Ухвала
від 26.04.2024 по справі 592/6653/24
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/6653/24

Провадження № 1-кс/592/2799/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2024 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , без фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів, розглянувши клопотання слідчого СВ Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до документів, по матеріалам кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023200480002407 від 27.06.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий своє клопотання, погоджене прокурором, обґрунтовує тим, що низка осіб з числа посадових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » зобов?язались надати послуги потерпілим у вказаному кримінальному провадженні щодо митного оформлення та транспортування автомобілів з території Сполучених Штатів Америки до України.

В той же час, представники ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » отримавши від потерпілих грошові кошти за власні «послуги» - не виконали власних зобов?язань та продовжували вводити в оману потенційних власників транспортних засобів шляхом вигадування різних перепон, які стосуються транспортування автомобілів, звернули на власну користь майно потерпілих під приводом вирішення таких перешкод не виконавши умови договорів та не передавши особам транспортні засоби.

Для проведення повного, всебічного та неупередженого досудового розслідування, з метою з`ясування об`єктивної істини у справі в органу досудового розслідування виникла необхідність у отриманні завірених належним чином копій документів, які перебувають у віданні ІНФОРМАЦІЯ_4 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

-номери розрахункових рахунків суб`єкта господарської діяльності

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстрованою за адресою: АДРЕСА_2 в банках із зазначенням їх реквізитів, дати відкриття, назви банківської установи та її адреси.

- номери розрахункових рахунків суб`єкта господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 зареєстрованою за адресою: АДРЕСА_3 в банках із зазначенням їх реквізитів, дати відкриття, назви банківської установи та її адреси.

Вказані документи містять конфіденційну інформацію, тому отримати її в інший спосіб не вдається за можливе. Таким чином, у слідства є всі підстави вважати, що вищезазначені документи знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_4 , розташованого за адресою:

АДРЕСА_1 , у зв`язку з чим є необхідність у зверненні до Ковпаківського районного суду м. Суми з клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

Вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, бо інформація в документах, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_4 (ЄРДПОУ НОМЕР_3 ) за адресою: АДРЕСА_1 , має значення для виявлення осіб, які скоїли кримінальне правопорушення, а також може мати силу доказів.

Враховуючи, що є підстава вважати про можливе знищення інформації, відповідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України, вважаю за необхідне розглянути клопотання без виклику представника установи, у володінні якої знаходиться зазначена вище інформація.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СВ Сумського РУП ГУНП в Сумській області

ОСОБА_4 ,або іншомуслідчому слідчоїгрупи укримінальному провадженнітимчасовий доступдо речейі документів,які перебуваютьу віданні ІНФОРМАЦІЯ_4 ,розташованого заадресою: АДРЕСА_1 ,з можливістювилучення їхоригіналів або належнимчином завіренихкопій,у томучислі велектронному виді, а саме:

-номери розрахункових рахунків суб`єкта господарської діяльності

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстрованою за адресою: АДРЕСА_2 в банках із зазначенням їх реквізитів, дати відкриття, назви банківської установи та її адреси.

- номери розрахункових рахунків суб`єкта господарської діяльності

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 зареєстрованою за адресою: АДРЕСА_3 в банках із зазначенням їх реквізитів, дати відкриття, назви банківської установи та її адреси.

Строк дії ухвали тридцять діб з дня її постановлення.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Відповідно до вимог ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118637329
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, по матеріалам кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023200480002407 від 27.06.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —592/6653/24

Ухвала від 26.04.2024

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Бичков І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні