Ухвала
від 26.04.2024 по справі 585/1865/24
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 585/1865/24

Номер провадження 2/585/627/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

26 квітня 2024 року м.Ромни

Суддя Роменського міськрайонного суду Сумської області Євтюшенкова В. І., розглянувши матеріали до позовної заяви заступника керівника Прилуцької окружної прокуратури Андрія Бондара в інтересах держави в особі: виконавчого комітету Роменської міської ради Сумської області, Національної служби здоров`я України, третя особа: Комунальне некомерційне підприємство «Роменська центральна районна лікарня» Роменської міської ради, до ОСОБА_1 , про стягнення коштів, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення,

в с т а н о в и в:

Заступник керівника Прилуцької окружної прокуратури А. Бондар звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі: виконавчого комітету Роменської міської ради Сумської області, Національної служби здоров`я України, третя особа: КНП «Роменська центральна районна лікарня» Роменської міської ради, до ОСОБА_1 , про стягнення коштів, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення

Позовна заява складена з дотриманням вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, справа підсудна Роменському міськрайонному суду Сумської області.

Відповідно до ч.1ст. 274 ЦПК Україниу порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин.

Згідно ч. 6ст. 19 ЦПК України, малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч.4ст. 274 ЦПК Українив порядкуспрощеного позовногопровадження неможуть бутирозглянуті справиу спорах:1)що виникаютьз сімейнихвідносин,крім спорівпро стягненняаліментів,збільшення їхрозміру,оплату додатковихвитрат надитину,стягнення неустойки(пені)за простроченнясплати аліментів,індексацію аліментів,зміну способуїх стягнення,розірвання шлюбута поділмайна подружжя; 2) щодо спадкування; 3) щодо приватизації державного житлового фонду; 4) щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно доглави 12цього розділу; 5)в якихціна позовуперевищує двістіп`ятдесят розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб; 6) інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

Оскільки предмет даної справи не підпадає під обмеження, визначені ч.4ст.274ЦПК України та не становить складності, вважаю, що справа підлягає розгляду в порядку спрощеного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.84,175-181,187,274 ЦПК України,

у х в а л и в:

Прийняти дорозгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою заступника керівника Прилуцької окружної прокуратури Андрія Бондара в інтересах держави в особі: виконавчого комітету Роменської міської ради Сумської області, Національної служби здоров`я України, третя особа: Комунальне некомерційне підприємство «Роменська центральна районна лікарня» Роменської міської ради, до ОСОБА_1 , про стягнення коштів, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи разом з копією позовної заяви з копіями доданих до неї документів - відповідачу.

Роз`яснити відповідачуправо устрок протягом5днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву разом з документами та документів, що підтверджують його надіслання (надання) іншим учасникам, до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу про право подати відповідь на відзив щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання такого відзиву.

Роз`яснити відповідачу право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання відповіді на відзив.

У відповідності ст. 192 ЦПК України роз`яснити, що треті особи мають право подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: court.gov.ua/sud1815/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Роменського міськрайонного суду В. І. Євтюшенкова

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118638753
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —585/1865/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Євтюшенкова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні