Ухвала
від 25.04.2024 по справі 638/1324/24
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/1324/24

Провадження № 2/638/2934/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 квітня 2024 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Цвіри Д.М.,

секретаря судового засідання Кассіч Н.А.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду у м. Харкові, за правилами загального позовного провадження, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: служба (управління) у справах дітей Житомирської міської ради та Службу у справах дітей та сім`ї Височанської селищної ради, про відібрання дитини, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Дзержинського районного суду м. Харкова перебуває вищевказана цивільна справа, позивач просить суд постановити рішення про негайне відібрання моїх малолітніх дітей ОСОБА_4 та ОСОБА_5 у ОСОБА_3 і повернення їх до ОСОБА_1 за місцем проживання - АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 01.12.2023 року провадження у справі відкрито, розгляд справи вирішено проводити за правилами загального позовного провадження.

22.01.2024 року до суду надійшли матеріали зустрічної позовної заяви ОСОБА_3 до ОСОБА_1 ,треті особи: Службу у справах дітей та сім`ї Височанської селищної ради та служба (управління) у справах дітей Житомирської міської ради про позбавлення батьківських прав, в якій заявлені наступні позовні вимоги:

- позбавити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , батьківських прав відносно її малолітніх синів: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- встановити опіку над малолітніми ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та призначити опікуном ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , РНОКПП: НОМЕР_2 .

В судовому засіданні представник відповідача просила суд прийняти зустрічну позовну заяву до спільного розгляду з первісним позовом.

Позивач категорично заперечувала проти прийняття зустрічної позовної заяви до спільного розгляду з первісним позовом.

Вислухавши клопотання представника відповідача, думку позивача, перевіривши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 193 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом (ч. 3 ст. 193 ЦПК України).

Зустрічна позовна заява, відповідає вимогам статей 175 і 177 ЦПК України, у зв`язку із чим, враховуючи, що обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, існують підстави для прийняття її до спільного розгляду з первісним позовом.

Керуючись ст.ст. 193-194, 196, 260 ЦПК України, суд,

постановив:

Зустрічний позов ОСОБА_3 до ОСОБА_1 ,треті особи: Службу у справах дітей та сім`ї Височанської селищної ради та служба (управління) у справах дітей Житомирської міської ради про позбавлення батьківських прав, прийняти до спільного розгляду з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи: служба (управління) у справах дітей Житомирської міської ради та Службу у справах дітей та сім`ї Височанської селищної ради, про відібрання дитини.

Вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua).

Суддя Д.М. Цвіра

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118634957
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —638/1324/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні