Ухвала
від 23.04.2024 по справі 420/8587/24
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/8587/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття провадження у справі

23 квітня 2024 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Лебедєвої Г.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву представника позивача про закриття провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Служби безпеки України про визнання протиправним та скасування наказу,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до Служби безпеки України, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправним та скасувати наказ Голови СБ України від 02 лютого 2024 року № 141-ОСдск щодо призначення полковника ОСОБА_1 на посаду начальника 7 відділу (з дислокацією у м. Кривий Ріг Дніпропетровської області) (полковник) 5 управління (з дислокацією у м. Дніпро) Головного управління Департаменту військової контррозвідки СБ України.

Ухвалою від 25.03.2024 року позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху та встановлено строк для усунення її недоліків шляхом подання до суду позовної заяви, оформленої відповідно до вимог ст. 160 КАС України, а саме зазначивши у позові про наявність або відсутність електронного кабінету представника позивача.

До суду від представника позивача надійшла заява про усунення недоліків зазначених в ухвалі суду від 25.03.2024 року.

Ухвалою від 03.04.2024 року суд відкрив провадження в адміністративній справі та ухвалив розгляд справи №420/8587/24 здійснювати за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче судове засідання на 23.04.2024 року.

19.04.2024 року через систему «Електронний суд», представником позивача подано заяву про закриття провадження у справі. В обґрунтування заяви представник позивача зазначає, що частиною 1 ст.44 КАС України визначено, що учасники справи мають рівні процесуальні права та обов`язки. Учасники справи мають право, зокрема подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб. Згідно ст. 47 ч.1 КАС України крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження. Згідно з ч.3 ст.9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Статтею 189 КАС України встановлено, що позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог. Відповідно до пункту 2 частини першої статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом. Оскільки така відмова не суперечить закону, не порушує законних прав, свобод та інтересів інших осіб, тому просить закрити провадження у справі. Також, просила розглянути заяву без участі позивача та його представника.

В підготовче судове засідання, призначене на 23.04.2024 року, учасники справи не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи повідомленні належним чином та завчасно.

Вирішуючи подане клопотання, суд виходить з наступного.

Підстави закриття провадження у справі визначені ч.1ст.238 Кодексу адміністративного судочинства України(далі КАС України).

Згідно з п. 2 ч. 1ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

З огляду на мотиви заяви позивача про закриття провадження у справі, суд розцінює таку як відмову від позову.

Відповідно до ч. 3 ст. 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Статтею 47 КАС України передбачено право позивача на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову, при цьому суд не приймає відмови позивача від позову, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Суд не встановив обставин, які перешкоджали б задоволенню заяви позивача про закриття провадження.

Таким чином, відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд дійшов висновку про доцільність закриття провадження у справі.

Керуючись статтями 9, 47, 189, 238, 241, 243, 248, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Закрити провадження у справі №420/8587/24 за позовом ОСОБА_1 до Служби безпеки України про визнання протиправним та скасування наказу.

Ухвала набирає законної сили у строки, визначені ст.256 КАС України

Ухвала може бути оскаржена до П`ятого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя Г. В. Лебедєва

Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118629654
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу

Судовий реєстр по справі —420/8587/24

Ухвала від 23.04.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г.В.

Ухвала від 03.04.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г.В.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні