Ухвала
від 29.04.2024 по справі 345/2702/24
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 345/2702/24

Провадження № 2-о/345/102/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

29.04.2024 року м.Калуш

Суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Мигович О.М. вивчивши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Служба у справах дітей Калуської міської ради про усиновлення дитини,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про усиновлення дитини, де заінтересованою особою є Служба у справах дітей Калуської міської ради.

Подана заява відповідає вимогам статей 310, 311 ЦПК України. Підстави для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч.ч. 1, 7, 9 ст. 7 ЦПК України розгляд справ у судах проводиться усно і відкрито, крім випадків, передбачених цим Кодексом. Розгляд справи у закритому судовому засіданні проводиться у випадках, коли відкритий судовий розгляд може мати наслідком розголошення таємної чи іншої інформації, що охороняється законом, або за клопотанням учасників справи з метою забезпечення таємниці усиновлення, запобігання розголошенню відомостей про інтимні чи інші особисті сторони життя учасників справи або відомостей, що принижують їхню честь і гідність, а також в інших випадках, установлених законом. Про розгляд справи у закритому судовому засіданні постановляється ухвала. Суд ухвалою може оголосити судове засідання закритим повністю або закритою його частину.

Крім того, ч. 1 ст. 313 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справу про усиновлення дитини за обов`язковою участю заявника, органу опіки та піклування або уповноваженого органу виконавчої влади, а також дитини, якщо вона за віком і станом здоров`я усвідомлює факт усиновлення, з викликом заінтересованих та інших осіб, яких суд визнає за потрібне допитати. Згідно із ч. 3 ст.313 ЦПК України для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справи в закритому судовому засіданні.

Ознайомившись із змістом заяви ОСОБА_1 , вважаю за необхідне залучити до участі у справі як заінтересовану особу матір малолітніх дітей: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає в АДРЕСА_1 з метою надання пояснень суду з приводу усиновлення її малолітніх дітей та захисту прав та інтересів малолітніх дітей.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 226 Сімейного кодексу України особа має право на таємницю перебування на обліку тих, хто бажає усиновити дитину, пошуку дитини для усиновлення, подання заяви про усиновлення та її розгляду, рішення суду про усиновлення. Дитина, яка усиновлена, має право на таємницю, в тому числі і від неї самої, факту її усиновлення.

За таких обставин вважаю, що вищевказану цивільну справу про усиновлення дитини слід розглядати в закритому судовому засіданні.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 175, 177, 187, 294, 310, 311, 312, 313 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Служба у справах дітей Калуської міської ради про усиновлення дитини.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження в закритому судовому засіданні у складі одного судді і двох присяжних.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає в АДРЕСА_1 .

Призначити заяву до розгляду в судовому засіданні у приміщенні Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області на 23 травня 2024 року о 08.40 год.

Про час і місце розгляду справи повідомити учасників справи та присяжних.

Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України - http://court.gov.ua/fair/sud0908/

Роз`яснити учасникам справи, що всі документи можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@klm.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (вул. Молодіжна, 10 м. Калуш Івано-Франківська область, 77311).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКалуський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118665038
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —345/2702/24

Рішення від 23.05.2024

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні