Ухвала
від 29.04.2024 по справі 578/70/24
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 578/70/24

провадження № 2-о/578/4/24

У Х В А Л А

про виправлення описки

29 квітня 2024 року селище Краснопілля

Краснопільський районний суд Сумської області у складі: головуючого судді Басової В.І., присяжних Бортник О.В. Стрибак Л.В., з участю секретаря Верещак С.Л. розглянувши необхідність виправлення описки в рішенні суду від 28 лютого 2024 року за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Служба у справах дітей Сумської районної державної адміністрації, районної військової адміністрації Сумської області про усиновлення-,

в с т а н о в и в:

Рішенням Краснопільського районного суду Сумської області від 28 лютого 2024 року у даній справі заяву задоволено.

Оголошено ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянку України, уродженку смт Угроїди Краснопільського району Сумської області, зареєстровану за адресою: АДРЕСА_1 усиновлювачкою дитини ОСОБА_2 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_2 і проживає в АДРЕСА_1 .

Зазначено про необхідність внесення змін до актового запису №16 від 19 листопада 2013 року виконавчого комітету Самотоївської сільської ради Краснопільського району Сумської області про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , записавши його прізвище « ОСОБА_3 », ім`я « ОСОБА_4 », по-батькові « ОСОБА_5 », місце народження «Україна, Сумська область, Краснопільський район, смт Угроїди», дату народження залишити без змін, в графі «батько» зазначити: « ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , громадянин України, уродженець: смт Угроїди, Краснопільського району, Сумської області», в графі «мати» зазначити: « ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянка України, уродженка смт Угроїди, Краснопільського району, Сумської області».

Відповідно до ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

На стадії виконання вказаного рішення судом виявлено, що у третьому абзаці резолютивної частини рішення не зазначено, що запис про його батька слід провести відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, а саме за прізвищем матері, а ім`я та по батькові записати за вказівкою матері - ОСОБА_7 , громадянство «Україна», що може ускладнити виконання рішення суду.

Вказані відомості підлягають зазначенню у резолютивній частині рішення з метою належного та безперешкодного його виконання органом державної реєстрації актів цивільного стану.

У зв`язку з викладеним, суд вважає необхідним виправити описку в рішенні суду.

Керуючись ст.269 ЦПК України, -

у х в а л и в:

Виправити описку у резолютивній частині рішення Краснопільського районного суду Сумської від 28 лютого 2024 року області у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Служба у справах дітей Сумської районної державної адміністрації, районної військової адміністрації Сумської області про усиновлення.

Третій абзац резолютивної частини рішення викласти у такій редакції:

Внести зміни до актового запису №16 від 19 листопада 2013 року виконавчого комітету Самотоївської сільської ради Краснопільського району Сумської області про народження ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , записавши його прізвище « ОСОБА_3 », ім`я « ОСОБА_4 », по-батькові « ОСОБА_5 », місце народження «Україна, Сумська область, Краснопільський район, смт Угроїди», дату народження залишити без змін, запис про його батька провести відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, а саме за прізвищем матері, а ім`я та по батькові записати за вказівкою матері - ОСОБА_7 , громадянство «Україна», в графі «мати» зазначити: « ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянка України, уродженка смт. Угроїди, Краснопільського району, Сумської області».

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання складом суду та може бути оскаржена в апеляційному порядку у строки та порядку, що передбачені статтями 354, 355 ЦПК України.

Суддя В. І. Басова

Присяжні О.В. Бортник

Л.В. Стрибак

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118668587
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —578/70/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Рішення від 28.02.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Рішення від 28.02.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні