Ухвала
від 26.04.2024 по справі 183/2804/24
ПОКРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/2804/24

2/189/414/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26.04.2024 року суддя Покровського районного суду Дніпропетровської області Лукінова К.С., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Луганської обласної військової адміністрації, третя особа: Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» про визнання права власності на спадкове майно, -

встановив:

До Покровського районного суду Дніпропетровської області звернувся ОСОБА_1 з цивільним позовом до Луганської обласної військової адміністрації, третя особа: Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» про визнання права власності на спадкове майно.

Ознайомившись з позовною заявою та додатками до неї, суддя дійшов висновку, що подана позовна заява не відповідає вимогам встановленим ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 175 ЦПК України у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

У відповідності до ст. 1 Закону України «Про судовий збір» судовий збір - збір, що справляється на всій території України за подання заяв, скарг до суду, за видачу судами документів, а також у разі ухвалення окремих судових рішень, передбачених цим Законом. Судовий збір включається до складу судових витрат.

Враховуючи, що судом відмовлено позивачу у задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору, а в матеріалах справи відсутній документи, що підтверджують сплату судового збору, позивачу необхідно сплати судовий збір у розмірі 1360,77 грн.

Крім того, встановлено, що позивачем надано до суду позовну заяву, яка не відповідає вимогам п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, а саме, в прохальній частині позовної заяви не зазначена конкретна сума грошового вкладу з належними відсотками, нарахуваннями, компенсаціями та індексаціями.

В роз`ясненнях, викладених у Постанові Пленуму Верховного Суду України № 2 від 12 червня 2009 року «Про застосування норм цивільного процесуального законодавства при розгляді справ у суді першої інстанції»зазначено, що суди мають звертати особливу увагу, зокрема, на те, що у позовній заяві повинні не лише міститися позовні вимоги, а й бути викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, і зазначені докази, що підтверджують кожну обставину.

Оскільки при вирішенні питання про прийняття позовної заяви встановлено, що вона не відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, позовна заява ОСОБА_1 підлягає залишенню без руху з метою надання позивачу строку, що не перевищує десяти днів з дня отримання ним копії ухвали, усунути зазначені недоліки, а саме, надати належним чином оформлений уточнений позов для суду та сторін, в прохальній частині якого буде наведена конкретна сума грошового вкладу з належними відсотками, нарахуваннями, компенсаціями та індексаціями, а також надати суду документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 95, 175, 177, 185 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Луганської обласної військової адміністрації, третя особа: Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» про визнання права власності на спадкове майно - залишити без руху.

Надати позивачустрок дляусунення недоліківдесять днівз дняотримання нимкопії даноїухвали шляхомнадання доказів сплати судового збору.

Роз`яснити позивачу, що у випадку не усунення недоліків позовної заяви у встановлений строк, позовна заява буде визнана неподаною та йому повернена.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя К.С. Лукінова

Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118646310
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —183/2804/24

Ухвала від 03.05.2024

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Лукінова К. С.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Сорока О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні