Ухвала
від 29.04.2024 по справі 404/3678/24
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/3678/24

Номер провадження 2-о/404/120/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у справі

29 квітня 2024 року місто Кропивницький

Суддя Кіровського районног о суду міста Кіровограда Людмила Дмитріївна Кулінка, розглянувши матеріали клопотання ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: органи опіки та піклування Фортечної районної у місті Кропивницькому ради (місцезнаходження: 25006, місто Кропивницький, вулиця Гоголя, будинок № 28), про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про продовження строку дії рішення Кіровського районного суду міста Кіровограда від 21 грудня 2017 року (справа № 404/5301/17), про визнання фізичної особи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною.

У відповідності до частини шостої статті 300 Цивільного процесуального кодексу України строк дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною визначається судом, але не може перевищувати двох років.

За частиною сьомою статті 300 Цивільного процесуального кодексу України, клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною має право подати опікун, представник органу опіки та піклування не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення строку, визначеного частиною шостою цієї статті.

Частина дев`ята статті 300 Цивільного процесуального кодексу України зобов`язує суд розглянути клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною до закінчення строку його дії в порядку, встановленому статтею 299 цього Кодексу.

Справа підсудна Кіровському районному суду міста Кіровограда.

Підстави для залишення клопотання без руху, повернення клопотання чи відмови у відкритті провадження відсутні.

За правилами розгляду, встановленими статтею 299 Цивільного процесуального кодексу України клопотання підлягає розгляду судом у порядку окремого провадження.

В свою чергу, згідно частини першої статті 299 Цивільного процесуального кодексу України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Згідно частини другої статті 13 Закону України ''Про безоплатну правову допомогу'' безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Відповідно до пункту 24 частини першої статті 14 Закону України ''Про безоплатну правову допомогу'' особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - мають право на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

З огляду на викладене вище, з метою належного надання правової допомоги, враховуючи обов`язкову участь адвоката особи, стосовно якої розглядається клопотання про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною, суд приходить до висновку про призначення даній особі адвоката з числа адвокатів Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Керуючись статтями 19, 187, 190, 299, 300 Цивільного процесуального кодексу України, суддя-

У Х В А Л И В:

Прийняти клопотання до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі № 404/3678/24, номер провадження 2-о/404/120/24 за клопотання ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: органи опіки та піклування Фортечної районної у місті Кропивницькому ради (місцезнаходження: 25006, місто Кропивницький, вулиця Гоголя, будинок № 28), про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Призначити справу до судового розгляду в порядку окремого провадження в судовому засіданні на 16 травня 2024 року о 09 год. 20 хв.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Кіровського районного суду міста Кіровограда за адресою: місто Кропивницький, вулиця Габдрахманова, 7, зал № 17, з викликом заявника, особи, щодо якої розглядається справа про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною та представника органу опіки та піклування.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді та двох присяжних.

Доручити Кропивницькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , відносно якої суд розглядає клопотання про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Явку адвоката забезпечити в приміщення Кіровського районного суду міста Кіровограда в судове засідання, яке призначено на 16 травня 2024 року на 09 год. 20 хв., зал судового засідання № 12.

Оплату послуг адвоката віднести за рахунок держави

Копію ухвали надіслати учасникам справи до відома, та Кропивницькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (місцезнаходження: 25006, місто Кропивницький, вулиця Архітектора Паученка, будинок № 64/53) для виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: https://court.gov.ua/sud1109/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського районного

суду міста Кіровограда Людмила КУЛІНКА

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118665129
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —404/3678/24

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні