Ухвала
від 25.04.2024 по справі 751/4592/22
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

про розгляд клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

25 квітня 2024 року м. Чернігів

Унікальний номер справи № 751/4592/22

Головуючий у першій інстанції - Яременко І. В.

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/693/24

Апеляційне провадження № 22-ц/4823/694/24

Чернігівський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючої - судді - Шарапової О.Л.,

суддів - Євстафіїва О.К., Скрипки А.А.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Блохіної Наталії Вікторівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за апеляційною скаргою представника ОСОБА_2 - адвоката Серкіна Костянтина Юрійовича на рішення Новозаводського районного суду міста Чернігова від 05 грудня 2023 року та додаткове рішення цього ж суду від 13 лютого 2024 року у справі за позовом ОСОБА_2 до Центрального відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Державного підприємства «СЕТАМ» Міністерства юстиції України, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Акціонерне товариство комерційний банк «Приватбанк», Управління патрульної поліції в Чернігівській області, Товариство з обмеженою відповідальністю Аутсорсінгова компанія «Ріко», про визнання недійсними електронних торгів, протоколу про проведення електронних торгів, акту державного виконавця про проведення електронних торгів, свідоцтва про право власності на нерухоме майно та витребування майна з чужого незаконного володіння,

в с т а н о в и в:

На розгляді Чернігівського апеляційного суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до Центрального відділу державної виконавчої служби у місті Чернігові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), Державного підприємства «СЕТАМ» Міністерства юстиції України, ОСОБА_1 про визнання недійсними електронних торгів, протоколу про проведення електронних торгів, акту державного виконавця про проведення електронних торгів, свідоцтва про право власності на нерухоме майно та витребування майна з чужого незаконного володіння.

Розгляд справи, призначений на 13 год 00 хв. 25 квітня 2024 року, відкладено на 15 год 00 хв. 13 травня 2024 року у зв`язку з повітряною тривогою.

В матеріалах справи наявне клопотання від представника ОСОБА_1 - адвоката Блохіної Н.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно до частини 1, 3, 9 ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно з ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ураховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з метою дотримання принципу розумності строків розгляду апеляційної скарги за участю сторін у справі, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 212 ЦПК України,

у х в а л и в :

Клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Блохіної Наталії Вікторівни задовольнити.

Проводити судові засідання в режимі відеоконференції за поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку (https://vkz.court.gov.ua) за участю представника ОСОБА_1 - адвоката Блохіної Наталії Вікторівни.

Попередити представника ОСОБА_1 - адвоката Блохіну Наталію Вікторівну, що відповідно до ч. 5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку (https://vkz.court.gov.ua).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою https://vkz.court.gov.ua/site/signup та перевірити наявні власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику ОСОБА_1 - адвокату Блохіній Наталії Вікторівні, що доступ користувачів до сервісу відеоконференцзв`язку ЄСІТС (далі - ВКЗ) можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua) (далі - ЕС). Для входу через ЕС необхідно авторизуватися в ЕС за допомогою свого кваліфікованого електронного підпису. Перевірити, щоб в профілі користувача ЕС було зазначено ту саму адресу електронної пошти, що і на сайті ВКЗ, в іншому випадку, змінити зазначену електронну адресу в ЕС. Перехід до ВКЗ виконується за допомогою окремого пункту меню в ЕС - «Відеозв`язок». Після натискання зазначеного пункту користувач переходить на сайт ВКЗ авторизованим в обліковому записі.

Направити копію цієї ухвали до відома представнику адвокату Блохіній Наталії Вікторівні (адреса електронної пошти - ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Ухвала оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуюча: Судді:

Дата ухвалення рішення25.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118635337
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності на нерухоме майно та витребування майна з чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —751/4592/22

Постанова від 13.05.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Постанова від 13.05.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні