного клопотання слідчим зазначено, що СУ ГУНП в Хмельницькій області здійснюється досудове розслідування в межах кримінального провадження № 42024240000000019 від 14.03.2024, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

До Хмельницької обласної прокуратури надійшли матеріали ІНФОРМАЦІЯ_1 щодо проведеної перевірки та виявлення ряд суттєвих порушень в об`ємно - планувальних та конструктивних рішеннях, у тому числі щодо забезпечення нормованих під`їздів та проїздів пожежної техніки, які допущено під час проектування та не усунуто під час проходження передбаченої законодавством експертизи, що може свідчити про подачу завідомо неправдивих документів для проходження вказаної експертизи та внесення експертами недостовірних відомостей у висновки експертиз.

За наданою інформацією ІНФОРМАЦІЯ_1 встановлено, що громадянином ОСОБА_6 здійснюється будівництво об`єкту Нове будівництво культурно-оздоровчого центру з квартирами для тимчасового проживання та кімнатами відпочинку і реабілітації по АДРЕСА_1 . Будівництво вище зазначеного об`єкту будівництва здійснюється відповідно до розробленої ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 проектної документації. Проведеним аналізом проектної документації на відповідність вимогам будівельних норм і правил у сфері пожежної та техногенної безпеки встановлені порушення п. 3.10 ДБН В.1.1-7:2016 Пожежна безпека об`єктів будівництва. Загальні положення, п. 3.19 ДБН В.2.2-20:2008 Готелі, таблиці 15.2, п. 15.3.1 ДБН Б.2.2-12:2019 Планування та забудова території та інші порушення.

У відповідності до даних Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва встановлено, що на земельних ділянках з кадастровими номерами 6810100000:01:007:0065 та 6810100000:01:007:0086 здійснюється будівництво об`єкту Нове будівництво культурно-оздоровчого центру з квартирами для тимчасового проживання та кімнатами відпочинку і реабілітації по АДРЕСА_1 .

Таким чином, з метою встановлення обставин, що підлягають доказуванню згідно ст. 91 КПК України, здобуття доказів і встановлення фактів, що мають значення для повного швидкого, та неупередженого розслідування даного кримінального провадження відповідно до ст. 2 КПК України, подальшого призначення та проведення судових експертиз, зокрема судово будівельно-технічної, здобуття інформації, що становить слідчий та оперативний інтерес, виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу з можливістю їх вилучення (виїмки) до оригіналів документів, які знаходяться у володінні громадянина ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме: проектна документація на об`єкт Нове будівництво культурно-оздоровчого центру з квартирами для тимчасового проживання та кімнатами відпочинку і реабілітації по АДРЕСА_1 , експертизу проектної документації щодо об`єкту Нове будівництво культурно-оздоровчого центру з квартирами для тимчасового проживання та кімнатами відпочинку і реабілітації по АДРЕСА_1 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, проте у клопотанні слідчого міститься прохання про проведення розгляду даного клопотання без його участі, в якому він підтримує подане клопотання та просить його задовольнити. Також слідчий просить проводити розгляд клопотання без виклику представників у володінні яких перебувають документи.

Вивчивши надані матеріали, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим наведено підстави, передбачені ч. 2, 5 ст. 163 КПК України, зокрема, що речі та документи, доступ до яких просить надати слідчий, в сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як доказ в кримінальному провадженні, існує загроза знищення вказаних документів, тому слідчий суддя розглядає клопотання слідчого без виклику представників осіб, у володінні яких знаходяться документи.

Відповідно до ч. 4 ст. 27 КПК України розгляд справи у закритому судовому засіданні суд здійснює з додержанням правил судочинства, передбачених Кодексом. Оскільки розгляд справи у відкритому судовому засіданні може призвести до розголошення таємниці досудового розслідування, суд вважає за можливе проведення розгляду клопотання у закритому судовому засіданні.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, є всі підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, в зв`язку з чим клопотання слідчого підлягає задоволенню, оскільки іншими способами встановити та довести обставини, які передбачається з`ясувати за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.163, 164 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника відділу СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_7 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_4 , слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_8 , начальнику відділу СГ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_9 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_10 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_11 , старшому слідчому в ОВС СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_12 , слідчому СВ Хмельницького РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_13 , старшому слідчому СУ ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_14 , на тимчасовий доступ з можливістю їх вилучення до оригіналів документів, які знаходяться у володінні ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), а саме: проектна документація на об`єкт Нове будівництво культурно-оздоровчого центру з квартирами для тимчасового проживання та кімнатами відпочинку і реабілітації по АДРЕСА_1 , експертизу проектної документації щодо об`єкту Нове будівництво культурно-оздоровчого центру з квартирами для тимчасового проживання та кімнатами відпочинку і реабілітації по АДРЕСА_1 .

Ухвала діє по 22 червня 2024 року.

Відповідно до ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Хмельницького

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118625276
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —686/8989/24

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 24.04.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 02.04.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 31.03.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 31.03.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

Ухвала від 31.03.2024

Кримінальне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Приступа Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні