Ухвала
від 29.04.2024 по справі 161/4533/24
РОЖИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/4533/24

Номер провадження 2/167/191/24

У Х В А Л А

29 квітня 2024 року м. Рожище

Суддя Рожищенського районного суду Волинської області Требик В.Б., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Копачівської об`єднаної територіальної громади про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

в с т а н о в и в :

Ухвалою Луцького міськрайонного суду Волинської області від 12 березня

2024 року на підставі п. 1 ч. 1 ст. 31 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК) справу за позовом ОСОБА_1 до Копачівської об`єднаної територіальної громади про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 передано на розгляд Рожищенському районному суду Волинської області.

Приписами ст. 32 ЦПК передбачено, що спори міжсудами пропідсудність недопускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Позовна заява не відповідає вимогам статей 175, 177 ЦПК.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно з ч. 2 ст. 48 ЦПК позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

З позовної заяви вбачається, що ОСОБА_1 заявлено позов до Копачівської об`єднаної територіальної громади, яка не є юридичною особою. Тому, позивачу слід належно визначитися щодо кола відповідачів, зазначивши тих, що відповідають вимогам норми ч. 2 ст. 48 ЦПК.

Також, усупереч вимогам п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК позовна заява не містить відомостей про наявність або відсутність електронного кабінету.

Відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175ЦПК позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Всупереч зазначеним вимогам процесуального закону у позовній заяві позивачем не зазначено доказів, що підтверджують викладені у ній обставини щодо перебування ОСОБА_2 останні роки свого життя у Луцькому геріатричному пансіонаті.

Далі, положеннями ч. 5 ст. 95, п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК визначено, що позовна заява повинна містити зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

У порушення цих вимог у позовній заяві позивачем не зазначено відомостей щодо наявності у неї або іншої особи оригіналів письмових документів, копії яких додано до заяви.

Отже, позивачем не дотримано вказаних вимог процесуального закону. Недоліки позову слід виправити шляхом подачі до суду позовної заяви, що буде оформлена відповідно до вимог ст. 175 ЦПК.

Згідно з ч. 1 ст. 185 ЦПК, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях, 175, 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Тому, є підстави для залишення позовної заяви без руху, з наданням позивачу строку для виправлення вказаних недоліків позовної заяви.

Виходячи з наведеного вище та керуючись ч. 1 ст. 185 ЦПК, суд,-

у х в а л и в :

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до Копачівської об`єднаної територіальної громади про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Надати позивачу для виправлення недоліків позовної заяви семиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали.

У разі невиконання у встановлений строк вимог, визначених статтями 175 і

177 ЦПК, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя: В.Б. Требик

Дата ухвалення рішення29.04.2024
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу118669662
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —161/4533/24

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Рожищенський районний суд Волинської області

Требик В. Б.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні