Ухвала
від 26.04.2024 по справі 200/12058/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відмову в ухваленні додаткового рішення

26 квітня 2024 року Справа №200/12058/21

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Крилова М.М., розглянувши заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у справі №200/12058/21 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, ОСОБА_1 звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області, в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області щодо нарахування та виплати ОСОБА_1 разової грошової допомоги до 5 травня у 2021 році як учаснику бойових дій у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком відповідно до ч.5 статті 12 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту,

- зобов`язати Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області нарахувати та виплатити ОСОБА_1 недоплачену грошову допомогу до 5 травня за 2021 рік у розмірі 7 354,00 грн.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 29 листопада 2021 року позов ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії задоволено повністю.

Визнано протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області щодо не нарахування та невиплати ОСОБА_1 разової грошової допомоги до 5 травня у 2021 році як учаснику бойових дій у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком відповідно до ч.5 статті 12 Закону України Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту.

Зобов`язано Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області (код ЄДРПОУ 25967772, юридична адреса: 85345, Донецька область, Покровський район, селище міського типу Гродівка, вулиця Донецька, будинок 97) нарахувати та виплатити ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) недоплачену грошову допомогу до 5 травня за 2021 рік у розмірі 7 354,00 грн.

Рішення Донецького окружного адміністративного суду від 29 листопада 2021 року набрало законної сили 29.12.2021 року.

23 квітня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про ухвалення додаткового рішення у справі про стягнення з Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області на користь ОСОБА_1 частину щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 року у розмірі 7354 (сім тисяч триста п`ятдесят чотири) 00грн.

У зв`язку з з перебуванням судді Кочанової П.В у відрядженні адміністративну справу передано до відділу документообігу та архівної роботи Донецького окружного адміністративного суду для здійснення повторного автоматизованого розподілу, відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

В результаті повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями було визначено суддю Крилову М.М. для розгляду адміністративної справи №200/12058/21.

Розглянувши заяву позивача про ухвалення додаткового рішення у справі та матеріали справи, суд зазначає наступне.

Статтею 166 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування тощо щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Відповідно до ч. 1 ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України Будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України; 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Якщо заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої цієї статті і ці недоліки не дають можливості її розглянути, або якщо вона є очевидно безпідставною та необґрунтованою, суд повертає таку заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду (ч. 2 ст. 167 КАС України).

З аналізу вимог статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України випливає, що при зверненні до суду із заявами особи повинні надати суду докази надіслання такої заяви усім учасникам справи.

Проте, у порушення вищезазначених вимог позивачем не надано суду доказів направлення (вручення) заяви про встановлення судового контролю відповідачу Управлінню праці та соціального захисту населення Бахмутської міської ради Донецької області.

Крім того, суд зазначає, що відповідно частини 1 та 2 статті 252 Кодексу адміністративного судочинства України суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення; суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення; судом не вирішено питання про судові витрати.

Заяву про ухвалення додаткового судового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання судового рішення.

Враховуючи положення ч. 1 ст. 252 КАС України може ухвалити додаткове рішення лише, якщо: щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення; суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення; судом не вирішено питання про судові витрати.

Суд зазначає, що звертаючись до суду з даним позовом позивачем не була заявлена вимога про стягнення з з Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області на користь ОСОБА_1 частину щорічної разової грошової допомоги до 5 травня за 2021 року у розмірі 7354 (сім тисяч триста п`ятдесят чотири) 00 грн, а лише просив зобов`язати.

Отже, вимога позивача про стягнення з відповідача щорічної разової грошової допомоги при ухваленні судового рішення у справі не вирішувалась, оскільки не була заявлена позивачем.

Враховуючи викладені обставини, а саме не відповідність заяви вимогам ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, а також відсутність підстав передбачених ч. 1 ст. 252 Кодексу адміністративного судочинства України для ухвалення додаткового рішення у справі, суд приходить висновку про відмову у задоволенні заяви ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у справі.

Керуючись ст. ст. 166, 167, 243, 248, 252, 256, 294, 295 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у справі №200/12058/21 за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу подається до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Суддя М.М. Крилова

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.04.2024
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу118663013
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них

Судовий реєстр по справі —200/12058/21

Ухвала від 26.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Крилова М.М.

Рішення від 29.11.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

Ухвала від 20.09.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кочанова П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні